Epiduralli Suni Sancılı Normal Doğum Hikayem
207 görüntüleme
E
Ebru
16 Aralık 2025 14:57
Hamileliğim hep aktif şekilde geçti. 37. Haftaya kadar çalıştım, 3. Aydan itibaren her gün düzenli yürüyüş yaptım, iki ay hamile pilatesine gittim, son haftalarda evde pilates topu ile egzersizler yaptım. İştah olarak aşırı bir artış da olmadı toplam 11 kilo alarak 66 kilo ile doğuma gittim. 39. Haftada 2 cm açıklığım vardı ama nst de sancılar yoktu benim doktorum 40 ı çok geçirmek istemiyordu o yüzden son hafta biraz steslendim. Evde yerleri elimle sildim, aksak yürüyüş, merdiven in çık, pilates topu hurma ananas tüm tuşlara bastım. 39+4 te açıklık hala 2 cmdi. Yalancı sancılar dışında sancım da yoktu. Doktor çatı muayenesinde müdahale etti rahim ağzına. 39+6 da açıklık 2.5-3 cm oldu yine sancı yoktu yine doktor müdahale etti ama bu sefer rahim ağzı iyice yumuşamış gece suyun gelebilir dedi. Ben geceyi 2-3 düzensiz sancı ile geçirdim. Ertesi gün yani tam 40+0 da 4 cm açıklıkla hastaneye yatırdılar beni saat 10 gibi. 11 e doğru kendi sancılarım başladı saat 16 ya kadar kendi sancılarımı çektim bu arada sancı odasında pilates hareketleri yaptım sürekli. Saat 16 gibi açıklık ilerlemeyince suni sancı verdiler. Herkeste öyle mi etki ediyor bilmiyorum ama suni sancı beni çok kötü yaptı. Sancılar aralıksız nefes aldırmadan geliyordu ve ben koridorda ebelere sezeryana alın beni diye yalvarıyordum. Saat 17.30 gibi açıklık hala 4 cmdi ama rahim ağzı iyice yumuşamıştı. Epidural isteyip istemediğimi sordular ben ağrıdan kurtulmak için tabiki istedim aldığım en doğru karardı bu arada anında ağrılar kesildi. Sancı ve kasılmalar vardı ama ağrı yoktu ben tekrar gülüp neşe saçmaya mesajlara aramalara dönmeye başladım. Saat 18 gibi doktorum geldi açıklık 8-9 cm olmuştu doğuma aldılar. Doğum anı çok kolay geçti ağrı yok sancı ve kasılmalar var ıkınma hissi geldikçe ıkındım doktorum gayet sakindi süreci bana bıraktı ıkınma geldiyse ıkın dedi ve bebeğim doğumhaneye gireli on dk bile olmadan dünyaya gelmişti. Bu hikayeyi okuyan anneler benim ilk doğumumdu acı eşiği yüksek biri de değilim ki suni sancıda bunu bir kez daha anladım. Epidural düşünen varsa mutlaka araştırsın ve içine sinerse denesin. Her ne olursa nasıl olursa olsun bebeğinize kavuştuğunuz an en güzel an. Ağrılar sancılar belki unutulacaktır ileride ama o ilk ten tene temas asla unutulmayacak emin olun.
S
Simay Ç.
16 Aralık 2025 20:17
Bende normal dogum yaptım, sizin gibi suni sanciyla öldüm öldüm dirildim. Ben epidural istedim ancak o vakitte artik vücudum tepki vermeye başladığı icin midem bile bulanmaya basladi şuurumu kaybettim resmen. Tehlikeli görüp sadece sirtimdan bi igne vurdular mi bi delik mi actilar tam hatırlamıyorum epidural vurmadilar korktular benden. Sonrasi iste 16 saatlik bir dogum hikayesi..
E
Ebru
17 Aralık 2025 08:46
Geçmiş olsun Simay hanım sağlıkla almışsınız bebişinizi kucağınıza. Suni sancının böyle etkileri oluyormuş.
Y
Yasemin ..
24 Aralık 2025 09:58
Hikayelerimiz gercekten ayni.. bana denmisti suni sanci normal sancilardan asiri fazla agrili diye ama mecbur kalinca elden birsey gelmiyor ben sezeryana dönecek diye cok korktum..o epidural ignesi olmasaydi ne olurdum bilmiyorum cok sükür.. hepimiz sag saglim aldik kucagimiza ..