Eozinofilik gastroenterit
79 görüntüleme
Ş
Şenay Ş. ..
2 Haziran 2025 16:06
Hocam merhaba oğlumun IgE değerleri ve EOS değeri hep yüksek.
4 yaşında 14 kilo
Bağırsak tıkanıklığı şüphesiyle hastanede yattı sonra normale dönünce taburcu ettiler.
Ama karinda şişlik, kusma , ve şiddetli karın ağrısı oluyor.
Daha önce çölyak testi negatif çıktı kanda.
Ben araştırmalarim sonucu ve büyüme geriliği sonucunda eozinofilik gastroenteritten şüpheleniyorum.
Ama gastroenterolojiye gittiğimde duphalac filan veriliyor endoskobi yapılmasını istiyorum.
Cunki sürekli ömür boyu bu ilaçlarla yapması bana yanlış geliyo her zaman yapmiyoda zaten.
4 yaşında 14 kilo
Bağırsak tıkanıklığı şüphesiyle hastanede yattı sonra normale dönünce taburcu ettiler.
Ama karinda şişlik, kusma , ve şiddetli karın ağrısı oluyor.
Daha önce çölyak testi negatif çıktı kanda.
Ben araştırmalarim sonucu ve büyüme geriliği sonucunda eozinofilik gastroenteritten şüpheleniyorum.
Ama gastroenterolojiye gittiğimde duphalac filan veriliyor endoskobi yapılmasını istiyorum.
Cunki sürekli ömür boyu bu ilaçlarla yapması bana yanlış geliyo her zaman yapmiyoda zaten.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 04:39
Konuyla ilgili tabii ki konuşacak çok şey var ama bu tarz durumlarda genellikle duyarlı olunan besinler ve bunun sonucunda oluşan anormal bakteri oranları ve Bağırsaktaki disbiyozis sorunun asıl kaynağı olabiliyor. Igg4 testi yaptırarak hangi maddelere karşı duyarlılık olduğunu saptarmanızı tavsiye ederim. Sonrasında da gerekirse üç aylık bir diyetle sürecin nasıl ilerleyeceğini gözlemek gerekir…
Ş
Şenay Ş. ..
21 Haziran 2025 14:11
Çok teşekkür ederim hocam , bu arada IgE degeride 20 bin çıkmış