Enfeksiyon
82 görüntüleme
D
Duygu E.
25 Ağustos 2025 10:08
4.5 aylık kız bebeğimde çok yoğun idrar kokusu olunca test yapıldı idrar yolu enfeksiyonu olduğunu öğrendik beş gün antibiyotik kullandık tekrar idrar bakıldığında temiz çıktı antibiyotik bıraktık on gün oldu antibiyotik bırakalı ama şu an tekrar hafiften bir bez kokusu gelmeye başladı ve çok huysuz, uykuya dalamıyor iştahı da yok, hali de enerjisi de yok gibi 😞acaba tekrarlamış olabilir mi enfeksiyon, idrar yolu enfeksiyonu tekrarlamaması için önerileriniz var mı ?

Esma U.
25 Ağustos 2025 10:10
Bizimde koku oluyor idrar da ama çiş yaparken bir zorluk ağlama yok(erkek bebek). Emziriyor musunuz?
D
Duygu E.
25 Ağustos 2025 10:34
Yok maalesef mama alıyor sadece, ama bizimkisi çok yoğundu daha odaya girmeden resmen bez kokusu geliyordu ve idrar asitli gibi bir kokusu vardı, idrar yaparken bir zorlanma ağlama bizde de olmadı ateş vs de olmadı halsizlik vardı keyifsizlik ve idrar kokusu çok rahatsız edici olunca ben şüphelendim doktora götürdüm idrar da enfeksiyon çıktı şimdide bez kokusu öyle yoğun değil altını açınca çok hafiften geliyor ama aynı keyifsizlik halsizlik başlayınca yine korkmaya başladım ama kız bebeklerden idrar tahlili almak çok zor gerçekten o yüzden gerek var mı acaba diye düşünüyorum hala

Esma U.
25 Ağustos 2025 11:22
Bizim okadar yoğun değil de ben vitaminlerden dolayıdır diye düşünüyordum doktor da bir şey demeyince. Emiyorsa sarımsak kürü yapın dıcektım de 🙏 evet zor olmaz Mı ya ufak çocuk bide.
Çok geçmiş olsun umarım değildir 🤲🤲
Çok geçmiş olsun umarım değildir 🤲🤲
Y
Yasemin K.
25 Ağustos 2025 11:28
Huzursuzluğu hafif ateşi varsa tekrarlamış olabilir. Sonda ile idrar kültürü bakan bir hastaneye başvurun bence. Bakterinin türüne göre antibiyotik kullanımı kesin çözüm getiriyor
D
Duygu E.
25 Ağustos 2025 11:31
Çok teşekkür ederim 🤲🏻
D
Duygu E.
25 Ağustos 2025 11:33
İdrar poşetiyle aldık iki seferde de e.coli çıktı antibiyotik başlar başlamaz bez kokusu gitti hemen zaten ama ilk seferde de ateşi çıkmadı şimdide de ateşi yok sadece keyifsiz bir hali var