Endişe Etmeli Miyim
658 görüntüleme
E
Ebru D. A.
14 Ağustos 2026 19:31
Merhaba, bebeğim 10.5 aylık baba diyor bazen mama, em, abla, abi diyor geçenlerde bay bay yapıp bay bay diyordu gel yapıp gel diyordu şuan çok yapmıyor. İsmiyle seslendigimizde bazen bakiyor bazen bakmıyor ama takip etme gözlemleme çok iyi özellikle dışarıdaki insanlarla
Kaba motor becerilerini zamanında yaptı hatta şuan yaklaşık 1 aydır sıralıyor 3 5 saniye kendi dengesinde duruyor kiskac tekniği ile nesneleri tutanbiliyor bir şeyler verirsem kendi yiyor ama bazen ismine bakmamasi ve gel bay gibi şeyleri yaparken yapmaması beni biraz düşündürdü süreç normal mi Bi cocuk gelişim uzmanıyla gorusmeli miyim
Kaba motor becerilerini zamanında yaptı hatta şuan yaklaşık 1 aydır sıralıyor 3 5 saniye kendi dengesinde duruyor kiskac tekniği ile nesneleri tutanbiliyor bir şeyler verirsem kendi yiyor ama bazen ismine bakmamasi ve gel bay gibi şeyleri yaparken yapmaması beni biraz düşündürdü süreç normal mi Bi cocuk gelişim uzmanıyla gorusmeli miyim
E
Esra K.
14 Ağustos 2026 20:04
O kuşku anneye düştüyse kesinlikle en erken git göster. Kafanın içinde ki bu şüphe seni yer bitirir. Düşündükçe karşına da keşfette hep otizm videoları çıkar şaşmaz yaşadım çünkü. Doktorunun anlaması 5 dk yı geçmiyor git

Damla B.
14 Ağustos 2026 21:01
Seçici duyarsızlık gibi duruyor. Osman hocanın bunun için videosu var
https://youtu.be/jsui0ZJtxXM?si=1xtrk5d95ujVJ6v4
Bebekler öğrendikleri şeyleri dönem dönem yapmamaya başlıyor gayet normal.
İsmine bakmaması da videoda anlatıyor. Muhtemelen dediğimgibidir içinizi ferah tutun
https://youtu.be/jsui0ZJtxXM?si=1xtrk5d95ujVJ6v4
Bebekler öğrendikleri şeyleri dönem dönem yapmamaya başlıyor gayet normal.
İsmine bakmaması da videoda anlatıyor. Muhtemelen dediğimgibidir içinizi ferah tutun

Göktenur B.
14 Ağustos 2026 21:18
Oğlum 1 yaşında 10.5 aylıkken yürüdük dede baba nene gel bunlar anlaşılır kelimeleri başka şeyler de demeye çalışıyor gel gel yapıyor canı isterse bay bay yapar alkışı da öyle ismine dönüyor ama eğer odağı başkaysa sonrasında bakar şuan meslaa gidip bizim terliklerimizi giyer yada kendi ayakkabılarını getirir giydirmem için giydirirken ayağını kaldırır mesala bilir şortunu çıkardığım da getirir ayağını kaldırır giydirmem için erken tanı önemli ama çoğu doktor 18 ay öncesi bu tarz tanilar için erken diyo bence süreç normal ama içiniz rahat etmesi için doktora danışabilirsiniz
S
Sultan ..
14 Ağustos 2026 21:27
Bebeğinizin durumu normal gorunuyo bebekler bazen sadece canlari istemediği icin bazı bildikleri seyleri yapmıyorlar içinizi rahat tutun ama yine de endişe ederseniz görüşün bir uzmanla
E
Ebru D. A.
17 Ağustos 2026 16:04
Bebegimin takipli doktoru trakya bölgesinin en iyi doktorlarından biri ve bir şey olmadığını ismini sık sık söylememizi söyledi bazen tekte bakıyor bazen bakmıyor yeğenim otizmli yani tanı detaylarını çok iyi biliyorum bazen çok iyi bilmek iyi bisey degil onun da farkındayım yani gelişimsel hiç bir eksiği yok şükür yeğenim mesela kaba motor becerilerini geç kazandı parmak ucunda yürüdü babaldamayi geç yaptı ve bir an da kesti ama işte bazen çok bilmek iyi değil derler ya öyle bisey
H
Hazal Ö.
23 Ağustos 2026 01:25
Merhaba. Bence fazla evham yapıyorsunuz bunu sizi rahatlatmak için söylüyorum lütfen yanlış anlamayın. Bebeğiniz henüz çok küçük ve bebekler genellikle yeni şeyler öğrendiklerinde eski bildiklerini bi süre rafa kaldırırlar benim çocuğum da beni bu sebepten çok kez endişeye sürükledi :) içinizi ferah tutun bence ayına göre gayet iyi bi bebeğiniz var. Zaten doktorlar 9. Ayda ilk kelimeyi duymak 12. Ayda 2-3 kelime söyleyebilsin isterler. Sizin minik gayet iyi gidiyor bence
E
Ebru D. A.
23 Ağustos 2026 23:34
Merhaba. Bence fazla evham yapıyorsunuz bunu sizi rahatlatmak için söylüyorum lütfen yanlış anlamayın. Bebeğiniz henüz çok küçük ve bebekler genellikle yeni şeyler öğrendiklerinde eski bildiklerini bi süre rafa kaldırırlar benim çocuğum da beni bu sebepten çok kez endişeye sürükledi :) içinizi ferah tutun bence ayına göre gayet iyi bi bebeğiniz var. Zaten doktorlar 9. Ayda ilk kelimeyi duymak 12. Ayda 2-3 kelime söyleyebilsin isterler. Sizin minik gayet iyi gidiyor bence
Yükleniyor...