Emzirmeyi Sonlandırma Nasıl Olmalı?
581 görüntüleme
B
Burcu S.
9 Ağustos 2026 21:24
Oğlum 24 aylık. İnanılmaz emmeye bağlı bir bebek. Önerisi olan varmı. Ben işe giderken emmiyor gece ve geldiğimde emiyor. Gece hala kalkıyor, baya zorlanıyorum. Artık bırakması lazım. Laftanda anlıyor, herşeyi anlıyor. Fakat doğru bir yol nasıl olmalı. Uzman bilir kişiler anne ve bebek arasına bırakıyor bu süreci
Y
Yasemin Ö.
9 Ağustos 2026 21:53
1 hafta önce emzirmeyi bırakmış taze bir anne olarak diyebilirim ki öncelikle sayıyı azaltmayı deneyebilirsiniz. Ben önce öğlen emmesini bıraktım, bir 15 gün sonra akşam emzirmesini bıraktım, en sonda da 1 hafta sabah emzirip onu da bıraktım. Son hafta her gün telkinde bulundum, süt yakında bitecek, memelere bay bay diyeceğiz diye. En son gün de emzirdikten sonra öptük, teşekkür ettik ve sonlandırdık.
Benimki sizinkinden farklı olarak çok aşırı düşkün değildi, o yüzden 1-2 gün meme dedi sadece, annecim vedalaştık ya dedim ve bozmadım süreci. Sabah emmesi yerine yoğurt koydum 1 haftadır, bu şekilde normal yeme düzeni de bozulmadı.
Kademeli azaltırsanız memeler de aşırı şişmiyor, ben sıktığımda hala süt var ama herhangi bir mastit vs durumu olmadı bende.
Umarım kolaylıkla bırakırsınız.
Benimki sizinkinden farklı olarak çok aşırı düşkün değildi, o yüzden 1-2 gün meme dedi sadece, annecim vedalaştık ya dedim ve bozmadım süreci. Sabah emmesi yerine yoğurt koydum 1 haftadır, bu şekilde normal yeme düzeni de bozulmadı.
Kademeli azaltırsanız memeler de aşırı şişmiyor, ben sıktığımda hala süt var ama herhangi bir mastit vs durumu olmadı bende.
Umarım kolaylıkla bırakırsınız.

Hatice C. ..
9 Ağustos 2026 22:35
Çocuk hiç görmemeli en önemli kısım ve gecede olsa devam edip pes etmemek salça sürmenizi öneririm konuşabildiği icin söylemeniz kolay olur kanamış em istersen diye her isteyişte tekrar etmek ve bak kanamış diye sürekli tekrar salca kuruyup düştükce devamlı görmeden sürmeniz lazım kızımda öyle bıraktırmıştım 1 haftada tamamen istegi gitti bazen kendim bile emicekmisin diye salcalı halini gösterdim tadından tiksinmisti sizin vasıtanızla diger arkadaşlara da fikir olur inşaAllah : )
F
Ferihan
10 Ağustos 2026 00:42
Sütü bırakmamızın ikinci gününü bitirdik. Aynı ayda ve düşkünlükte bir oğlum var söyledikleriniz beni anlatıyor sanki. Bir süredir süt bitecek artık bize inekler süt verecek onu içeceğiz bardaktan vs şeyler anlatıyordum. Emerek uykuya dalan bir çocuktu en çok ondan korkuyordum. Süt bitince sarılıp masal anlatıp uyuyacağız oğlum diye iki üç haftadır işliyordum. Dün bal ve tuzu karıştırıp sürdüm kötü bir görüntü yok ama dokunsal olarak his onu rahatsız etti. Oğlum süt artık gitti baybay diyelim dedim yeniden açmak istediğinde tuz parçalarını gördü dokundu ve içmek istemedi. İlk gün ara ara yokladı gördü içmedi uykudan sık uyandı su verdim ve devam etti. Bu gece işler biraz daha yolunda gözüküyor. Sabah hiç emmek istemedi. Moralinin bozuk olduğunu görebiliyorum ama gece yatarken anne inek sütü ver dedi birkaç yudum içti ve bıraktı sarıldık ninniler söyledik beklediğimden kolay oldu. Size de kolaylıklar dilerim. Kararlı olmak sanırım en önemlisi
Yükleniyor...