Emzirmeyi Sonlandırma Göğüste Şişlik :(

249 görüntüleme
S

Simla ..

10 Mayıs 2026 23:35
Merhaba

bebeğim 14 aylık emzirmeyi önce kademeli olarak azalttım ve bitirmeye çalıştım ancak olmadı 1 ay sonra artık tamamen keseyim dedim dün hiç vermedim ve göğsüm bugün çok şişti.Hiperlaktasyon problemim olduğu için başından beri zor bir emzirme süreci geçirdim iki göğsümden de birkaç kez mastit oldum ve genel cerrah gezdim bir sürü serum antibiyotik kullandım.Doktorum geleneksel yöntemlerle sütümün geri çekilemeyeciğini söyledi mr ultrasonda çekildim ve ilaç verdi bugün içmeye başladım 3 gün arayla kullanacağım ancak göğsüm çok şişiyor her ikisinde de sert kitleler oluşuyor elimle hafif sağıyorum yumuşatıyorum yarım saat geçmeden yine aynısı oluyor göğüslerime limonda sürüyorum soğuk kompresste yapıyorum ancak faydası olmuyor gibi ne yapacağımı şaşırdım benim gibi bir süreç yaşayan varsa yardımcı olabilir mi? Sütüm ne zaman geri çekilir süreç nasıl oluyor gerçekten çok yoruldum artık
R

Rumeysa K.

10 Mayıs 2026 23:59
Beyaz lahanayı buzdolabında soğutup kapatmayı denediniz mi bir de asma yaprağı kapatıldığını duymuştum
S

Sema A. ..

11 Mayıs 2026 03:03
Ya belki cok komik gelecek size ama bizim bi yaşlı teyze var bu tarz durumlarda sag olsun bizi yönlendirir. O teyze sütten kesince diyor ki kalıp sabun bağlayın göğsünüze. Ben daha emzirme dönemindeyim denemedim ama etrafındakiler yapmis dedigi gibi çekilmiş sütleri mastit olmadan.
S

Simla ..

11 Mayıs 2026 14:18
Rumeysa Keşan
Beyaz lahanayı buzdolabında soğutup kapatmayı denediniz mi bir de asma yaprağı kapatıldığını duymuştum
Hayır denemedim bu akşam deneyeceğim inşallah teşekkür ederim geri dönüşünüz için
S

Simla ..

11 Mayıs 2026 14:20
Sema Alemdar
Ya belki cok komik gelecek size ama bizim bi yaşlı teyze var bu tarz durumlarda sag olsun bizi yönlendirir. O teyze sütten kesince diyor ki kalıp sabun bağlayın göğsünüze. Ben daha emzirme dönemindeyim denemedim ama etrafındakiler yapmis dedigi gibi çekilmiş sütleri mastit olmadan.
Evet bunu bende duymuştum ancak yapmadım internetten baktım göğüs ucunu kurutuyormuş sabun son çare deneyeceğim teşekkür ediyorum geri dönüşünüz için
S

Sema A. ..

11 Mayıs 2026 14:21
Denediklerinizden işe yarayan olursa bizimle de paylaşır mısınız
S

Simla ..

11 Mayıs 2026 14:22
Sema Alemdar
Denediklerinizden işe yarayan olursa bizimle de paylaşır mısınız
Tabi ki paylaşırım gerçekten bu durumda olan kişiler için zor bir süreç :(
S

Sema A. ..

11 Mayıs 2026 15:02
Allah yardımcınız olsun Simla hanım acil şifa versin
S

Simla ..

11 Mayıs 2026 15:03
Sema Alemdar
Allah yardımcınız olsun Simla hanım acil şifa versin
Çok teşekkür ederim Sema hanım amiin inşallah 🤲🏻
R

Rumeysa K.

11 Mayıs 2026 17:59
Simla
Hayır denemedim bu akşam deneyeceğim inşallah teşekkür ederim geri dönüşünüz için
Ben bu yöntemden fayda görmüştüm inşallah size de çare olur geçmiş olsun
S

Simla ..

11 Mayıs 2026 18:13
Rumeysa Keşan
Ben bu yöntemden fayda görmüştüm inşallah size de çare olur geçmiş olsun
Çok teşekkür ederim amiin inşallah 🤲🏻
S

Serpil E.

18 Mayıs 2026 13:43
Merhaba kesebildiniz mi acaba gece zorladı mı bir şey veriyor musunuz gece merak ettim benim kızım da 15 ay kesmeyi istiyorum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir