Emzirmeyi Sonlandırma

213 görüntüleme
B

Büşra S.

13 Ekim 2025 20:16
Merhaba, bebeğim 1 hafta sonra 23 aylık olacak, bir haftadır gece emzirmeyi kestim ama şu aralar gündüz sık sık istemeye başladı, memeye daha fazla bağımlı hale geldi gibi, bir ay sonra emzirmeyi tamamen sonlandırmayi düşünüyordum ama psikolojik olarak ben de dayanamiyorum, daha kısa sürede emzirmeyi bıraktırabilir miyim bebeğim bundan dolayı kötü etkilenir mi, ne yapmalıyım ?
Ayşe N. C.

Ayşe N. C.

13 Ekim 2025 21:09
Bence öyle düşünme yeterince emzirmişsin zaten gönlünü rahat tut ben kızımı 23 aylık da kestim rahatlık varmış diyeceksin rahat 1 hafta ağlıyorlar oda çok normal ama sonra inan onlara da iyi geliyor
F

Fatma �.

13 Ekim 2025 21:41
Ayşe hanım bebeğim 22 aylık memeden keseli 1 hafta oldu ve bırakaldan beri çok huysuz sinirli aksi yorumunuzu görünce aynı şeyi yaşadığınızı düşündüm geçici mi acaba🤗
Ayşe N. C.

Ayşe N. C.

14 Ekim 2025 08:15
Aynısını yaşadım ağlama krizleri gece uyanmalar vermeyince vurmalar hepsi geçici şuan çok iyi her şeyi yiyor bana bile çok iyi geldi kesmek:)
D

Deniz ..

3 Aralık 2025 10:38
Göğüs hassasiyeti şişliği ne zaman geçti acaba ve arada sağım yaptnızmı
B

Büşra S.

3 Aralık 2025 10:43
2/3 kez sağım yaptım, sıcak kompres uyguladım arada, 1 hafta içinde geçmişti hassasiyet
S

Sümeyra A.

3 Aralık 2025 23:57
Nasıl bıraktırdınız acaba
B

Büşra S.

4 Aralık 2025 13:40
Önce gece emzirmeyi bıraktim , yaklaşık bı ay sonrasında da sabah son kez emzirip tamamen bıraktirdim, ilk 3 gün hassasiyet şişlik çok oldu, sıcak kompres uyguladım, duş aldım , elle sağım yaptım, bı hafta içerisinde de düzeldi, bebeğim her istediğinde sütün bittiğini söyledim, farklı yiyecekler sundum, oyaladim
D

Deniz T.

4 Aralık 2025 18:43
Gece yinenasıl kestiniz, gece sürekli ağlıyor
B

Bahar ..

5 Aralık 2025 00:47
Bende bıraktırmayı düşünüyorum 15 aylık olunca şuan 14 aylık gece uykuları hiç yok gündüzleri yanımdayken sürekli meme istiyor emzik gibi kullaniyor zor olur mu acaba bilemiyorum abisi de 15 aylıkken bıraktırmıştım
B

Büşra S.

5 Aralık 2025 21:30
İlk 3 gece çok ağladı, sürekli emmek istedi ama her seferinde memenin uyuduğunu , isterse su verebileceğimi söyledim, çok zorlandığim durumlarda da eşim yardımcı oldu , uyutmaya çalıştı , gece emmeyi kesince uykusu düzeldi, bazen bı ya da iki kez uyaniyordu su veriyordum tekrar yatıyordu, şu an kesintisiz uyuyor
Jale S.

Jale S.

8 Aralık 2025 13:50
Benim bebegim 26 aylık.son aylarda çok düşkündü memeye.bugun sonlandırdım.inşallah çok zorlanmadan bitiririz bu süreci.
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

8 Aralık 2025 20:19
Büşra hanım önce gündüz emzirmelerinin sonra gece emzirmenin kesilmesini öneriyorum. Çocuk gündüzden alışıp gece daha rahat bir şekilde bırakabilmesi için bunu yapıyoruz ve kademeli olarak sonlandırma yapıyoruz hızlı bir şekilde sonlandırmayı önermiyorum hızlı bir şekilde olduğu zaman bebekte anne de psikolojik olarak etkilenmiş oluyor ve çabuk pes edilmiş oluyor. Emzirme sonlandırma için bilgi ve destek almak isterseniz 05060389958 numaralı hat üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz 

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir