Emzirmeyi Nasıl Bırakırım

226 görüntüleme
Z

Zeynep Ö.

21 Temmuz 2026 14:51
Merhabalar, bebeğim 11 aylık kolestrolüm çok yüksek çıktı ve ilaç kullanmam gerekiyor ama emzirdiğim için başlayamıyorum. İçim acıyor ama hem onun için hem de kendim için. Bi kaç deneme yaptım ama başarısız oldum çünkü memede uyuyor her zaman. Nasıl bıraktırabilirim önerilerinize ihtiyacım var 🙏
Duygu B. B.

Duygu B. B.

21 Temmuz 2026 15:37
Ben henüz o aşamada değilim ama önce uyku rutini oluşturup belki uyku eğitimi alabilirsin. Hep memede uyumasını önce çözmek lazım. Sonra emzirmeyi gün içinde yavaş yavaş azaltman lazım. Memene bir şeyler sürme sakın. Şey diyebilirsin, aaa bunda süt bitti. Bak şimdi buradan içeceğiz (biberon ya da başka bir şey ek gıda falan)
Z

Zeynep Ö.

21 Temmuz 2026 16:19
Evet uyku eğitimi almam iyi olabilir belki hala uykusuda düzene oturmadı. Teşekkür ederim cevap verdiğin için.
S

Sümeyye

Premium Üye
21 Temmuz 2026 19:29
Uyku eğitimlerinden güvenli bağlanmayı zedeleyecek eğitimler tercih etmeyin lütfen bebeğin kendi kendini ağlayarak sakinleştirdiği. Biberon kullanmıyorsanız biberona başlayın hatta emişi kolay bir biberon olursa bebito kendisi biberonu tercih edebilir. Biberonu emme posizyonunda verebilirsiniz belki işe yarar. Ama zor bir durum benimde kolestrolum yuksek dr emzirme döneminden sonra tedaviye başlamamız lazım dedi Allah yardımcımız olsun
Ü

Ümran

21 Temmuz 2026 21:20
Merhaba benim bebeğim de memede uyurdu ben aşamalı kestim önce gündüzü kestim(uyku hariç) sonra sâdece uykudan uykuya emzirdim sonra sadece gece uykusuna dalarken emzirdim ve sonra komple kestım bır gun belirleyip. Hepsi komple bir ay 10 gün sürdü kademeli olması ikimizi de yıpratmadı. Uyuması zorlaştı ayağımda sallamaya başladım bağımlı gibi değil ama rahatlıyor dalıyor şimdi. İlk günler kefır muz çilek karadut hangisi varsa blenderdan çektim süt yok bunu içebilirsin diye verdim bir hafta falan içti sonra onu da kestım
Z

Zeynep Ö.

21 Temmuz 2026 21:57
Sümeyye
Uyku eğitimlerinden güvenli bağlanmayı zedeleyecek eğitimler tercih etmeyin lütfen bebeğin kendi kendini ağlayarak sakinleştirdiği. Biberon kullanmıyorsanız biberona başlayın hatta emişi kolay bir biberon olursa bebito kendisi biberonu tercih edebilir. Biberonu emme posizyonunda verebilirsiniz belki işe yarar. Ama zor bir durum benimde kolestrolum yuksek dr emzirme döneminden sonra tedaviye başlamamız lazım dedi Allah yardımcımız olsun
Biberona yeni başladım ama emme pozisyonunda denememiştim onuda deneyeyim. Teşekkür ederim Allah sizinde yardımcınız olsun.
Z

Zeynep Ö.

21 Temmuz 2026 22:00
Ümran
Merhaba benim bebeğim de memede uyurdu ben aşamalı kestim önce gündüzü kestim(uyku hariç) sonra sâdece uykudan uykuya emzirdim sonra sadece gece uykusuna dalarken emzirdim ve sonra komple kestım bır gun belirleyip. Hepsi komple bir ay 10 gün sürdü kademeli olması ikimizi de yıpratmadı. Uyuması zorlaştı ayağımda sallamaya başladım bağımlı gibi değil ama rahatlıyor dalıyor şimdi. İlk günler kefır muz çilek karadut hangisi varsa blenderdan çektim süt yok bunu içebilirsin diye verdim bir hafta falan içti sonra onu da kestım
Ayakta sallamayı denedim bende ama istemedi kalkıyor, sinirleniyor. Mama dediler ama sizin ki daha mantıklı çilek çok seviyor belki onunla ikna olur. Teşekkür ederim tavsiyeniz için.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir