Emzirmeyi Bırakmam Lazım Lütfen Yardımmmm
316 görüntüleme
A
Afra K.
16 Ağustos 2026 23:21
Bebeğim 16 aylık gece emmesini bıraktık iki ay önce, iki gündür gündüz emmelerini de bıraktık ama uykuya geçme yöntemimiz sadece meme. Ve kendisi bunu bildiği için beni kandırıp uyuyacakmış gibi davranıp emip uyumuyor gündüzleri. Başka bi uykuya geçme yöntemimiz olmadığı için emzirmeyi nasıl bırakacağımı bilmiyorum. Meme uçlarım yara oldu çünkü emerken dişleri istemsiz kesti göğüs ucumu ve inanılmaz acı çekiyorum çok yoruldum çocuğumun iştahı ve kilosu da iyi artık emzirme işini sonlandırmak istiyorum. Hala süt üretimim ciddi miktarda var bıraktığım takdirde göğüslerimi nasıl boşaltacağımı da bilmiyorum. Uykuya nasıl geçeceğimizi de bilmiyorum.
Tecrübeli anneler fikir verirse çok sevinirim.
Tecrübeli anneler fikir verirse çok sevinirim.
N
Neşe D. ..
16 Ağustos 2026 23:37
Ben şeker ve tuz sulandırıp sürdüm ama öncesinde hep konuştum süt bitti artık tadı kötü olucak diye 1 ay böyle konuştum sonra bu yöntemle kestim siz bilirsiniz yinede.
E
Ebru Y.
17 Ağustos 2026 00:02
Nane koyun camasiriniza o kesiyormus sutu taze nane

Elif H. ..
17 Ağustos 2026 00:28
Bende aynı durumdayım 10 gün oldu yara bandı yapıştırdım ısırdın yara oldu dedim ilk günler cok zor geçti ağlama krizleri falan özellikle geceleri cok zor oldu bende cok üzüldüm ama 28 aylık artık birakma zamanı gelmişti kemiklerim cok ağrımaya saçlarım dökülmeye başladığı için mecburen biraktirmak zorunda kaldım artık istemiyor sadece ara sıra bakayım öpeyim diyor sabırlı olmak gerekiyor

Kader T.
17 Ağustos 2026 01:13
Düzenli adaçayı içmek sütün geri çekilmesine destek oluyor.
G
Gülçin Ö.
17 Ağustos 2026 02:36
Sabır taşı varmış göğüs ucunuza sürüyormuşsunuz denemekten zarar gelmez
B
Beyza
17 Ağustos 2026 13:22
Benim de 1 hafta oldu gündüzü bıraktık geceler devam 16 aylık kızım. Gündüz tek uyku yapıyor onda da odamızı karartıyorum perdeyle kucağıma alıp masal anlatıyorum sevdiği hayvanlardan bahsediyorum mayışınca pışpış yapıyorum o şekilde uyumayı öğrendi gece uykusuna geçerken de böyle uyuyor . Bende geceleri nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum 5-6 kez uyanıyor ağlıyor meme diye siz nasıl bıraktırdınız geceyi.
A
Afra K.
17 Ağustos 2026 13:24
Benim de 1 hafta oldu gündüzü bıraktık geceler devam 16 aylık kızım. Gündüz tek uyku yapıyor onda da odamızı karartıyorum perdeyle kucağıma alıp masal anlatıyorum sevdiği hayvanlardan bahsediyorum mayışınca pışpış yapıyorum o şekilde uyumayı öğrendi gece uykusuna geçerken de böyle uyuyor . Bende geceleri nasıl bıraktıracağımı bilmiyorum 5-6 kez uyanıyor ağlıyor meme diye siz nasıl bıraktırdınız geceyi.
B
Beyza
17 Ağustos 2026 13:31
Kademeli bıraktım, çok kararlıydım asla emzirmedim bazı geceler ağlaya ağlaya uyudu sonra babamız uyanmaya başladı su içirip uykuya gönderdi daha hızlı alıştı bir iki hafta içinde gece uyanmasını bitirdik.
A
Afra K.
17 Ağustos 2026 13:38
Kademeli olarak nasıl mesela gece uykusuna 21:00 ya da 21:30 da geçiyor sonra ki uyanmada vermiyorum uyutuyorum gece 1 ya da 2 gibi terkar istiyor sonra 3-4-5-6 her saat istiyor. Birisinde verip diğerinde vermemek mi yoksa ağlamasının şiddetine göre mi. Aslında gündüz ve uyku geçişlerinden dolayı öğlende meme yok dememi ama gece ağlamaları beni çok korkutuyor
B
Beyza
17 Ağustos 2026 13:44
Öncelikle çok ama çok kararlı olmanızı tavsiye ederim pes ederseniz çocuğun kafası karışır daha da hırçınlaşır siz kararlı olursanız bebek çok daha hızlı adapte olacak ve iyi ki diyeceksiniz onun da uykuları uzayacakk sizin de . O da çok rahatlayacak. İlk olarak kaç kere uyandığını not edin, 5 kere uyanıyorsa ilk olarak onu 4’e düşüreceğiz yani dört defa emzirip bir defa vermeyeceksiniz. Çok ağlayacak asla pes etmeyin gündüz yaptığınız gibi pış pış çok sesli konuşmadan uykuya göndermeye çalışın. Eşiniz yardım etmeye gönüllüyse eğer bebeğin yanına onun gitmesi daha faydalı su içirip uykuya teşvik etsin. Bu şekilde ikişer ya da üçer gün arayla emzirme sıklığını azaltın bir gece üç diğer gece iki diğer gece bir derken bir gece hiç emzirmeyin. Sabredin. Bitecek bi şekilde bitiyor. Allah yardımcınız olsun, gece emmesini bitirmek gündüzü bitirmekten daha kolay. Ben de kara kara günüdzü nasıl keseceğimi düşünüyorum..

Ceren
Premium Üye
1 Eylül 2026 23:39
benim de kızım 15 aylık gündüz uyurken emiyor sadece gece devamlı kalkıyor komple kesmem lazım kademeliyi yapamam gibi ama bu süreç beni de çok korkutuyo çok düşkün memeye çok ağlıyor direniyor vazgeçmem umarım o kararlılığı göstermek çok zor
Yükleniyor...