Emzirmeyi Bırakmak İstiyorum.

333 görüntüleme
K

Kübra G.

23 Ağustos 2026 11:36
Oğlum 2 yaşına yeni girdi ve ben artık emzirmeyi bırakmak istiyorum ancak daha fazla memeye emmeye düşkün oldu ben konuştukça hayır emcem bırakmam diye ağlıyor meme vermiyorum artık meme de süt bitti diyorum ağlıyor çığlık kıyamet bi şekilde alıyor memeyi bu durumun kolay bir yolu var mı nasıl bırakabiliriz ?
Göktenur B.

Göktenur B.

23 Ağustos 2026 12:23
Bence bebeğimiz büyüdükçe Emzirmeyi sonlandırmak dahada zor bı hale geliyor büyük oğlum 14 aylıkken Emzirmeyi sonlandırdım en büyük destekçim annemdi iki günde alışmıştı emzik ve biberonda kabul ediyordu o yüzden exstra zorlanmadım şuan küçük oğlum 13 aylık en azından gece emzirmesini sonlandırmak istiyorum ama malesef kendi kendine emziği bıraktı biberon da kabul etmiyor bende ne yapacağımı düşünüyorum gece iki defa kalkıyor bazen daha sık uyanıyor en azından gece delikszi bir uyku istiyorum ama
K

Kübra G.

23 Ağustos 2026 12:34
Göktenur Bektaş
Bence bebeğimiz büyüdükçe Emzirmeyi sonlandırmak dahada zor bı hale geliyor büyük oğlum 14 aylıkken Emzirmeyi sonlandırdım en büyük destekçim annemdi iki günde alışmıştı emzik ve biberonda kabul ediyordu o yüzden exstra zorlanmadım şuan küçük oğlum 13 aylık en azından gece emzirmesini sonlandırmak istiyorum ama malesef kendi kendine emziği bıraktı biberon da kabul etmiyor bende ne yapacağımı düşünüyorum gece iki defa kalkıyor bazen daha sık uyanıyor en azından gece delikszi bir uyku istiyorum ama
Sabır taşı denemeyi düşünüyorum ama travma falan olur diyen dr ler gördüm deneyen var mı ki
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

23 Ağustos 2026 12:44
Kübra G.
Sabır taşı denemeyi düşünüyorum ama travma falan olur diyen dr ler gördüm deneyen var mı ki
Bence konuşarak ve en çok da sabrederek halledebilirsiniz diye düşünüyorum çünkü benim kızım da 18 aylık ve gece 10 kere emmek için uyanıyordu tam bir meme aşığıydı en son bunaldım uyku nedir unutmuştum karar verdim gece beslenmesini kesmek için kademeli azaltmayı düşünüyordum ilk gün 1 emzirmeyi yapmadık ikinci gün uyuduktan sonraki uyandığında vermeyim dedim vermedim sabaha karşı 5 gibi uyandı daha doğrusu mızmızlandı beşiği salladım uyudu böylelikle gece beslenmesini ikinci günde kesmiş olduk 1 hafta oldu hala gece uyandığı uyandığında meme istediği uyumakta zorlandığı oluyo bu sabaha karşı 3 gibi uyandı 4:30 da uyudu o derece ama siz sabırlı davranacaksınız gerekirse kendinize iyi gelen ne varsa yapın sakin kalmak çok önemli siz sinirlendikçe bebek de ne yapacağını şaşırıyor daha çok ağlıyo benim kızım memeye aşık bi kızdı gece beslenmesini biz kestiysek herkes keser gündüz de 2 yaşına gelince bitirmeyi düşünüyorum bizimkinin doğum günü kışa denk geliyo ama önemli değil sürekli oyalayıp eline bi şeyler verip yine kademeli bi şekilde azaltarak bitirmeyi düşünüyorum inşallah gece beslenmesini kestiğim gibi kolay olur
Hatice C. .

Hatice C. ..

23 Ağustos 2026 14:12
Kübra G.
Deneyen biri olarak sabır taşı hiç işə yaramamıştı .onun yerine gizliden salça sürüp bak artık kanıyo diye öyle emdi tiksindi ama yinede emmek istedi bende gece gündüz sürüp sürüp em istersen ama kanıyo diyerek bıraktırdım 1 hafta sürdü tabi.
N

Nazlıcan K.

23 Ağustos 2026 14:23
Bende aynı @Ezgi Mutlu yaptım 18 aylık erkek bebek 3 günde bıraktık

Önce geceyi sonra kademeli olarak gündüzü

Konuşarak anlatarak bırakmak en iyisi
Z

Zeynep

Premium Üye
23 Ağustos 2026 14:29
Merhaba. Memeye bir şeyler sürmek travmatik etki yaratabilir. Meme bebeğin dünya ile baş etme yolundaki ilk güven kaynağı. Onunla kopuşunu kademeli ve sevgi dolu bir şekilde yapmalıyız. Sabırla anlatın. Meme istediğinde önce su teklif edin. İçsin, daha az istekle meme emecektir. Sadece gece olunca meme anlaşması yapın. Güneşin batmasını beklesin. Emmek isterse güneş hala orda diyin. Bebekler gece de bakıma ihtiyaç duyar. Gece beslenmesi bir açlık değil, güvenlik ve regülasyon ihtiyacı.

Her şeyden öte, emzirmek hayatın sadece küçük bir dönemi sahip olacağımız, sonrasında çok özleyeceğimiz, bebeğimizle çok özel bir iletişim şekli. Bebekteki yeri iste saymakla bitmez. Bu güzel ve anlamlı süreci layığıyla sevgi ve şefkatle bitirmeye niyetlenelim. İlerde keşkesiz, iyi ki doya doya emzirmişim diyebilelim.
Ezgi M. .

Ezgi M. ..

23 Ağustos 2026 14:34
Nazlıcan Köksal
Bende aynı @Ezgi Mutlu yaptım 18 aylık erkek bebek 3 günde bıraktık

Önce geceyi sonra kademeli olarak gündüzü

Konuşarak anlatarak bırakmak en iyisi
Bende öyle düşünüyorum meme uyumuş su ister misin dedim 2 gece 1 er kere içti sonra hiç içmedi dediğim gibi hala uyanıyo uzun süreler de uyanık kalıyo ama siz sabırla yaklaştıkça bebekler anlıyorlar sandığımızdan daha zekiler vallaha gündüz emzirmeyi de 2 yaşında bitirmeyi düşünüyorum bakalım
K

Kübra G.

27 Ağustos 2026 10:43
Göktenur Bektaş
Benimki keşke 2 kere kalksa bu ara bırakalım dedim diye mi bilmiyorum ama sürekli yapışık gece bana artık çok yormaya başladı keşke daha önce bıraktırsaydım diyorum çünkü şimdi daha zor geliyor bıraktırması
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir