Emzirmeyi Bırakmak İstiyorum.
333 görüntüleme
K
Kübra G.
23 Ağustos 2026 11:36
Oğlum 2 yaşına yeni girdi ve ben artık emzirmeyi bırakmak istiyorum ancak daha fazla memeye emmeye düşkün oldu ben konuştukça hayır emcem bırakmam diye ağlıyor meme vermiyorum artık meme de süt bitti diyorum ağlıyor çığlık kıyamet bi şekilde alıyor memeyi bu durumun kolay bir yolu var mı nasıl bırakabiliriz ?

Göktenur B.
23 Ağustos 2026 12:23
Bence bebeğimiz büyüdükçe Emzirmeyi sonlandırmak dahada zor bı hale geliyor büyük oğlum 14 aylıkken Emzirmeyi sonlandırdım en büyük destekçim annemdi iki günde alışmıştı emzik ve biberonda kabul ediyordu o yüzden exstra zorlanmadım şuan küçük oğlum 13 aylık en azından gece emzirmesini sonlandırmak istiyorum ama malesef kendi kendine emziği bıraktı biberon da kabul etmiyor bende ne yapacağımı düşünüyorum gece iki defa kalkıyor bazen daha sık uyanıyor en azından gece delikszi bir uyku istiyorum ama
K
Kübra G.
23 Ağustos 2026 12:34
Bence bebeğimiz büyüdükçe Emzirmeyi sonlandırmak dahada zor bı hale geliyor büyük oğlum 14 aylıkken Emzirmeyi sonlandırdım en büyük destekçim annemdi iki günde alışmıştı emzik ve biberonda kabul ediyordu o yüzden exstra zorlanmadım şuan küçük oğlum 13 aylık en azından gece emzirmesini sonlandırmak istiyorum ama malesef kendi kendine emziği bıraktı biberon da kabul etmiyor bende ne yapacağımı düşünüyorum gece iki defa kalkıyor bazen daha sık uyanıyor en azından gece delikszi bir uyku istiyorum ama

Ezgi M. ..
23 Ağustos 2026 12:44
Sabır taşı denemeyi düşünüyorum ama travma falan olur diyen dr ler gördüm deneyen var mı ki

Hatice C. ..
23 Ağustos 2026 14:12
Sabır taşı denemeyi düşünüyorum ama travma falan olur diyen dr ler gördüm deneyen var mı ki
N
Nazlıcan K.
23 Ağustos 2026 14:23
Bende aynı @Ezgi Mutlu yaptım 18 aylık erkek bebek 3 günde bıraktık
Önce geceyi sonra kademeli olarak gündüzü
Konuşarak anlatarak bırakmak en iyisi
Z
Zeynep
Premium Üye
23 Ağustos 2026 14:29
Merhaba. Memeye bir şeyler sürmek travmatik etki yaratabilir. Meme bebeğin dünya ile baş etme yolundaki ilk güven kaynağı. Onunla kopuşunu kademeli ve sevgi dolu bir şekilde yapmalıyız. Sabırla anlatın. Meme istediğinde önce su teklif edin. İçsin, daha az istekle meme emecektir. Sadece gece olunca meme anlaşması yapın. Güneşin batmasını beklesin. Emmek isterse güneş hala orda diyin. Bebekler gece de bakıma ihtiyaç duyar. Gece beslenmesi bir açlık değil, güvenlik ve regülasyon ihtiyacı.
Her şeyden öte, emzirmek hayatın sadece küçük bir dönemi sahip olacağımız, sonrasında çok özleyeceğimiz, bebeğimizle çok özel bir iletişim şekli. Bebekteki yeri iste saymakla bitmez. Bu güzel ve anlamlı süreci layığıyla sevgi ve şefkatle bitirmeye niyetlenelim. İlerde keşkesiz, iyi ki doya doya emzirmişim diyebilelim.
Her şeyden öte, emzirmek hayatın sadece küçük bir dönemi sahip olacağımız, sonrasında çok özleyeceğimiz, bebeğimizle çok özel bir iletişim şekli. Bebekteki yeri iste saymakla bitmez. Bu güzel ve anlamlı süreci layığıyla sevgi ve şefkatle bitirmeye niyetlenelim. İlerde keşkesiz, iyi ki doya doya emzirmişim diyebilelim.

Ezgi M. ..
23 Ağustos 2026 14:34
Bende aynı @Ezgi Mutlu yaptım 18 aylık erkek bebek 3 günde bıraktık
K
Kübra G.
27 Ağustos 2026 10:43
Yükleniyor...