Emzirmeyi Bırakmak
153 görüntüleme
Y
Yasemin ..
19 Ağustos 2026 15:49
Merhaba 15 aylık bebeğim var aktif emzirdim bu zamana kadar memeyle uyuyor geceleri meme arıyor başka türlü uyumuyor artık bırakmak istiyorum nasıl yapabilirim memesiz uyutamıyorum önerilerinizi tecrübelerinizi bekliyorum teşekkürler

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Ağustos 2026 15:53
Emzirmeyi bırakma süreci emzirme danışmanları ve pediyatristler tarafından 2-3 yaş aralığında öneriliyor. 15 aylık bebeğinizi emzirmeyi bırakması için uygulayacağınız stratejilerle süreci kolaylaştırabilirsiniz.
Bebeğinizin hazır olduğunu gösteren bazı işaretler vardır. Örneğin;
- Bebeğiniz katı gıdaya ve diğer besinlere ilgi gösteriyor,
- Bebeğiniz size bağımlı olmadan uyuyorsa,
- Bebeğiniz inatlaşmaya başlayıp "hayır" demeye başlamışsa
gibi işaretler emzirmeyi bırakmaya hazır olduğunu gösterebilir.
Emzirmeyi bırakması için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Emzirme zamanını ve sıklığını azaltın: Her seans emzirmeyi 1-2 dakika azaltın.
2. Rutinleri değiştirin: Bebeğinizin emzirmekten başka aktiviteler yapmasına yardımcı olun.
3. Başka uyutma yöntemleri deneyin: Bebeğinizin emzik veya oyuncakla uymasını sağlayabilirsiniz.
4. Süt veya mama alternatifi sunun: Bebeğinizin sevdiği bir süt veya mama alternatifi sunarak meme isteğini azaltabilirsiniz.
Bebeğinizin tepkilerine dikkat edin ve ona göre planlama yapın. Eğer emzirmeyi bırakma sürecinde zorlanıyorsanız bir uzmandan destek almayı unutmayın.
Bebeğinizin hazır olduğunu gösteren bazı işaretler vardır. Örneğin;
- Bebeğiniz katı gıdaya ve diğer besinlere ilgi gösteriyor,
- Bebeğiniz size bağımlı olmadan uyuyorsa,
- Bebeğiniz inatlaşmaya başlayıp "hayır" demeye başlamışsa
gibi işaretler emzirmeyi bırakmaya hazır olduğunu gösterebilir.
Emzirmeyi bırakması için şu önerilere dikkat edebilirsiniz:
1. Emzirme zamanını ve sıklığını azaltın: Her seans emzirmeyi 1-2 dakika azaltın.
2. Rutinleri değiştirin: Bebeğinizin emzirmekten başka aktiviteler yapmasına yardımcı olun.
3. Başka uyutma yöntemleri deneyin: Bebeğinizin emzik veya oyuncakla uymasını sağlayabilirsiniz.
4. Süt veya mama alternatifi sunun: Bebeğinizin sevdiği bir süt veya mama alternatifi sunarak meme isteğini azaltabilirsiniz.
Bebeğinizin tepkilerine dikkat edin ve ona göre planlama yapın. Eğer emzirmeyi bırakma sürecinde zorlanıyorsanız bir uzmandan destek almayı unutmayın.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...