Emzirmeyi Bırakmak
165 görüntüleme
M
Melika Z.
19 Haziran 2026 15:49
17 aylık oldu ve son bir aydır sürekli 15-20 dakikada bir emmek istiyordu. Bu durum beni de çok yıpratmaya başladığı için bırakmaya karar verdim. Önce azaltmaya çalıştım dikkatini dağıtarak. Sonra konuştum anlattım son kez emeceksin meme olmayacak artık diye. Çok ı ıh dedi ama öptü bay dedi vedalaştı. 5 gün oldu ama hala aklına geliyor em em diye geliyor açtırıyor ama emmiyor öpüyor bip yapıp oynayıp kapatıyor. Vicdanım rahatlamıyor tekrar versem bu sefer çocuğa kötülük yapmış olacağım. Vermesem doğru mu yaptım ek olarak devam sütü falan vermeme gerek var mı ondan emin değilim. Doktorumuza da gidemedik danışamadım bu durumu. Ama o zamandan beri de iştahı da açıldı daha güzel yemek yiyor. Sadece göğsümde hala süt var nasıl azalmasını sağlayabilirim?
K
Kader T.
19 Haziran 2026 17:17
Arkadaşım adaçayı ve nane tüketerek sütünü azalttı, ancak sürekliliği olması lazım. Her gün tüketmeniz etki ediyor.
C
Cennet ..
19 Haziran 2026 17:43
Eğer göğsünüzü ağrıtacak kadar süt varsa birazını sağıp boşaltın. Bence bu kadar kolay bırakmışkende tekrar başlamayın ama takdir sizin tabiki. Dişi olan çocuklarda gece mama verilmesi zaten önerilmiyor. Yatmadan bir saat önce doyurucu birşeyler yedirirseniz sorun olmaz bence. Gece uyanırsada su içirip yatırın birkaç güne alışacaktır
M
Melika Z.
19 Haziran 2026 17:50
Gece emzirmesini zaten 11 aylıkken bitirmiştim gündüz emiyordu sadece ama duygusal olarak biraz beni yıprattı, güvenli bağlanmayı da zedelemek istemiyorum
Yükleniyor...