Emzirmeyi Bırakmak
123 görüntüleme
E
Eda Y.
24 Şubat 2026 23:33
16 aylık oldu artık emzirmek istemiyorum çok yoruluyorum gücümden güç gidiyor ama o bırakmıyor vermeyince çok ağlıyor anlatsamda cok üzülüyor başma yolu yok mu ne yapıcam
Y
Yeliz A.
24 Şubat 2026 23:43
Bende çok zorlanmıştım çok düşkündü ne denediysem bırakmadı, en son acı toz kırmızı biberi sürdüm bir kere ağzı yandı hemen çikolata verdim, sonra da hala acımı diyordu evet diyordum, istemiyordu 3 günden sonra onu bile sormadı unuttu
C
Cerennn
25 Şubat 2026 01:28
oğlum memeye çok düşkündü kesınlıkle memesız 1 saat durmazdı ben çok yorulmuştum 18 aya gıreceği zaman karar verdim ve kestım . Önce bir memeyı vermeyi bıraktım oğlum dönüşümlü emiyordu. 1 dk ondan 1 dk ondan gibi. Her sorduğunda orda artık sütümüz bitti dedim. 3 gün sonra falan teyzesıne bıraktım gün içinde yada sordugunda sütümüz artık bitti meme uff olmuş dedim. İlk iki gün Bıraz kolaydı ama 3. Gün kaos oldu. Ağlama krizi geçirdi ama ben kesın olarak vermedım. 10 günde falan tamamen unuttu. Bazen giyinirken görüyor yine istıyor falan ama onun dışında bir sorun olmadı. Zor oldu ama atlattık gibi. Bu konuda kararlı olmak gerekiyor. Yoksa çocuğumuz büyüyene kadar emzirmek zorunda kalıcak. Ve küçük bir öneri göğüslerinize beyaz lahana koyun . Çok rahatlatıyor kestıkten sonra garip bir sekılde şişliği var ağrıyı azaltıyor.
A
Ayşegül
25 Şubat 2026 22:46
oğlum memeye çok düşkündü kesınlıkle memesız 1 saat durmazdı ben çok yorulmuştum 18 aya gıreceği zaman karar verdim ve kestım . Önce bir memeyı vermeyi bıraktım oğlum dönüşümlü emiyordu. 1 dk ondan 1 dk ondan gibi. Her sorduğunda orda artık sütümüz bitti dedim. 3 gün sonra falan teyzesıne bıraktım gün içinde yada sordugunda sütümüz artık bitti meme uff olmuş dedim. İlk iki gün Bıraz kolaydı ama 3. Gün kaos oldu. Ağlama krizi geçirdi ama ben kesın olarak vermedım. 10 günde falan tamamen unuttu. Bazen giyinirken görüyor yine istıyor falan ama onun dışında bir sorun olmadı. Zor oldu ama atlattık gibi. Bu konuda kararlı olmak gerekiyor. Yoksa çocuğumuz büyüyene kadar emzirmek zorunda kalıcak. Ve küçük bir öneri göğüslerinize beyaz lahana koyun . Çok rahatlatıyor kestıkten sonra garip bir sekılde şişliği var ağrıyı azaltıyor.
C
Cerennn
25 Şubat 2026 22:49
3.gün kaos anında yani ağlama anında ne yaptınız peki?
A
Ayşegül
26 Şubat 2026 22:17
Ben teyze yardımı aldım yalnız kaldığımız zamanlarda meme ısteyınce hamur almıştım eve açıl durumlar için hamur oynamak ıster mısın ? Kitap okuyalım mı ? Yada meyve suyu içmek ıster mısın diye Bıraz ılgısını dagıtmaya calıstım. En kötü yürüyüşe götürmeyi teklif ettım. Böyle böyle alışıyor zor ama oluyor. Benım oğlan aglayarak koltukların altına giriyordu. Hatta bir keresinde yasları ıkı omzumu ıslatmıştı. Yinede vazgecmedım. 2 haftadan biraz çok oldu şuan aklına gelmıyor
C
Cerennn
26 Şubat 2026 22:29
Bende ağlamasına dayanamıyorum yoksa yapmıcam da gerçi erken mi diye de düşünüyorum kendim kararsız olunca zor oluyor bıraktırma işlemi önce sağlam karar vermem lazım sanırım