Emzirmeyi Bırakma Mastit

81 görüntüleme
Ü

Ümran T. ..

7 Şubat 2026 22:02
26 aylık bebeğimle sadece gece beslenmesi yapıyorduk şimdi onu da kesiyorum ve daha önce mastıt geçmişim var. Dün gece memesiz uyuduk ve sabahtan beri memelerim çok doldu tekrar mastıt olmaktan korkuyorum ve sürekli soğuk kompres yapıyorum daha önce bunu yaşayan var mı deneyimli annelerim yardım lütfen
A

Ayşegül ..

7 Şubat 2026 22:42
Ben iki defa mastit yaşamış biri olarak tüm deneyimlerimi sizinle paylaşmak isterim umarım faydası olur .Sağım miktarını azaltirsaniz ya da emzirme miktarını süt üretimi azalıyor dolayısıyla mastit riski azalıyor . Sağım yaomadan önce sıcak kompres yapın sonrasında soğuk uygulayın. Ben havluyu ütü ile ısıtıp memeye tutardım ve çok güzel aciyordu tıkanıklığı. Emzirme bittikten sonra soğuk havlu ya da bez koyup damarları daraltmak gerek. Naçizane benim fikrim eğer sadece birkere veriyorsanız hiç vermemeyi deneyin yani memeden kesin bence iki defa yaşayan biri olarak o çekilen acı çok daha büyük ve travmatik oluyor. Gece mama ile devam edersiniz .Eğer memenizde çok taşlaşma ve sertlik olmuyorsa korkmayın
A

Ayşegül ..

7 Şubat 2026 22:44
Bikerede bırakmak değil de kademeli olarak azaltın örnek yarım saat memede kalıyorsa 15 dk düşürün azaltın bir kaç gün içinde kesilir
A

Arzu.G

7 Şubat 2026 22:49
Bebegin emme alışkanlığına göre üretim olduğu için bı anda keserseniz mastit olmasa bile rahatsızlık verir .azaltarak giderseniz vücut alışır illaki
C

Cerennn

7 Şubat 2026 22:49
Benimde oğlum 17 aylık 3 gündür sütten kesmeye çalışıyoruz. Bir memeden kesip birinden veriyordum gün içinde hiç istemiyor ama akşamları uyuduktan sonra uyanıp sürekli istiyor. Bu gece gece emmesinide kesiyorum umarım kolay geçer. Sadece rahatlatmak için biraz sağıyorum. Onu dışında beyaz lahana koydum. Gerçekten işe yaradı gibi.
Ü

Ümran T. ..

8 Şubat 2026 00:47
Gündüz zaten hiç emmemiz yoktu sadece gece uyurken ve uyandığı zaman geri döndürmek için emiyordu o yüzden sütümun az üretildiği de düşünerek kesmek istedim en son 38 saat falan oldu emeli 2 kez mastıt oldum bende ayırt edebiliyorum mastitle dolgunluk farkını fakat yine de tedirginim çünkü bu aşamada doluluk artıyor ve ister istemez hafif dolgunluk ağrısı var lahanayı yarın deneyeceğim inşallah faydası olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir