Emzirmeyi Bırakma

254 görüntüleme
E

Emine E. ..

26 Temmuz 2026 23:19
14 aylık kızım gece emzirmeyi nasıl birakabilirim
E

Ezgi ..

26 Temmuz 2026 23:21
Ben de yerimi alıyım, önerilere açığım :)) emerek uyuyor e uyanınca da emip geri uyuyor. Geri nasıl uykuya dönecek, e diğer türlü kıyamet kopuyo ve sürekli sürekli uyanıyor
N

Naciye T. ..

26 Temmuz 2026 23:25
Bende o zamanlar bırakmıştım 10 gün zorlandim sonra gece deliksiz uykunun tadını çıkardım. Kural basit aglayacak sakinlestireceksin bazen kucağa alarak bazen poposuna vurup pispis yaparak bazen konuşarak( annecim ben yanındayım burdayım evet alışması zor ama başaracağız gibi cümleler kurdum ) anlamaz demeyin anliyorlar. Ağlama krizlerine girdiğim de bir saat kucağımda pispisladigimi bilirim ama yolun sonunaydinlik pes etmesseniz ben biraz chatgbt den yardım aldım her anı ona yazdım ne yapmalıyım diye sordum. Bu uygulamanın da yapay zekası varmış yeni kesfettim buradanda yardım alabilirsiniz inanın moral olarak destek ihtiyaç duyduğunuz da çok işe yarıyor.
E

Ezgi ..

26 Temmuz 2026 23:26
Naciye Tutkun
Bende o zamanlar bırakmıştım 10 gün zorlandim sonra gece deliksiz uykunun tadını çıkardım. Kural basit aglayacak sakinlestireceksin bazen kucağa alarak bazen poposuna vurup pispis yaparak bazen konuşarak( annecim ben yanındayım burdayım evet alışması zor ama başaracağız gibi cümleler kurdum ) anlamaz demeyin anliyorlar. Ağlama krizlerine girdiğim de bir saat kucağımda pispisladigimi bilirim ama yolun sonunaydinlik pes etmesseniz ben biraz chatgbt den yardım aldım her anı ona yazdım ne yapmalıyım diye sordum. Bu uygulamanın da yapay zekası varmış yeni kesfettim buradanda yardım alabilirsiniz inanın moral olarak destek ihtiyaç duyduğunuz da çok işe yarıyor.
Gece uykusuna geçerken nasıl uyutuyorsunuz peki? Bebeğim emerek uyuyor. Omzumda ya da kucağımda uyursa da yerine yatırdığım anda uyanıp emmek istiyor
N

Neslihan U. ..

26 Temmuz 2026 23:33
Gece uyandığında emzirmek yerine farklı bir yöntemle sakinleştirip uyutmayı deneyin ve bunu azaltarak yapın yani birden kesmek degilde azalta azalta bitirmek daha kolay bir geçiş sağlıyor tamamen uyku bağlantısını kesmek için de öncesinde bol anlatma konuşma oyunlaştırma çok işe yaradı bizde ve tabii ki annenin istikrarlı davranması gerekiyor bir verip bir vermeyerek kafası karışıyor çocugun zor oluyor ama sonrası çok daha kaliteli bir uyku
E

Ezgi E.

26 Temmuz 2026 23:44
Alp şuan 2 yaşında . Geç yürüdüğü için gelişimsel pediyatri emzirmeyi bırakmayalım demişti . Şuan gayet yürüyor hareketli . Ben çalışıyorum zaten gün içinde yokum ama eve gelir gelmez mimi diyor. Gecede mimi olmadan uyumuyor . Nasıl hareket etmem lazım? Gelişimsel pediyatri çocuğun güvendiği tek yer şuan o yüzden yeni yürümeye başlamışken elinden almayalım bu güveni dedi . Fakat yemek yemesini de engelliyor . Anne akşam nasılsa gelecek diye düşünüp yemek yemediğini düşünüyorum
N

Naciye T. ..

26 Temmuz 2026 23:45
Yatak odamda emziriyorum ben 24 aylık hala böyle devam ediyorum rutinler yemek el yüz diş fırçalama burun açma ve emzirme bı yarım saat emiyor ama oyalanarak o ara anlatıyorum emmek istemediginde soyle senin yatağına gidip uyuyalım diye tabikide her zaman istediğimiz olmuyor o ara bana uyku arkadaşı çok yardımcı olmuştu uyku arkadaşı fil bak dilinde uykusu gelmiş sana sarılmak istiyor diyordum istemediginde ama ağlıyor seni istiyor diyordum sarılıyordu poposuna vurup ninni söylüyordum bak fil uyudu hadi sende uyu diyordum. Poposuna vurmaya devam ediyordum. Bazen sarılmak istiyor kalkıyor bazen kucağa alıp ayakta gezdirilmek istiyordu yapıyordum ama asla meme vermiyordum en başta ilk 10 gün uykuya geçme 1 buçuk saati buluyordu sonra düzeldi şimdi yatak odasında emziriyorum o kendisi diyor uyumaya gidelim diye demesse baktım uyumak istemiyor yatağında ben yaticam ozaman diyorum koşuyor masal okuyorum poposunu dönüyor vur diyor  5 dk sonra uyku çok şükür.
N

Neslihan U. ..

26 Temmuz 2026 23:48
En son gelişimsel pediatri ile ne zaman görüştünüz eger o sorununuz çözüldüyse tekrar bir fikir alın isterseniz zaten belli bir yaştan sonrası beslenmeden çok bag kurma yolu onlar için
E

Ezgi E.

26 Temmuz 2026 23:52
Neslihan Ulun
En son gelişimsel pediatri ile ne zaman görüştünüz eger o sorununuz çözüldüyse tekrar bir fikir alın isterseniz zaten belli bir yaştan sonrası beslenmeden çok bag kurma yolu onlar için
Çok yakın zamanda görüştüm .Sizin için bir sıkıntı var mı diye sordu hayır fakat besin seçiyor yemek yemeyebiliyor demiştim . Devam edebilirsiniz şeklinde yanıt aldım .
N

Neslihan U. ..

26 Temmuz 2026 23:58
Ezgi Ertürk
Çok yakın zamanda görüştüm .Sizin için bir sıkıntı var mı diye sordu hayır fakat besin seçiyor yemek yemeyebiliyor demiştim . Devam edebilirsiniz şeklinde yanıt aldım .
Uzman görüşü oldugu için bir şey diyemeyeceğim mutlaka daha iyi gözlemlemişlerdir biz tevrübelerimizi aktarıyoruz birbirimize sadece ama bu yemek seçme mevzusu bu yaşın baya büyük bir derdi bizde binbir oyunla konuşmayla yediriyoruz iştahla kendisi yediği söylenemez emmedigi halde
S

Serap B.

27 Temmuz 2026 00:12
Benim oğlum 20 aylık ve ben azalttım gece uyandığında su icirp geri uyutuyorum gün içinde bir kere emziriyorum ve uyutmadan önce de emziriyorum ve bu gün bir ilki başardık hiç emzirmedim gün boyu ve hiç aramadı bir kere geldi yakama yapıştı meme diye hemen başka bir yöne çevirdim unuttu emzirmeden uyuttum size tavsiyem bir anda değilde azaltarak sonladirin büyük oğlumda da aynı yöntemle ilerledim çok şükür kolay bir şekilde bıraktı sizede kolaylıklar diliyorum 
Gökçe Ç. Y.

Gökçe Ç. Y.

27 Temmuz 2026 00:33
Merhaba kızım nerdeyse 2 yaşına girecek yaklaşık 10 gündür emzirmeyi alıştıra alıştıra bırakmayı deniyorum, şuan için gün içindeki emzirmelerim neredeyse bitti çoğu zaman sabah uyanınca da emzirmedim ancak diş çıkartma sürecinde olduğu için arada işler karışıyor. Yine de başlangıçtan daha iyi durumdayız :) Acelem yok yavaş yavaş sonlandırmaya çalışıyorum emerek uyuduğu öğlen ve gece için de denemelere yakında başlayacağım umarım tatlı tatlı sonlanır. Ben de duygusal olarak ancak hazırlıyorum kendimi. Sonuçta benim için de büyük bir değişiklik olacak.
E

Ezgi E.

27 Temmuz 2026 13:32
Neslihan Ulun
Uzman görüşü oldugu için bir şey diyemeyeceğim mutlaka daha iyi gözlemlemişlerdir biz tevrübelerimizi aktarıyoruz birbirimize sadece ama bu yemek seçme mevzusu bu yaşın baya büyük bir derdi bizde binbir oyunla konuşmayla yediriyoruz iştahla kendisi yediği söylenemez emmedigi halde
bende şimdi çalışıyorum aslında gün içinde emmeyi bir anda bıraktık . Yani sağdığım sütleri anneannesi veriyordu . Onları da bırakalı epey oluyor . Şimdide diyorum acaba akşam beni beklediği için mi yemiyor . Ama sizlerde de durum öyleyse demek ki bir yerde yemek seçececek illaki . Sütü bırakınca kendine gelir çocuk özgür bağımsız olur diyorlar birde o var . Ama işte uzmandan bana böyle bir cevap gelince bende ister istemez aksi bir yönde adım atamadım
N

Neslihan U. ..

27 Temmuz 2026 13:44
Ezgi Ertürk
bende şimdi çalışıyorum aslında gün içinde emmeyi bir anda bıraktık . Yani sağdığım sütleri anneannesi veriyordu . Onları da bırakalı epey oluyor . Şimdide diyorum acaba akşam beni beklediği için mi yemiyor . Ama sizlerde de durum öyleyse demek ki bir yerde yemek seçececek illaki . Sütü bırakınca kendine gelir çocuk özgür bağımsız olur diyorlar birde o var . Ama işte uzmandan bana böyle bir cevap gelince bende ister istemez aksi bir yönde adım atamadım
Evet çok haklısınız illaki bir yerde bırakacak emmeyi de tamamen hepsi geçici
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir