Emzirmek

90 görüntüleme
B

Büşra B.

2 Şubat 2026 20:08
Arkadaşlar beş aylık bebeğim var fazladan bes kg var vermem gereken. Emzirmek günde kac kalori yaktırır bilen var mı 500 yazıyor ama bana o kadar yaktırmaz gibi geliyor
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 20:16
Beş aylık bir bebeğin arkasından da koşıyorsunuz bence saf 500 kalori yakıyordur bedenimiz.

Ama kalori açığı hesaplamak istiyorsanız bence bu kaloriyi hesaba katmadan bazal metabolizma ve ihtiyacınız olan enerji arasında hesap yapın. Bu sayede o aradaki emzirme açığını hesaplamazsanız emzirmeyi bıraktığınızda kilo alma riskini de minimize etmiş olursunuz.
B

Büşra B.

2 Şubat 2026 20:18
Ben bu hesabı nasıl yapacağımı bilemedim:( ayda ıkı kg vermek istiyorum en son 57 ye kadar geldim 70 kg la doğuma girdim. Bir aydır kilo vermedim hıc ufak egzersizlere basladım ama bilemedim gunluk 1800-2000 kalori civarı alıyorum genelde
Afranur K.

Afranur K.

2 Şubat 2026 20:21
plato dönemi oluyor kilo verme süreçlerinde, belki de öyle bir dönemdesinizdir.

Önceden emzirme yapmadığım dönemlerde kalori miktarını daha çok düşürüp direnç kilosunu kırdıktan sonra eski beslenme düzenime dönerdim ama şu an emzirirken ani bir beslenme düşüşü mantıklı olur mu bilemiyorum? Bunun için profesyonel bi destek almak gerek sanırım.
B

Büşra B.

2 Şubat 2026 20:23
Evet aslına bakarsanız ben de emzirmiyor olsaydım 1200 lere inerdim ancak sütüm azalır korkusundan cok kısmak istemiyorum. Tesekkur ederim bilginiz için🌺
B

Buket ..

2 Şubat 2026 20:42
Doğumdan sonra 1 ayda 10 kilom gitmişti sonra bi takılı kaldı ama 6. aydan sonra koşturmacayla birlikte 2-3 kilo daha verdim muhtemelen hormonlardan stresten ötürü kilo duraksıyor emzirmeden dolayı vücut daha fazla yağ depolama modunda oluyor, yediğinizi kısmayın sağlıklı beslenin ve hava güzel oldukça yürüyüşe çıkın kendiliğinden gidecektir zaten
B

Büşra B.

2 Şubat 2026 20:44
Havalardan dolayı hareketsiz de kaldım muhtemelen onun da etkisi var. Zaten gece hıcbır zaman bır sey yemem genelde saglıklı beslenırım eski kiloma duydugum özlemden dolayı kendimi diyet yapmamak için zor tutuyorum 😂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir