Emzirme Zorbalığı
345 görüntüleme
E
Ezgi G.
12 Ağustos 2026 06:13
Bebeğim 840 gr doğdu 2 ay yoğun bakımda kaldı. Şuan kronolojik 9 aylık. Her görenin emiyor mu emziriyor musun niye emzirmedin sorularından çok sıkıldım artık. Sadece sıkılmıyorum çok da öfkeleniyorum. 2 ay kuvözde yataken bir gün arayıp bişeye ihtiyacın var mı diye sormayan eş dost akraba emziriyor musun diye karşı balkondan bağırıyor. Ya sanane 8 ay bebeğimi sağımla besledim bu çocuk haftalarca OG ile beslendi hiçbi zaman emecek kadar güçlü olamadı ne yaptıysam olmadı zaten çok üzülüyorum bu konuya insanlar neden bu kadar acımasız ya. Nefret ediyorum böyle insanlardan nefret. Ben sağlıklı doğan bebeğe bile emiyor mu diye sormuyorum siz nasıl insanlarsınız

Hatice E.
Premium Üye
12 Ağustos 2026 06:22
Bebeğim ilk doğduğunda bu yüzden çok zorbalandım ve evet emmiyordu bu yüzden sütüm kesildi, bu emmiyor mu lafını çocuğu olmayan hatta hiç evlenmemiş arkadaşlarım bile sordu 😃 şuan gülüp geçiyorum ve soranlara emmiyor hatta hiç emmedi diyorum 🌸
D
Dilan
12 Ağustos 2026 06:24
Bazen insanlar gerçekten sınırlarını bilmiyorlar hele bir de senden bir iki yıl önce doğum yapan birileri varsa ıyyyyy yani bebek sağlıklı anne mutlu olduğu sürece kimseyi bişey ilgilendirmez zaten insanlar cidden kötü zamanlarda yanımızda olmak yerine işler yoluna girince bir anda türemeye etrafımızı sarmaya başlıyorlar çok itici bir şey. Ben de bebeğimi sağımla besliyorum birisi bişey dediğinde de senin bebeğin meme emdi de ne oldu zayıf bişeydi diyorum çünkü hak ediyorlar bana sınır ihlalı yapılırsa bende yaparım kendini de üzme yani boşver insanlarlar hep küsür arar başkaları hakkında konuşurlar ki sıra kendilerine gelmesin . Kimseye izin verme kimse kendi egosunu senin üzerinden tatmin edemez. Sorarlarsa cevap verme yada napabilrim hastane sürecinde alıştı biberona benim için de aslında iyi oldu de herkesin yanında vücudümü sergilemek zorunda da kalmıyorum de geç

Damla B.
12 Ağustos 2026 07:59
Benim de meme ucu yüzünden kızım zar zor emdi silikon uç sağım ve mama ile keyfim nasıl isterse nasıl rahat ettiysem öyle besledim. İlk başlarda soran olunca detaylı detaylı anlatıyordum sonra bıraktım. Sorana hee emiyor emiyor diyip geçtim. İnsanlar konuşup durur. Siz nasıl mutluysanız bebeğinizi nasıl beslemek isterseniz öyle besleyin. Kimse arka perdeyi görmüyor.
Çok emzirince memeye alıştı diyorlar emzirmesen bıdı bıdı konuşuyolar. Üzülmeyin boşverin. Bebeğinizin afedersiniz ineğe ihtiyacı yok anneye ihtiyacı var. Anne olmak da emzirmekle olmuyor. Geçmiş kafada olanlar anlamıyor asla lütfen kendinizi böyle üzmeyin.
Çok emzirince memeye alıştı diyorlar emzirmesen bıdı bıdı konuşuyolar. Üzülmeyin boşverin. Bebeğinizin afedersiniz ineğe ihtiyacı yok anneye ihtiyacı var. Anne olmak da emzirmekle olmuyor. Geçmiş kafada olanlar anlamıyor asla lütfen kendinizi böyle üzmeyin.
B
Bbbb
12 Ağustos 2026 08:33
Ben sezeryan ile doğum yaptım 1 ay emzirebildim kaynanam dahil tüm herkesin ağzının payını verdim hallettiler zaten lohusalıkla uğraşıyordum hiç takma kafana
B
Bbbb
12 Ağustos 2026 08:34
Hakkettiler
N
Nilay I.
12 Ağustos 2026 08:50
Bence insanlar sınırlarını bilmiyorlar, malesef kültürümüz sıcak kanlıyız, ilgiliyiz gibi özellikleri sınır ihlaliyle karıştırıyor. Her ama her konuda oluyor bu. Bence hiç kimse gerçekten emiyor mu emmiyor mu umursamıyor, sormak için soruyor ya da o anda yaşayacağı anlık üstünlük duygusu için(ülkemizde doğurmak, evlenmek ve emzirmek üstünlük için yeterli biliyorsunuz).
Bence en en en en en güzel cevap, “neden merak ediyorsun, neden sordun?” demek. Çünkü gerçekten öyle dona kalıyorlar bence neden sordun diyince. Kem küm ettikleri anda da siz hemen konuyu değiştirip “falanca ne yaptı, ne etti” diye sorabilirsiniz.
İnanın neden sordun diye sorunca o suratlarının aldığı hali görmek sizine iyi gelicek ve sınır çizmiş olucaksınız.
Umarım denersiniz.
Herkese sınırlarını koruyabildiği güzel günler dilerim (ülkemizde sınırlarını koruyunca da, “uyumsuz, cadı, dili de papuç gibi” ve benzeri sıfatlara mağruz kalıyoruz. Ama yeni nesili bizler yetiştiriyoruz ve bunu değiştirebiliriz)
Bence en en en en en güzel cevap, “neden merak ediyorsun, neden sordun?” demek. Çünkü gerçekten öyle dona kalıyorlar bence neden sordun diyince. Kem küm ettikleri anda da siz hemen konuyu değiştirip “falanca ne yaptı, ne etti” diye sorabilirsiniz.
İnanın neden sordun diye sorunca o suratlarının aldığı hali görmek sizine iyi gelicek ve sınır çizmiş olucaksınız.
Umarım denersiniz.
Herkese sınırlarını koruyabildiği güzel günler dilerim (ülkemizde sınırlarını koruyunca da, “uyumsuz, cadı, dili de papuç gibi” ve benzeri sıfatlara mağruz kalıyoruz. Ama yeni nesili bizler yetiştiriyoruz ve bunu değiştirebiliriz)
L
Leyla Ç.
12 Ağustos 2026 10:41
Benim bebeğim gayet sağlıklı ve emme gücü baya kuvvetli doğdu. Fakat ne yaptımsa sütüm artmadı hatta açlıktan hastanede yattık doğum kilosuna bile bir ay sonunda yaklaştı. Mamayı azaltıp emzirmeyi arttırmakla uğraşınca hep zayıfladı gün içinde bir kere bile 10cc sağdımsa ikinci sağımda bir çay kaşığı bile gelmiyordu. 2 ay bile dayanamadım bu duruma artık sağım için bile vakit kalmıyordu yemediğim içmediğim şey kalmadı süt olsun diye hepsi kilo olarak da kaldı 😅 Mama da zehir değil. Kuranda ayet de değil anayasanın değiştirilemez 4 maddesi de değil. Bebeğiniz için ne sağlıklıysa ona göre hareket edin gerisini de boş verin. Bebeğinizle çok güçlü bir mücadele vermişsiniz. Maşallah 🧿 diyelim size.
bizim ülkemizde böyle her şeyi bilen her konuda fikri olmayan fakat zikri olan insanlar çok fazla ister çocuk sahibi olsun ister olmasın illa yorum yapacak ama her bebek her anne farklıdır. Yeterince stresli bir durum zaten bebek bakımı kendimizden verdiğimiz tavizler arşa ulaşmış durumda. Hiç takmayın karşınızdaki kim olursa olsun. İster kırılsın ister dökülsün siz ve bebeğiniz mutluysanız her şeyi halledersiniz.
bizim ülkemizde böyle her şeyi bilen her konuda fikri olmayan fakat zikri olan insanlar çok fazla ister çocuk sahibi olsun ister olmasın illa yorum yapacak ama her bebek her anne farklıdır. Yeterince stresli bir durum zaten bebek bakımı kendimizden verdiğimiz tavizler arşa ulaşmış durumda. Hiç takmayın karşınızdaki kim olursa olsun. İster kırılsın ister dökülsün siz ve bebeğiniz mutluysanız her şeyi halledersiniz.
Yükleniyor...