Emzirme ve Süt Sağma

298 görüntüleme
C

Csass

28 Haziran 2026 13:29
Merhaba bebeğim 3 aylık olacak emziriyorum çişli bez sayısı 4-5 oluyor daha önce mama takviyesi de alıyordu şuan sadece anne sütü ile besleniyor. Doktor kontrolüne daha var kilo alımı nasıl bilmiyorum.Süt sağma yapınca sütüm çok az geliyor emzirme sonrası huzursuzluk da olmuyor sağım da çok az çıkınca endişe ediyorum bu durum normal mi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
K

Kader T.

28 Haziran 2026 14:22
Hiçbir sağma makinesi bebek kadar güçlü çekemez o yüzden endişe etmeyin, bez sayınız yeterli görünüyor.
A

Ayşenur E.

28 Haziran 2026 14:28
Bez sayınız yeterli çok ikilemde kalıyorsanız bir tartırla siz tartılıp sonla bebişinizle tartılın kilo alımını ordan takip edebilirsiniz ama süt sağma pompasıyla çok kendinizi değerlendirmeyin düzgün bir veri değil kesinlikle insani demoralize editır o da sütü etkiler çok fazla düşünmemeye çalışın
Selin E.

Selin E.

Premium Üye
28 Haziran 2026 17:02
Sağıp az çıkıyor diye düşünüp kötü etkilenirseniz gerçekten azalabilir. Doymasa huzursuz olur ağlar bir şekilde size aç olduğunu anlatır. Sık sık emzirin artar zaten sakin kalmaya çalışın.
C

Csass

28 Haziran 2026 18:20
Teşekkür ediyorum
H

Hanife K.

29 Haziran 2026 12:27
Arz talep meselesi bol bol emzırın ve bebek gibi sağma makinaları Cekmıyor tabıkılıde bendede aynısı oldu endişe etmeyın
M

Melahat G. S.

29 Haziran 2026 12:35
Sağımda daha az çıkar bebeğin emmesi daha fazladır
L

Lale

1 Temmuz 2026 00:34
Evet tüm arkadaşlara katılıyorum sakın gaflete kapılıp çok fazla sağım yapıp kendinizi benim gibi hiperlaktasyon yapmayın. Yapmayın ki bebeğiniz sonrasında memeyi reddetmesin. Hiperlaktasyonum var ve bebeğim ne yazık ki süt fazlalığından ememiyor ve sütüm fışkırarak çıkıyor boğuluyor. 2.ayında bu başladı şuan 5 aylık oldu artık tamamen bıraktı görünce almıyor bile çok üzücü şuan hala mememde süt var ancak emmiyor. Eğer beziniz yetiyorsa bırakın bebitonuz bunu kendisi ayarlar ve emin olun aç olsa ortalığı birbirine katar ve kesinlikle bu çocuk aç dersiniz. Ben yetmiyo mu acaba diyerek sağımları çoğalttım yaptığım en büyük hatada buydu.
C

Csass

1 Temmuz 2026 15:58
Lale
Evet tüm arkadaşlara katılıyorum sakın gaflete kapılıp çok fazla sağım yapıp kendinizi benim gibi hiperlaktasyon yapmayın. Yapmayın ki bebeğiniz sonrasında memeyi reddetmesin. Hiperlaktasyonum var ve bebeğim ne yazık ki süt fazlalığından ememiyor ve sütüm fışkırarak çıkıyor boğuluyor. 2.ayında bu başladı şuan 5 aylık oldu artık tamamen bıraktı görünce almıyor bile çok üzücü şuan hala mememde süt var ancak emmiyor. Eğer beziniz yetiyorsa bırakın bebitonuz bunu kendisi ayarlar ve emin olun aç olsa ortalığı birbirine katar ve kesinlikle bu çocuk aç dersiniz. Ben yetmiyo mu acaba diyerek sağımları çoğalttım yaptığım en büyük hatada buydu.
Teşekkür ediyorum 🙏 uyarınızı dikkate alacağım dr kontrolümüzde de bakalım kilo durumu ne olmuş
L

Lale

1 Temmuz 2026 18:00
Gerçekten delirmiş gibi bende sağım yapıyodum sütüm az diyodum ki doktorumuz sütün gayet yeterli diyodu yinede sağıyordum şimdi bunun üzüntüsünü yaşıyorum ben yaptım siz yapmayın çok üzülürsünüz şuan mama veriyorum ve artık büyüdüğü dahada hareketlenip kucak istediği için sağım yapamıyorum fışkırma durumum azaldı ancak bebeğim biberona ne yazık ki alıştı😢 doktorunuzda eğer iyi derse sağım yapmayın bebeğiniz kendine göre sizin sütünüzü zaten arttırıcaktır, sevgiler 💗
E

Ece

Premium Üye
2 Temmuz 2026 20:52
Ah ah bu süt pompalarının anneleri üzmesi. Sırf bu yüzden 2. Ayda süt sağmayı bıraktım. Eğer onlara bakacak olsaydım tek mememde maksimum 30 cc süt var derdim ve bebişime mamayı dayardım. Ya doyar ya doymaz ağlar ve anlarım dedim ve bir gecede hepsini kaldırdım. Çişli bez sayınız iyi, bebeğin de keyfi yerindeyse ağlayıp ortalığı birbirine katmıyorsa emin olun sütünüz yetiyordur. Mamaya geri dönmeyin, o kısır döngü anne sütünü azaltıyor eminim.
C

Csass

3 Temmuz 2026 12:52
Ece
Ah ah bu süt pompalarının anneleri üzmesi. Sırf bu yüzden 2. Ayda süt sağmayı bıraktım. Eğer onlara bakacak olsaydım tek mememde maksimum 30 cc süt var derdim ve bebişime mamayı dayardım. Ya doyar ya doymaz ağlar ve anlarım dedim ve bir gecede hepsini kaldırdım. Çişli bez sayınız iyi, bebeğin de keyfi yerindeyse ağlayıp ortalığı birbirine katmıyorsa emin olun sütünüz yetiyordur. Mamaya geri dönmeyin, o kısır döngü anne sütünü azaltıyor eminim.
Doktor kontrolünde kilo alımı az çıktı maalesef,günde iki üç kez mama takviyesine başlattı doktorumuz gün içinde keyifi yerinde çişli bezi yeterli olmasına ragmen umarım red yaşamayız
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir