Emzirme ve Sigara
238 görüntüleme
Z
Zehra
12 Haziran 2026 22:02
Bebeğim 2 buçuk aylık gebelik sürecinde ve şuana kadar sigara kullanmadım ama yeniden canım istemeye başladı, çocuk doktorumuz sigara süte geçmez dedi el ve ağız temizliğine dikkat etmelisin dedi, sütümü azaltırmıı ve gerçekten süte geçmez mi?
K
Kader T.
12 Haziran 2026 22:09
Size bunu söyleyen doktorunuzu bırakın bence.
Nikotin, anne sütünde kana göre daha yüksek düzeylere ulaşabilir.
Sigara içmek süt üretimini azaltabilir ve emzirme süresini kısaltabilir.
Nikotin, anne sütünde kana göre daha yüksek düzeylere ulaşabilir.
Sigara içmek süt üretimini azaltabilir ve emzirme süresini kısaltabilir.

Göktenur B.
12 Haziran 2026 22:53
Gebeliğimde hiç içmedim ama lohusalığım maalesef iyi geçemedi ve tekrar başladım bu bir tercih oğlum 10.5 aylık sütüm de azalma olmadı sadece içip hemen emzirmemeye özen gösteriyorum emzirip sonrasında içiyorum iki saat felan emzirmiyorum o ara en azından biraz azalmış oluyor dikkat ediyorum tabiki de kokusu üstümüzü sinmiş oluyor süte geçer ama çoğu doktor emzirdikten sonra için diyor o ara emzirmeyin nikotin azalır biradaha diyor keşke hiç içmesek ama maalesef içiyorum oğlumun da herhangi gelişim sıkıntısı yok hatta ayına göre kilosu boyu hep önde gitti
Z
Zehra
12 Haziran 2026 23:04
Gebeliğimde hiç içmedim ama lohusalığım maalesef iyi geçemedi ve tekrar başladım bu bir tercih oğlum 10.5 aylık sütüm de azalma olmadı sadece içip hemen emzirmemeye özen gösteriyorum emzirip sonrasında içiyorum iki saat felan emzirmiyorum o ara en azından biraz azalmış oluyor dikkat ediyorum tabiki de kokusu üstümüzü sinmiş oluyor süte geçer ama çoğu doktor emzirdikten sonra için diyor o ara emzirmeyin nikotin azalır biradaha diyor keşke hiç içmesek ama maalesef içiyorum oğlumun da herhangi gelişim sıkıntısı yok hatta ayına göre kilosu boyu hep önde gitti

Göktenur B.
12 Haziran 2026 23:10
Sütünüz bu yüzden azalmaz iki çocuk annesiyim ikisinde de emzirdim sütüm hiç azalmadı

Fatma A. U.
12 Haziran 2026 23:21
Sigaraya geri dönerseniz sadece sütünüz veya bebeğinize vereceğiniz zarar değil tabiki en önemlisi bu ama kendinize vereceğiniz zararı düşünün
Sigaranın nekadar zararlı bişey olduğunu bildiğiniz için gebeliğinizde sigara içmemişsiniz belliki
Birde o doktoru hemen bırakın nasıl böyle bişey söyleyebilir
Sigaranın nekadar zararlı bişey olduğunu bildiğiniz için gebeliğinizde sigara içmemişsiniz belliki
Z
Zehra
12 Haziran 2026 23:25
Sigaraya geri dönerseniz sadece sütünüz veya bebeğinize vereceğiniz zarar değil tabiki en önemlisi bu ama kendinize vereceğiniz zararı düşünün
Yükleniyor...