Emzirme ve Meme Reddi
135 görüntüleme
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 08:42
Bebeğim 1.5 aylık 10 gündür memede sıkıntı yaşamaya başladık. 4-5 dk emiyor sonra kendini geriye atıp yay gibi geriliyor ama memeyi de bırakmıyor. O şekilde zar zor 1-2 dk daha emziriyorum sonra ağlamaya başlıyor. Bu meme reddi midir kızlar ? Çok zorlanıyorum sanki doymuyor gibi hissediyorum.
M
Melikee
3 Mayıs 2026 08:57
Daha çok reflüye benziyor anlattığınız şeyler

Sevilay
3 Mayıs 2026 08:58
Gaz sorunu olabilir mi bizde aynı sorunu yaşadık
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 09:03
Gazını alıp devam etsem de aynı şekilde emiyor
C
Cemile ..
3 Mayıs 2026 09:10
Benim de öyle 44 günlük bugün dünden beri meme ve mama sorunu yaşıyorum beslenmek istemiyor. 1 haftadır da memeyi emmeye geliyor tutuyor sonra ağlayıp geri bırakıyor ayaklarını çok çırpıyor kızarıyor. Ama memeyi geri istiyor sürekli böyle emziremiyorum mama da yemiyor yatarak emzirmeyi denedim iyiydi şimdi oda sıkıntı gündüz 4 5 saat uyanık gece sıkıntı yok uyuyor ama beslenmiyor hiç zorla ayağını oynaya oynaya yediriyorum ne yapacağım bilmiyorum

Sevilay
3 Mayıs 2026 09:14
çok kusması oluyormu bide dik olarak emzirmeyi denediniz mi üst gaz sorunu değil sanrm
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 11:37
çok kusması oluyormu bide dik olarak emzirmeyi denediniz mi üst gaz sorunu değil sanrm
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 11:38
Benim de öyle 44 günlük bugün dünden beri meme ve mama sorunu yaşıyorum beslenmek istemiyor. 1 haftadır da memeyi emmeye geliyor tutuyor sonra ağlayıp geri bırakıyor ayaklarını çok çırpıyor kızarıyor. Ama memeyi geri istiyor sürekli böyle emziremiyorum mama da yemiyor yatarak emzirmeyi denedim iyiydi şimdi oda sıkıntı gündüz 4 5 saat uyanık gece sıkıntı yok uyuyor ama beslenmiyor hiç zorla ayağını oynaya oynaya yediriyorum ne yapacağım bilmiyorum
C
Cemile ..
3 Mayıs 2026 11:39
Benim de birebir aynı çok sıkıntı yaşıyorum

Sevilay
3 Mayıs 2026 11:43
Hiç kusma olmuyor nerdeyse

Sevilay
3 Mayıs 2026 11:52
Siz ne yaptınız peki benim bebeğim beslenmiyor hiç korkuyorum
N
Nur Y.
Premium Üye
3 Mayıs 2026 12:10
Aylarca uğraştım bu sorunla oturup ağlıyordum şimdi oğlum 13 aylık cuk cuk içiyor . Benim sorunum sizinle aynı aylar da başladı ve 1-2 ay sürdü , memeden süt hızlı aktığı için bebek zorlanıyordu 1-2 dk memeyi tutup sonra kendini geriye atıyordu , biraz önden sağım yaptım biberonla sağıp verdim derken zor bir süreç ile 4 aylıkken yavaş yavaş atlattık . Tecrübelerimden düşünerek ya sütünüz az akıyor yada çok akıyor olabilir ikisi de bebeği rahatsız ediyor olabilir . Meme reddi için daha yaşınız küçük 3-4 aylık arası oluyor genelde
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 12:27
Evet genel de 4. ayda başlıyormuş ama nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Biberonla verdim bir kaç kez sağıp ama ona da alıştırmak istemiyorum açıkçası. Ne zaman yapıp yapmayacağı da belli olmuyor bazen ilk emme de bazen sonlara doğru yani problemin ne olduğunu anlasam aslında çözüm de düşüneceğim ama bazen de sıkıntısız emiyor
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 12:27
Hmm bizimde öyleydi ultrason istedi acil doktoru gaz çıktı metsil verdi bide sıcak havlu koydum karnına ütüyle ısıtıp masaj yaptm rahatlattm hep Allah’a şükür düzeldik ara ara olduğunda da yine havlu ve masajla idare ediyorum şimdi
N
Neslihan
3 Mayıs 2026 12:28
Siz ne yaptınız peki benim bebeğim beslenmiyor hiç korkuyorum
Yükleniyor...