Emzirme ve Mama Kullanımı
66 görüntüleme
Z
Zahide.
9 Nisan 2026 21:09
Bebeğim 5 ay 20 günlük 6500 kg 3200 doğdu mama başlama kararı aldık sütümde azaldığı için emmeyi bırakmasını istemiyorum o yüzden mamayı nasıl vermem gerekir günde kaç defa vermeliyim mama+ emzirme olarak süreci yürüten arkadaşlar varsa fikir almak isterim
E
Ebru
9 Nisan 2026 21:15
Benim kızım 4.5 aylık doğduğundan beri meme mama şeklindeyiz ilk ay her beslenme ardına mama veriyorduk 1. Aydan sonra günde 2 mama ağırlıklı anne sütü alıyor. Aslında mama yerine ek gıdaya da başlayabilirdiniz vaktiniz gelmiş tabi doktorunuz daha iyi bilir. Ama mama başlayacaksanız önceliğiniz her zaman meme olsun mamayı ayrı öğün yapmayın meme reddi yaşamamak adına meme ardına mama gerekirse sonra yine meme. Gece ağırlıklı emzirme yapın süt artışını da desteklersiniz böylece. Ben biberon veriyorum doğduğundan beri ama siz alıştırma bardağı veya kaşık biberon da tercih edebilirsiniz.

Afranur K.
9 Nisan 2026 21:18
sadece emziriyorum ama takip ettiğim bir doktor EDS sisteminden bahsediyordu sizinle uyumlu olur mu bilmiyorum ama araştırın isterseniz
Z
Zahide.
9 Nisan 2026 21:24
Biberonu sevdi mamayı da sevdi emmeyide şuanlık şükür bırakmadı ama bende bırakır diye endişe oluştu çünkü sanki sütüm az gibi geliyor ve şunu bilemedim mamayı ayrı bir saat olarak mı vermem gerekir belli saatlerde yoksa emzirdikten sonra mamaye mı geçmeliyim onu bilemedim