Emzirme ve Mama

79 görüntüleme
B

Büşra ..

13 Nisan 2026 16:48
Doğum kilosu 3445 gr 1 ayda 4338 2 ayda 4900 olarak çıktı ilk ay sarılıktı fototerapi aldı mama takviye yapıyorduk son kontrolde mamayı çok nadir vermeye başladığımı söyledim bana devam etmem gerektiğini söyledi günlük kilo aldımı beklediğimizin altında diyerek kilo alımı sizce nasıl devam edersem alışıp memeyi almayacağından korkuyorum
E

Ebru

13 Nisan 2026 16:53
Büşra hanımcım bence kilo alımı iyi bebişin. İlk 3 ay bebekler hızlı kilo alıyor sonra yavaşlıyor doktorunuz tedbir amaçlı söyledi büyük ihtimalle. Eğer kiloyu stres edip üzülecekseniz takviye mama yapabilirsiniz. Ama her öğüne eklemeyin biberonu mamadan önce de emzirin meme öncelik olsun.
B

Büşra ..

13 Nisan 2026 17:36

Ebru

Büşra hanımcım bence kilo alımı iyi bebişin. İlk 3 ay bebekler hızlı kilo alıyor sonra yavaşlıyor doktorunuz tedbir amaçlı söyledi büyük ihtimalle. Eğer kiloyu stres edip üzülecekseniz takviye mama yapabilirsiniz. Ama her öğüne eklemeyin biberonu mamadan önce de emzirin meme öncelik olsun.

Kilosunu dert etmiyorum sadece sütümü yetersiz olduğunu düşündüğüm için biraz stres oldum tabii ki gerektiği yerde mama veriyorum sadece başka bir gözden daha fikir almak istedim anne sütü yetiyorsa boşyere mama takviyesi yapmak istemiyorum o yüzden cevap verdiğiniz için teşekkür ederim☺️
B

Büşra ..

13 Nisan 2026 21:18

Rumeysa Yartaşı

Bebeğim 3.5 aylık akşam 9 gibi uyuyor eğer uyandırmazsam sabah 7 8 e kadar aralıksız uyuyor kilosu 5300 dü 3 aylıkken gece uyandırıp emzirmeli miyim

Ben uyuyorsa uyandırmıyorum zaten acıkınca uyanıyor 5-6 saat uyuyor öyle acıkıp uyanıyor sabaha karşı emip geri yatıyor
A

Aslı K.

13 Nisan 2026 22:19
Kızlar iyi akşamlar 36 günlük bir bebeğim var anne sütü +mama veriyorum. Ama mehmet'e çok aktif emdiğini söyleyemem uykudan uyansa da yine memede uyuyup kalıyor. En az yarım saat 45 dakikada memede bırakıyorum. Üstüne 80 cc mama veriyorum. Uykuya dalarken de meme istiyor. İster istemez mama verdiğim için üzülüyorum yetememe duygusundan dolayı versem de mutlu değilim. Herkes zamanla aktif emeceğini söylüyor ama doğru mu? Ve meme reddi yaşar mıyım diye çok korkuyorum.
E

Elif A.

13 Nisan 2026 22:30

Aslı Kaya

Kızlar iyi akşamlar 36 günlük bir bebeğim var anne sütü +mama veriyorum. Ama mehmet'e çok aktif emdiğini söyleyemem uykudan uyansa da yine memede uyuyup kalıyor. En az yarım saat 45 dakikada memede bırakıyorum. Üstüne 80 cc mama veriyorum. Uykuya dalarken de meme istiyor. İster istemez mama verdiğim için üzülüyorum yetememe duygusundan dolayı versem de mutlu değilim. Herkes zamanla aktif emeceğini söylüyor ama doğru mu? Ve meme reddi yaşar mıyım diye çok korkuyorum.

Öncelikle mamayı biberonla vermeyin meme reddine sebep olur memede uzun kalması güzel zaten anca emiyordur tavsiyem bol bol emzirin emzirme sonrası sağım yapın sütünüz artsın mama vermektense kendi sütünüzü verirsiniz en azından birde bezleri ağır mı kılo alımı iyi mi mamayı giderek azaltabilirsiniz
A

Aslı K.

13 Nisan 2026 22:44

Elif Aydın

Öncelikle mamayı biberonla vermeyin meme reddine sebep olur memede uzun kalması güzel zaten anca emiyordur tavsiyem bol bol emzirin emzirme sonrası sağım yapın sütünüz artsın mama vermektense kendi sütünüzü verirsiniz en azından birde bezleri ağır mı kılo alımı iyi mi mamayı giderek azaltabilirsiniz

Elif hanım öncelikle teşekkür ederim cevapladığınız için biberon olarak Philips avent kullanıyorum. Sağım makinasında sütüm 10 CC bile çıkmıyor 🙄 sıktığımda sütüm geliyor. 6-7bez kadar ıslatıyor Ama dediğim gibi mama verdiğim için bu kadar ıslattığını düşünüyorum açıkçası.
E

Elif A.

14 Nisan 2026 00:21
Biliyorum diğer yöntemler zor ama biberon her zaman meme reddi yapma ihtimali var en iyisine olsa philips avent 1 numara kullanın ve biberonu dik tutmayın aralıklı olacakta ağzından çıkarmadan aşağı eğerek akışı yavaşlatın ki biberondan sürekli aynı akışta gelmesin sağımla bebeğin emmesi bir değildir bunu unutmayın birde makinanız flanş ölçüsü sağım miktarını etkiler enzirme sonrası yapıyorsanız bu dönemde maksimum 30 ml çıkar zaten

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir