Emzirme ve Ek Gıda
59 görüntüleme
İ
İrem K.
15 Aralık 2025 20:04
Bebeğim 6 aylık ve 5. Ayından beri ek gıda alıyor artık hep yemek istiyor çok emmek istemiyor mamayı hiç istemiyor
Süt alerjisi var çoğu şeyi yediremiyorum. Kaç öğün meme kaç öğün yemek olmalı
Süt alerjisi var çoğu şeyi yediremiyorum. Kaç öğün meme kaç öğün yemek olmalı
S
S A.
15 Aralık 2025 20:12
Bebekler 12. ayı doldurana kadar ana besini anne sütü veya mama olmalı diye biliyorum. O zamana kadar da her ay 1 öğün eklemek gerek. 12. ayda 3 ana 3 ara öğün olarak beslenmeye devam eder. Şuan 6 aylık, 1 öğün yeterli olur yüksek ihtimal. Boy kilo persentiline bakarak çocuk doktoru veya aile hekiminiz daha doğru yonlendirecektir

Emel C.
15 Aralık 2025 20:13
Şuan tadım olarak vermelisiniz hızlı giderse soğuyabilir sabah ilk öğünü mama yapıp kahvaltıyı erteleyebilirsiniz mama bırakmak için çok erken bir dönem mutlaka bu konuyu doktorunuzla konuşun en doğru yolu gösterir

Ozlem S. Ş.
15 Aralık 2025 20:20
6 aylık kızıma doktorumuz günde iki öğün meme yâda mamadan 2 saat sonra ek gıda tavsiye etti. O nedenle sabah emziriyorum 9 gibi bizimle kahvaltı yapıyor öğlen mama veriyorum. Biraz ara verince sabah öğününde yerse meyve ber demişti doktorum o meyveyi veriyorum aslında ara öğün gibi oluyor veya emziriyorum. Akşam ikinci mamayı akşam yemeğinden 2 saat önce veriyorum.bu aylarda beslenmenin %30 ek gıda kalanı anne sütü veya mama olmalı. Gündüzdi dikkat dağınık emzirmek gerçekten çok kolay değil sizi çol iyi anlıyorum