Emzirme ve 20 Lik Diş Çekimi

138 görüntüleme
R

Rabia

28 Nisan 2026 19:29
Merhaba çenemde ağrım var dişçi yirmilik dişlerimin çıkmaya çalıştığını çekmemiz gerektiğini söyledi yarına randevu aldım. Emziriyorum sadece anne sütü ile besliyorum. Sorun olur mu emzirip gitmeyi düşünüyorum dişçi direkt emzirebilirsin sorun yok dedi ama size de danışmak istedim. Bir de antibiyotik felan sonrasında veriliyor mu bilmiyorum onda bir sorun oluyor mu ? Ertelemeli miyim bu işlemi ne önerirsiniz ? Ağrım var ama yara olmuş gibi bir ağrı aşırı zor durumda değilim şu anda
Afranur K.

Afranur K.

28 Nisan 2026 19:38
İşlemden hemen sonra yeniden emzirebilirsiniz, yapılan anestezinin her hangi bir zararı yok bu durumda.

Cerrahi çekim yapılacaksa sıklıkla antibiyotik ve gargara reçete ediliyor. Emzirdiğinizi söylersiniz ona göre antibiyotik yazılır ama maalesef kloroben gargarayı emzirme döneminde kullanamazsınız.

Normal çekim yapılacaksa zaten sıklıkla antibiyotik yazılmamakla birlikte bazen bazı durumlarda yazılabilir yine sıkıntı olmaz sadece hekime hatırlatın ona uygun antibiyotiği reçete etsin.
R

Rabia

28 Nisan 2026 19:44
Afranur Keskin
İşlemden hemen sonra yeniden emzirebilirsiniz, yapılan anestezinin her hangi bir zararı yok bu durumda.

Cerrahi çekim yapılacaksa sıklıkla antibiyotik ve gargara reçete ediliyor. Emzirdiğinizi söylersiniz ona göre antibiyotik yazılır ama maalesef kloroben gargarayı emzirme döneminde kullanamazsınız.

Normal çekim yapılacaksa zaten sıklıkla antibiyotik yazılmamakla birlikte bazen bazı durumlarda yazılabilir yine sıkıntı olmaz sadece hekime hatırlatın ona uygun antibiyotiği reçete etsin.
Çok teşekkür ederim anestezi ya da antibiyotik sütün tadını vs etkiler mi acaba? Yani bebeğim 4 aylık ara ara meme reddi yaşayıp destek alarak emzirmeye devam ettiğim bir süreçteyim korkuyorum bu nedenle
Afranur K.

Afranur K.

28 Nisan 2026 20:41
Rabia
Çok teşekkür ederim anestezi ya da antibiyotik sütün tadını vs etkiler mi acaba? Yani bebeğim 4 aylık ara ara meme reddi yaşayıp destek alarak emzirmeye devam ettiğim bir süreçteyim korkuyorum bu nedenle
O konuda bilgim yok maalesef, meme grevi vs. Yaşadım ama antibiyotik bağlantılı değildi durum.
R

Rabia

28 Nisan 2026 20:44
Afranur Keskin
O konuda bilgim yok maalesef, meme grevi vs. Yaşadım ama antibiyotik bağlantılı değildi durum.
Tamam çok teşekkür ederim
B

Büşra Z. ..

28 Nisan 2026 21:19
Bende yakınlarda çektim dişimi dört saat emziremedim oğlumu doktor öyle dedi bana ama siz doktorunuza sorun diş çekiminden önce ve süt sağıp eve bırakın gelince içirirsiniz dört saat uzun bir süre bende bırakmıştım o süt bile yetmemişti saat dolana kadar huzursuzlandı bebeğim
B

Büşra Z. ..

28 Nisan 2026 21:20
Rabia
Antibiyotiği de emziren annelere göre veriyorlar zaten sıkıntı yaşamazsınız o konuda
Afranur K.

Afranur K.

28 Nisan 2026 21:25
Emzirmeyin bilgisi çok çok eski bir bilgi, itimat etmeyiniz. Anestezinin süt ile bebeğe geçişinde zarar olmadığına dair makaleler mevcut. Ben bir diş hekimi olarak cevap vermiştim size içiniz gerçekten rahat olsun.

20. Yüzyıldayız diş ağrısı çekmek nedir, mantıklı bile değil düşündüğünüzde. Sezeryan ameliyat olup, aldığınız epiduralden sonra bebeğinizi emzirebiliyorken oradaki anestezinin neredeyse 40/1 i olan bir anestezi sütten bebeğe zarar verebilir mi?
B

Büşra Z. ..

28 Nisan 2026 22:15
Afranur Keskin
Emzirmeyin bilgisi çok çok eski bir bilgi, itimat etmeyiniz. Anestezinin süt ile bebeğe geçişinde zarar olmadığına dair makaleler mevcut. Ben bir diş hekimi olarak cevap vermiştim size içiniz gerçekten rahat olsun.

20. Yüzyıldayız diş ağrısı çekmek nedir, mantıklı bile değil düşündüğünüzde. Sezeryan ameliyat olup, aldığınız epiduralden sonra bebeğinizi emzirebiliyorken oradaki anestezinin neredeyse 40/1 i olan bir anestezi sütten bebeğe zarar verebilir mi?
Bunu bende düşünmüştüm çok haklısınız ama bana da başka bir diş hekimi söylediği için tecrübemi paylaşmak istedim diş ağrısı çekilecek gibi bi ağrı değil zaten hele de küçük bir bebeğiniz varken kesinlikle bi işlem yapilmalı ama işlemden sonra üç dört saat emzirilmemeli diye bilgi alınca insan tedirgin oluyor söz konusu evlat olunca daha da artırıyor haliyle Rabbim şifa versin inşallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir