Emzirme Süt Arttırma
112 görüntüleme
G
Gülgün
5 Aralık 2025 08:51
İlk 3 ay yalnızca anne sütüyle beslenen bebeğime artık sütüm yetmiyor gibi hissediyorum. Kilo alımı iyi. DK 3255 4 aylık 7700 kilo. Fakat akşam saatlerine doğru sürekli emmek istiyor ve sağım yaptığımda 40 ml ancak çıkıyor. Önceleri 100 çıkan süt artık 40 ml oluyor. Sanırım doymadığı için huzursuzlaşıyor. Akşam saatinde mama takviyesine başlamak zorunda kaldım. Fakat yalnızca anne sütüyle ilerlemek istiyorum. Beslenmemde ve su içmemde bir değişiklik yapmadım. Aksine dikkat ediyorum. Bu durumu nasıl değiştirebilirim?
S
Seval Y.
5 Aralık 2025 08:54
Geçenlerde buradan bir anne bana yazmıştı henüz yeni aldım deneme fırsatım olmadı ama lacmix diye bir ürün aldım. Sizde araştırın ve ya doktorunuza danışın. Belki faydası olur
D
Damla B.
5 Aralık 2025 09:17
Yani bence yanlış düşünüyorsunuz.bebeğiniz zaten kilolu gibi duruyor. Süt de akşamları azalır zaten. Sabahları su oranı daha yüksekken akşamları daha yağlı bir süt üretir vücut. Artık memeler de olgunlaştığı için yumuş yumuş olur ve sütü memede depolamak yerine anında üretime daha çok odaklanır. Yani emdikçe gelir. Akşamları genel olarak bebekler daha sık emiyor. Ayınız itibariyle huzursuzlaşması diş kaynaklı olabilir genelde akşamları daha çok oluyor huysuzluk. Dediğim gibi bence bebeğinizin zaten maşallahı var yani benim kızım 6 aylık 7100 gram ve normal yani sizin bebeğiniz daha 4 aylık ve 7700.
G
Gülgün
5 Aralık 2025 09:22
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki mama ya da sağdığım sütü verince sakinleşmesi ve uykuya daha kolay dalması normal mi sizce ? Çünkü uyuması çok zor olmaya başladı. Muhtemelen uyku gerilemesi de yaşıyoruz. Ben süte bağlıyo olabilirim. Aç kalmadığından emin olmak istiyorum.
Bir sorum daha olacak, bu dönemlerde 3 saatte bir beslemem gerekiyor biliyorum ama 2 saatin sonunda huzurlaşma başlıyor ve emdiğinde neşesi yerine geliyor. Az emdiği için sık beslenmek istiyor olabilir mi?
Bir sorum daha olacak, bu dönemlerde 3 saatte bir beslemem gerekiyor biliyorum ama 2 saatin sonunda huzurlaşma başlıyor ve emdiğinde neşesi yerine geliyor. Az emdiği için sık beslenmek istiyor olabilir mi?
D
Damla B.
5 Aralık 2025 09:26
@Gülgün genel olarak bebekler karnı tıka basa dolu olunca mutlu oluyor.Benim kızımı örnek vereyim mesela. Emzirdikten yarım saat sonra uykuya geçerken yine emmek istiyor, karnı full olsun istiyor. Bir de emmek zaten onları sakinleştirdiği için uykuya hazır oluyorlar emzik emmek de bunun için faydalı. Ayı itibariyle memeye daha çok gelmek istiyor olabilir. Saatlere takılmayın bence. Benim kızım 2 saatte bazen saat başı emiyor bazı günler de 4 5 saat emmek istemiyor. Bebeğiniz ne zaman isterse memeye gelebilir emebilir. Aç kaldığını düşünmüyorum idrar sayısı iyiyse doyuyordur.
G
Gülgün
5 Aralık 2025 09:38
Çok teşekkürler🙏🏻
G
Gülgün
5 Aralık 2025 09:42
@Seval Yelken lacmiz ürününe bakıcağım mutlaka. Çay önerisi vardı internette kullandınız mı hiç
Z
Zeynep Ö.
5 Aralık 2025 09:50
Merhabalar gülgün hanım, benimde 3 aylık bebeğim var. Sütüm çok az geliyordu günde bir kaç tane kuru incir yiyorum sütüm arttı sizde deneyin isterseniz.
G
Gülgün
5 Aralık 2025 09:53
Merhabalar Zeynep Hanım, teşekkür ederim deneyeceğim mutlaka🙏🏻