Emzirme Süresi: İlk Günlerde Uzun, Sonraları Daha Kısa Olması Normal mi?
77 görüntüleme

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
15 Kasım 2025 08:30
➡️ Evet, çok normal!
🔸 İlk günlerde bebekler hem emmeye alışır hem de annesiyle bağ kurar. Bu yüzden emzirme süresi uzun olabilir.
🔸 Zamanla ise bebek emmeyi öğrenir, çene kasları güçlenir ve daha verimli emer. Bu nedenle emme süresi kısalabilir.
🔸 Bu durum, annenin sütü azaldı anlamına gelmez.
🔸 Ayrıca bebekler büyüdükçe hem beslenme aralıkları uzar hem de emme süreleri kısalır. Bu, gelişimin doğal bir parçasıdır.
⏳ Önemli olan, bebeğin doyup doymadığına, bez sayısına ve genel haline bakmaktır.
📌 Unutmayın: Emzirme süresi değil, verimlilik önemlidir.
📞 Destek ve Bilgi için
0506 038 99 58
🔸 İlk günlerde bebekler hem emmeye alışır hem de annesiyle bağ kurar. Bu yüzden emzirme süresi uzun olabilir.
🔸 Zamanla ise bebek emmeyi öğrenir, çene kasları güçlenir ve daha verimli emer. Bu nedenle emme süresi kısalabilir.
🔸 Bu durum, annenin sütü azaldı anlamına gelmez.
🔸 Ayrıca bebekler büyüdükçe hem beslenme aralıkları uzar hem de emme süreleri kısalır. Bu, gelişimin doğal bir parçasıdır.
⏳ Önemli olan, bebeğin doyup doymadığına, bez sayısına ve genel haline bakmaktır.
📌 Unutmayın: Emzirme süresi değil, verimlilik önemlidir.
📞 Destek ve Bilgi için
0506 038 99 58
B
Burcu T.
15 Kasım 2025 08:32
Ne zamandan sonra emme surelerinin kisalmasi normal? 3 aylik bir bebek eskiden bir saat emerken simdi yarim saat emmesi normal mi mesela?
P
PLA
15 Kasım 2025 08:44
Evet burcu hanım normalmiş benim de bebişim 3aylık doktorum söyledi🙏
B
Burcu B. Ö.
15 Kasım 2025 09:06
Benim bebeğim de dört aylık beş dakika emiyor sonra gazını çıkarıyorum teklif ediyorum istemiyor
Z
Zeliha T. ..
15 Kasım 2025 09:11
Benimde bebeğimuc aylık7 dk emiyor sadece

Dilara K.
15 Kasım 2025 09:15
Benim de bebeğim 3.5 aylık emmek istemiyor 2 dakika 3 dakika ve bu ay kilo almadı ne yapmam gerekiyor emmek istemiyor