Emzirme Süresi
245 görüntüleme
A
Azime ..
14 Haziran 2026 14:40
Bebeğim 35 günlük önceden daha uzun emiyordu ancak şu an en fazla 10 dk falan emiyor. Gece 3-4 saatte bir kalkıyor gündüzleri 2-3 saatte bir. Süresi bana kısa geldi, bebekleriz kaç dk emiyor normal mi?
S
Sümeyye
Premium Üye
14 Haziran 2026 15:40
Benimde oyle olmuştu hatta sonrasında 5 dk lara kadar düştü tekrar 7-10 dk oldu doktora sordum normal dedi bebeklerin çene kasları güçlendiği için daha güçlü emiyor ve daha çabuk doyuyor tabi bazı dönemler geçiş dönemi az ve sık veya isteksiz olabiliyor benim 4-5 dk emişler 3-4 gün sürmüştü
A
Azime ..
14 Haziran 2026 15:49
Benimde oyle olmuştu hatta sonrasında 5 dk lara kadar düştü tekrar 7-10 dk oldu doktora sordum normal dedi bebeklerin çene kasları güçlendiği için daha güçlü emiyor ve daha çabuk doyuyor tabi bazı dönemler geçiş dönemi az ve sık veya isteksiz olabiliyor benim 4-5 dk emişler 3-4 gün sürmüştü
S
Sümeyye
Premium Üye
14 Haziran 2026 19:56
sonrasında emme süresi ne kadara uzamıştı? Gece emmelerimiz hep sıkıntılıydı gündüz de azalınca tedirgin oldım
I
Irem G.
14 Haziran 2026 19:57
benim de ilk zamanlar 20-25 dakikaları buluyordu şimdi 3 aylık olacak max 7 dk emiyor. bebişler emmeyi öğrendiklerinde, çene kasları da geliştiği için aynı zamanda süre düşebiliyor. burada önemli olan çişli bez sayısı, genel hali, emme isteği. bunlar eğer normalse emme süresinin azalması normal olabilir. yine de takipli olduğunuz doktora danışın bence.
A
Azime ..
14 Haziran 2026 20:11
Yine 10 lara çıktı ve genel olarak öyle devam ediyoe arada uzun sürüyor oda memede kalmak istediği için uzayabiliyor suan 46 günlüğüz bir haftadır süre tutmuyorum bunun beni daha çok strese soktuğunu fark ettim bebek artık daha büyüdüğü için gece 3-4 saat emmezse sıkıntı olmaz dediği doktorumuz hatta 5 saate çıkabilir dedi eğer uyuyorda uyandırmana gerek yok dedi geceleri gerçekten 3-4 saat olabiliyor bazen gaz sorunu vs yoksa ama gündüz daha kısa 2 saatte bir genekde kendisi istiyor. Tabi doktorumuz bize bunlar kilo alımımız normal çok şükür başka bir sorun gözükmediği için dedi sizde de kilo alımı normalde çok stress yapmayın bence bebekletin artık ara ara atak dönemleri oluyor benim 4-5 dk emdikten sonraki dönemi geçince mesela bi ara daha sık emmek istedi sanki doymuyormış gibi ama sonra tekrar daha normalleşti
A
Azime ..
14 Haziran 2026 20:12
benim de ilk zamanlar 20-25 dakikaları buluyordu şimdi 3 aylık olacak max 7 dk emiyor. bebişler emmeyi öğrendiklerinde, çene kasları da geliştiği için aynı zamanda süre düşebiliyor. burada önemli olan çişli bez sayısı, genel hali, emme isteği. bunlar eğer normalse emme süresinin azalması normal olabilir. yine de takipli olduğunuz doktora danışın bence.

Duygu B. B.
15 Haziran 2026 12:02
10 dk sonra emdiğinde, elinle sağım yaptığında süt çıktısı az ise o zaman bebeğine ve kendine güven. Ama bunu memeden ayırdıktan hemen sonra yapmalısın. Bebeğin memeyi büyük oranda boşaltıyor demektir. Ayrıca sütün azsa bunu devam ettirebilirsin, sonrasında kontrol etmek için elle sağım yaptığın için sütün de zamanla artacaktır.
A
Azime ..
15 Haziran 2026 12:03
10 dk sonra emdiğinde, elinle sağım yaptığında süt çıktısı az ise o zaman bebeğine ve kendine güven. Ama bunu memeden ayırdıktan hemen sonra yapmalısın. Bebeğin memeyi büyük oranda boşaltıyor demektir. Ayrıca sütün azsa bunu devam ettirebilirsin, sonrasında kontrol etmek için elle sağım yaptığın için sütün de zamanla artacaktır.
Yükleniyor...