Emzirme Sonrası Kusma
87 görüntüleme
S
Sibel Ç.
Premium Üye
31 Mart 2026 01:24
Her emzirme sonrası gazını çıkarmama rağmen 10-15 dk arası dik tutmamıza rağmen sırt üstü yatırdığımızda sindirilmemiş sütü kusması

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye31 Mart 2026 01:24
Emzirme sonrası kusma, birçok anne için endişe verici bir durumdur. Sorununuzun birkaç olası nedeni olabilir:
Fazla beslenme: Bebeğiniz emerken fazla süt alıyor olabilir. Bu, sindirim sisteminin kaldıramayacağı kadar fazla süt olduğu anlamına gelir.
Gaz problemi: Gaz, bebeğinizin sindirim sisteminde rahatsızlık yaratabilir ve kusmaya neden olabilir.
Reflü: Reflü, mide içeriğinin geri akmasıdır. Bu, sindirilmemiş sütün kusmasına neden olabilir.
Bu sorunu azaltmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin gazını çıkartın: Emzirme sonrası bebeğinizin gazını çıkartmaya özen gösterin.
2. Dik tutun: Emzirme sonrası 10-15 dakika dik tutmak, sindirilmemiş sütün geri akmasını önleyebilir.
3. Sırt üstü yatırma: Bebeğinizi sırt üstü yatırırken, başını biraz yükseltin. Bu, sindirilmemiş sütün geri akmasını önleyebilir.
4. Beslenme düzenini ayarlayın: Bebeğinizin ihtiyacına göre beslenmesini sağlayın. Fazla beslenme sorununu azaltabilir.
5. Doktorunuzla konuşun: Eğer kusma sorunu devam ederse, doktorunuzla konuşun. Reflü veya başka bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol edebilir.
Ayrıca, emzirme sonrası kusma sorununu azaltmak için aşağıdaki önerilere de dikkat edebilirsiniz:
Bebeğinizi emzirirken dik bir şekilde tutun.
Emzirme sonrası bebeğinizin ağzını temizleyin.
Bebeğinizin sindirim sistemini desteklemek için probiyotik damla veya supplement kullanabilirsiniz.
Eğer sorununuz devam ederse veya bebeğinizin sağlığı konusunda endişe verici bir durum gelişirse, doktorunuzla konuşmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emdikten Sonra Kusma
2. Kusma
3. Emzirme Sonrası Kusma
Fazla beslenme: Bebeğiniz emerken fazla süt alıyor olabilir. Bu, sindirim sisteminin kaldıramayacağı kadar fazla süt olduğu anlamına gelir.
Gaz problemi: Gaz, bebeğinizin sindirim sisteminde rahatsızlık yaratabilir ve kusmaya neden olabilir.
Reflü: Reflü, mide içeriğinin geri akmasıdır. Bu, sindirilmemiş sütün kusmasına neden olabilir.
Bu sorunu azaltmak için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Bebeğinizin gazını çıkartın: Emzirme sonrası bebeğinizin gazını çıkartmaya özen gösterin.
2. Dik tutun: Emzirme sonrası 10-15 dakika dik tutmak, sindirilmemiş sütün geri akmasını önleyebilir.
3. Sırt üstü yatırma: Bebeğinizi sırt üstü yatırırken, başını biraz yükseltin. Bu, sindirilmemiş sütün geri akmasını önleyebilir.
4. Beslenme düzenini ayarlayın: Bebeğinizin ihtiyacına göre beslenmesini sağlayın. Fazla beslenme sorununu azaltabilir.
5. Doktorunuzla konuşun: Eğer kusma sorunu devam ederse, doktorunuzla konuşun. Reflü veya başka bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol edebilir.
Ayrıca, emzirme sonrası kusma sorununu azaltmak için aşağıdaki önerilere de dikkat edebilirsiniz:
Bebeğinizi emzirirken dik bir şekilde tutun.
Emzirme sonrası bebeğinizin ağzını temizleyin.
Bebeğinizin sindirim sistemini desteklemek için probiyotik damla veya supplement kullanabilirsiniz.
Eğer sorununuz devam ederse veya bebeğinizin sağlığı konusunda endişe verici bir durum gelişirse, doktorunuzla konuşmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emdikten Sonra Kusma
2. Kusma
3. Emzirme Sonrası Kusma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Betül ..
31 Mart 2026 01:27
Kaç aylık?
Z
Zeynep A.
31 Mart 2026 01:59
Reflü yatağı işe yarayabiliyor bazen
S
Sibel Ç.
Premium Üye
31 Mart 2026 12:01
Reflü yatağı işe yarayabiliyor bazen
S
Sibel Ç.
Premium Üye
31 Mart 2026 12:01
Kaç aylık?
B
Betül ..
31 Mart 2026 12:06
33 günlük
S
Sibel Ç.
Premium Üye
31 Mart 2026 13:41
Bu aylarda çok normal önemli olan yatarken gözünüzü ondan ayırmayın bi kulağınız hep onda olsun kustuğunda boğazına kaçarsa müdahale edebilmek için. Biz de reflü yatağı kullanıyorduk ama işe yaramıyor pek. Ben ne olur ne olmaz yan yatırıyordum doktorlar sırt üstü diyor ama öyle boğulma tehlikesi daha çok gibi geliyor bana
N
Nigar .. Ş.
Premium Üye
31 Mart 2026 14:12
kızımda da aynı problem var emzirirken gaz çıkartıp tekrar emzirmek dahil hepsini yapmıştım. Kontrolümğzde doktor tek başına süt taşırmanın reflü olmadığını söyledi. İlk dört ayda mide kapakçığına bağlı olabiliyormuş . Daha sonra Osman hocanın reflü videosunu da izledim faydası oldu. İnanın artık kusacak bir şey olacak diye çok korkuyordum. Fikret mungan ında bununla ilgili videosu vardı onu da izlemiştim .
N
Nigar .. Ş.
Premium Üye
31 Mart 2026 14:13
bi de sırt üstü yatırdığımda hiç sorun yaşamıyorum kafasını çevirip kusuyor zaten
Yükleniyor...