Emzirme Sonrası Kusma

155 görüntüleme
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 19:49
35 günlük bebeğim emzirdikten sonra gaz çıkartırken kusma oluyor ağzından ve burnundan bunun sebebi ne olabilir

20 dakika emzirdikten sonra kendi bırakıyor memeyi. Bu ona fazla mı geliyor olabilir benim mi bıraktırmam gerekiyor. Bu durumu yaşayan var mı lütfen bana yardımcı olur musunuz mu
Ebru K.

Ebru K.

11 Mart 2026 19:56
Çok sık emziyor olabilirsiniz ona dikkat edin reflü de olabilir bebekte bebekler genelde emerken çabuk yoruluyorlar o yüzden birakiyolar yada uykuya daliyorlar eğer çok sık emzirirseniz bu da kusmasina sebep olur sonuçta mideleri daha küçücük
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 20:00
2 saatte bir emziriyorum çünkü uyanıyor ben acıktığı için uyandığını düşünüyorum. Önce alt açıyorum orda emzik veriyorum acıkmış gibi yiyor sonra memeye geçiyoruz. Birkaç gündür böyle oluyor.
M

Meliha T.

11 Mart 2026 20:14
Reflü olma ihtimali yüksek dr nuz ile bu durumu paylaşın kilo alımı vs sorun yoksa 4-6 ay arasına kadar geçiyor
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 20:16
Tazyikli olup olmadığını nerden anlarım ki. Bugün 10 dakika bir meme emdi sonra bıraktı gaz çıkardıktan sonra aranmaya başladı 10 dakika da diğer meneden verdim ama sonra kustu 3 kere. Süt artırıcı ürünler kullanıyorum onları mı bıraksam
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 20:18
Meliha Taşdemir
Reflü olma ihtimali yüksek dr nuz ile bu durumu paylaşın kilo alımı vs sorun yoksa 4-6 ay arasına kadar geçiyor
3-4 gündür bu durumu yaşıyorum. Reflü sonradan olan bir şey mi. 6 sında randevumuz vardı kilo alımı güzel dedi doktor
İ

İlayda A.

11 Mart 2026 20:19
Tazyikli ise fazla gidip kusma yapabiliyor biraz sağım yapıp emizere bilirsiniz o şekilde arkada gelen süt yavaş gelecektir çocuk doktoru ile görüşüp sizi emzirme danışmanına da yönlendirebilir
G

Gözde ..

11 Mart 2026 20:26
Emzirdikten sonra hemen yatay pozisyona getirmeyin en azından bir 5 dk dik tutun kucağınızda, gazını çıkardıktan sonra yerine koyun
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 20:30
Rabia Akçay Atasoy
Bana tazyikli olması genetik oluyor genelde denildi. Süt arttırıcı takviyeleri bir süre bırakmam önerildi bıraktım. Emzirme pozisyonu olarak da yan yatarak emzirme ya da bebeğin göğüsün yukarısına kaldırıldığı emzirme pozisyonu önerildi. Hiperlaktasyon emzirme yöntemi diye Google da aratırsanız çıkıyor. Ve ben emzirdikten sonra biraz kucağımda kafası yukarıda olacak şekilde bekliyorum. 5-10 dk sonra gaz çıkartıyorum yoksa çok kusuyor
Teşekkür ederim benim de annemin tazyikliymiş çok belki benim de öyledir. İlk zamanlar sütüm yoktu süt artırıcı kullanıyordum ben de azaltayım o zaman
M

Meliha T.

11 Mart 2026 20:32
Ayşe Hülda Bayraktar
3-4 gündür bu durumu yaşıyorum. Reflü sonradan olan bir şey mi. 6 sında randevumuz vardı kilo alımı güzel dedi doktor
yeni doğan döneminde ortaya çıkıyor bizimde o dönemlerde çıkmıştı 6.cı ayda bitti ek gıda ile kilo problemi yoksa önemli bir durum değil emzirme sonraları yarı dikey pozisyonda tutun 20 dk
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 20:34
Meliha Taşdemir
yeni doğan döneminde ortaya çıkıyor bizimde o dönemlerde çıkmıştı 6.cı ayda bitti ek gıda ile kilo problemi yoksa önemli bir durum değil emzirme sonraları yarı dikey pozisyonda tutun 20 dk
Teşekkür ederim
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 21:07
Rabia Akçay Atasoy
Rica ederim bir süre takviyeleri kesin deneyin isterseniz hemşire bana sütünün çok azaldığını hissedersen sadece arada bir bestlak kullanabilirsin demişti. Sağım yapmamı önermedi tazyik daha çok artar dedi. Ben sezaryen sonrası sütüm az olduğundan solgar takviyesi ve bestlak kullanmıştım. Benim bebeğim 75 günlük oldu atak döneminde bazen bestlak kullandım memeden ayrılmak istemediği günler oluyor çünkü. Doktorum da kilo alımı iyi olduğu için kusma için birşey yapılmadığını söyledi bu şekilde devam ediyoruz bilginiz olsun.
Benim de sezeryan sonrası olmadığı için solgar ve bestlak kullandım aynı şekilde devan ediyordum ama bırakıp bir de öyle deneyeyim ama nasıl anlayacağım sütüm olup olmadığını ve doyup doymadığını bunlar beni endişelendiriyor
A

Ayşe H. B.

11 Mart 2026 22:12
Rabia Akçay Atasoy
İsterseniz sağlık ocağında ya da doktor kontrolünüzde Hiperlaktasyon olup olmadığından emin olun ona göre takviyelerinizi kesersiniz. Hiperlaktasyon Yoksa emzirme sonrası dikey bekleterek sonrasında gaz çıkartma ile devam edersiniz. Benim göğüsüm artık boşalıyor gibi çok çok yumuşak oluyor o zaman bestlak kullanıyorum. Bende yeni anneyim ilk bebeğim çok tecrübeli değilim açıkçası iç güdüsel hareket ediyorum sizi de yanlış yönlendirmek hiç istemem.
Az önce uyandı emzirdim dediğiniz gibi yaptım omzumda gek de yaptı. Sonrasında omzuma bir daha aldım emzirdikten yarım saat sonra o zaman kustu biraz ama önceki bahsettiğim kadar değil. Sağlık ocağında hemşire sadece süt geliyorum diye sordu bugün çok ilgili diyemem.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir