Emzirme Sonlandırma

284 görüntüleme
A

Ayşegül

24 Temmuz 2026 14:47
Bebeğim 19 aylık erkek bebek geceleri belki 3-5 defa hala meme için uyanıyor meme vermeden uyutmaya çalıştım defalarca uyumuyor sürekli ağlıyor meme meme diyor ek gıda alımı çok az nerde beni görse aklına sadece meme geliyor işte olmadığım günler evdeyken tek sürekli üstümde ve meme istiyor temelli kesmeli miyim nasıl bir yol izleyeyim sizce?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Temmuz 2026 14:55
ini sonlandırmak isteyen, benzer zorluklarla karşılaşıyor. 19 aylık bir bebekte emeyi bırakma sürecini kolay için bazı adımlar takip edilebilirebeğinin emzirme alışkanlığını azaltmak için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsin:

1. Ek gıdaya teşvik: Bebeğin ek gıda alımını artırman gerekiyor. Ona farklı türde yiyecekler vererek, beslenme ihtiyacını karşılamaya çalış. Özellikle demir ve protein yönünden zengin gıdalarla beslenmesinisin.

2. Rutin oluştur: Bebeğin uykudan önce belli bir rutin oluştur. Örneğin, banyosu, hikaye okunması veya şarkı dinlenmesi gibi aktivitelerle uykuya hazırlanmasını sağlayabilirsin.

3. Meme yerine alternatif sunebeğin meme istediğinde, ona biberonla süt veya su ver bir seçenek sunabilirsin. Ancak, gece uyanmalarında ve memeinde sabırlı ve tutarlı olman gerekiyor.

4.
Kademeli olarak bırak: Emzirmeyi bir anda tamamen bırakmak yerine, kademeli olarak azaltabilirsin. Örneğin, önce gece uyanmalarında meme vermeyi azaltmaya çalış, sonra gün içinde emzirme süresini kısalt.

5.
Destek al**: Emzirme danışmanlarından veya bir uzmandan destek alabilirsin. Bu süreçte seni destekleyecek bir kişi, emzirme sürecini soruns şekilde sonlandırmana.

Unutma ki her bebek ve bu süreci kolaylaştıler de farklı sonuçlar verebilir. Sabır ve tutarlılıkla, emzirme sürecini sorunsuz bir şekilde sonlandırabilirsin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
S

Semaa

25 Temmuz 2026 15:37
Benim bebegm de aynı erkek 18 aylıkken aşırı düşkündü memeye çok bunaltmıştı önce gündüz kestim 20 aylık olunca da geceden kestim hem süreçte massit olmadım hem de bebegm zorlanmadı sizde geceden başlayabilirsiniz kesmeye istediği bir iki seferde meme uyumuş veya uf olmuş gibi konuşup oyalarsanız belki vazgecebilir
A

Ayşegül

6 Ağustos 2026 14:27
Semaa
Benim bebegm de aynı erkek 18 aylıkken aşırı düşkündü memeye çok bunaltmıştı önce gündüz kestim 20 aylık olunca da geceden kestim hem süreçte massit olmadım hem de bebegm zorlanmadı sizde geceden başlayabilirsiniz kesmeye istediği bir iki seferde meme uyumuş veya uf olmuş gibi konuşup oyalarsanız belki vazgecebilir
O kadar fazla konuşuyorum ki kabul etmiyor bir türlü
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir