Emzirme Sıklığı ve Miktarı

202 görüntüleme
M

Melis C. ..

4 Nisan 2026 01:01
Bebeğim yeni 5 aylık oldu, emmesinde vakum problemi olduğu için hep doymadığını düşünerek 2 bucuk 3 saatte bir emziriyorum. 5 aylık bir bebeğin emzirme aralığı nasıl olmalı? Gece ise 4 saatte bir uyanıyor gece 12-1 arası ve 4-5 gibi. Ayrıca yeni yeni biberon vermek istiyorum bir öğün başına kaç ml anne sütü verilmelidir?
B

Betül ..

4 Nisan 2026 01:02
Emmesinde zaten yeterince vakumlayamıyorsa biberon verdiğinizde memeyi tamamen bırakabilir yalnız ona dikkat edin
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

4 Nisan 2026 01:03
Emzirme Sıklığı ve Miktarı

5 aylık bir bebeğin emzirme sıklığı ve miktarı, bireysel ihtiyaçlarına ve gelişimine bağlı olarak değişebilir. Ancak, genel olarak 5 aylık bebekler için aşağıdaki öneriler dikkate alınabilir:

Emzirme Sıklığı: 5 aylık bebekler genellikle 3-4 saatte bir emzirme ihtiyacı duyarlar. Ancak, bazı bebekler daha sık emzirebilirler, özellikle de emmede vakum problemi varsa.
Gece Emzirmesi: Gece emzirmesi genellikle 4-6 saatte bir olabilir. Ancak, bebeğiniz 4 saatte bir uyanıyorsa, bu normal kabul edilebilir.

Biberon Verme

Biberon verme konusunda, anne sütü miktarını belirlemek önemlidir. 5 aylık bir bebeğin günlük anne sütü ihtiyacı yaklaşık 750-800 ml'dir. Ancak, bu miktar bebeğin kilosuna, yaşına ve gelişimine bağlı olarak değişebilir.

* Biberon Miktarı: İlk etapta, 1-2 öğün biberon vermeye başlayabilirsiniz. Her öğün için 60-90 ml anne sütü verebilirsiniz. Bebeğinizin tepkisini gözlemleyerek, miktarı ayarlayabilirsiniz.

Öneriler

1. Bebeğinizin emzirme sıklığını ve miktarını, onun tepkilerine göre ayarlayabilirsiniz.
2. Gece emzirmesini, 4-6 saatte bir yapabilirsiniz.
3. Biberon verme konusunda, 1-2 öğün ile başlayabilirsiniz.
4. Her öğün için 60-90 ml anne sütü verebilirsiniz.

Unutmayın, her bebek farklıdır. Bebeğinizin ihtiyaçlarına göre, emzirme sıklığını ve miktarını ayarlamak önemlidir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme Saatleri
2. Beslenme
3. Emzirme
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
M

Melis C. ..

4 Nisan 2026 01:03

Betül

Emmesinde zaten yeterince vakumlayamıyorsa biberon verdiğinizde memeyi tamamen bırakabilir yalnız ona dikkat edin

Bu zamana kadar hiç vermedim son 2 gündür geceleri tek öğün verdim o yüzden o konuda çok endişem yok çünkü 5 aya kadar hiç biberon nedir bilmedi
B

Betül ..

4 Nisan 2026 01:07
Benim bebiş de 5. ayına kadar hiç biberon almadı sonrasında sütüm azaldı diye günde 2 kere biberonla mama vermeye başladım ama uzun sürmedi 1 aya bıraktık ve üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hâlâ memeyi tamamen emmiyor rahat gelirken emiyor kalanını zorlayıp çekmeden bırakıyor ve bu biberondan sonra oldu maalesef o yüzden uyarmak istedim
M

Melis C. ..

4 Nisan 2026 01:09

Betül

Benim bebiş de 5. ayına kadar hiç biberon almadı sonrasında sütüm azaldı diye günde 2 kere biberonla mama vermeye başladım ama uzun sürmedi 1 aya bıraktık ve üzerinden 3 ay geçmesine rağmen hâlâ memeyi tamamen emmiyor rahat gelirken emiyor kalanını zorlayıp çekmeden bırakıyor ve bu biberondan sonra oldu maalesef o yüzden uyarmak istedim

Umarım bizde olmaz çok teşekkür ederim🙏🏻
B

Betül ..

4 Nisan 2026 01:11

Melis Cengiz

Umarım bizde olmaz çok teşekkür ederim🙏🏻

Umarım rica ederiim bu arada 5 aylıkken ben yine sizin gibi 2-3 saatte bir onun istediğine göre emziriyordum mama verdiğimde de 170 ml veriyordum
R

Rabia

4 Nisan 2026 02:03
5 aylık bebeğimde ben de vakum problemi yaşıyorum doğru düzgün göğsümü boşalttığını hatırlamıyorum. Doymuyor diyerek iki saatte bir emzirdim ama söylediğim gibi iyi çekemediği için hep ön sütü aldı yeterince kilo alamadı böyle olunca sütüm de belirgin derecede azaldı. Biberon vermeyim dedim ama ne kaşık Biberon ne enjektörle hiçbirini kabul etmedi hep ağzından çıkardı böyle olunca anne yüreğiyle aç kalmasın diyerek sütü biberonla verdim, biberonu bile kabul etmeyen bir bebekti zar zor kabul ettirdim. Emzirmek çok güzel bir şey halledebiliyorsanız halledin bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz sonra hakikaten çok çok zor oluyor
M

Melis C. ..

6 Nisan 2026 13:41

Rabia

5 aylık bebeğimde ben de vakum problemi yaşıyorum doğru düzgün göğsümü boşalttığını hatırlamıyorum. Doymuyor diyerek iki saatte bir emzirdim ama söylediğim gibi iyi çekemediği için hep ön sütü aldı yeterince kilo alamadı böyle olunca sütüm de belirgin derecede azaldı. Biberon vermeyim dedim ama ne kaşık Biberon ne enjektörle hiçbirini kabul etmedi hep ağzından çıkardı böyle olunca anne yüreğiyle aç kalmasın diyerek sütü biberonla verdim, biberonu bile kabul etmeyen bir bebekti zar zor kabul ettirdim. Emzirmek çok güzel bir şey halledebiliyorsanız halledin bir emzirme danışmanından destek alabilirsiniz sonra hakikaten çok çok zor oluyor

Bende aynısını düşünüyorum göğsüm yumuşuyor ama tamamen boşalttığını düşünmüyorum ve denemediğimiz pozisyon kalmadı, kahverengi kısmın tamamını tuttursak bile o yine kendini meme ucuna kaydırıp öyle emiyor dudaklar dışa dönük değil hep böyleydi çok zorlanıyorum ve aç kalmak değilde tam doyduğuna emin olamıyorum bir türlü, vakum problemi varsa beni anlayacağınız düşünüyorum peki sütünüz azaldıktan sonra nasıl eski haline getirdiniz
M

Melis C. ..

6 Nisan 2026 13:42

Betül

Umarım rica ederiim bu arada 5 aylıkken ben yine sizin gibi 2-3 saatte bir onun istediğine göre emziriyordum mama verdiğimde de 170 ml veriyordum

Daha hiç mama vermedim anne sütüyle ilerledim, ek gıda sürecine girmemize 2-3 hafta kadar kaldı
R

Rabia

6 Nisan 2026 14:11

Melis Cengiz

Bende aynısını düşünüyorum göğsüm yumuşuyor ama tamamen boşalttığını düşünmüyorum ve denemediğimiz pozisyon kalmadı, kahverengi kısmın tamamını tuttursak bile o yine kendini meme ucuna kaydırıp öyle emiyor dudaklar dışa dönük değil hep böyleydi çok zorlanıyorum ve aç kalmak değilde tam doyduğuna emin olamıyorum bir türlü, vakum problemi varsa beni anlayacağınız düşünüyorum peki sütünüz azaldıktan sonra nasıl eski haline getirdiniz

Sık sık sağım yaptım
M

Melis C. ..

6 Nisan 2026 16:33

Rabia

Sık sık sağım yaptım

Bende başlayacağım teşekkür ederim
R

Rabia

6 Nisan 2026 17:02

Melis Cengiz

Bende başlayacağım teşekkür ederim

Rica ederimmm
M

Melisa ..

6 Nisan 2026 17:09

Rabia

Sık sık sağım yaptım

Merhaba benım bebegımde de kılo alt sınırdaydı en son. Biberon reddi de var. Ben de sağıp arka sütü alsın istiyorum. Kaç saatte bır sagdınız sağma sistemınız naısldı. Suan 3 aylıgız ek gıdaya daha var o zöaan kadar kılosu iyi olursa ek gıda ve anne sütüyle dengelenir mi? Mamayı kabul etmıyor daha dogrusu biberonu.
R

Rabia

6 Nisan 2026 22:30

Melisa

Merhaba benım bebegımde de kılo alt sınırdaydı en son. Biberon reddi de var. Ben de sağıp arka sütü alsın istiyorum. Kaç saatte bır sagdınız sağma sistemınız naısldı. Suan 3 aylıgız ek gıdaya daha var o zöaan kadar kılosu iyi olursa ek gıda ve anne sütüyle dengelenir mi? Mamayı kabul etmıyor daha dogrusu biberonu.

Açıkçası pek bir düzenim yok bebeğimin açlık hissedeceği saate göre ayarlıyorum genelde 3-4 saat aralıklarla sağım oluyor yani. Bazen aksıyor çünkü yorgun oluyoru sütüm yeterince çıkmıyor ben de dinlenmeye ayırıyorum o vakti o arada bebeğim istekli içmese de mama veriyorum yani o arada sağım olmuyor. Sizi emiyorsa arka sütü enjektörle verin biberonla vermeyin. Ben mecbur kaldığım için yaptım yoksa sağım yapıp biberonla vermeyi hiç sevmiyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir