Emzirme Şekli
126 görüntüleme
A
Ayşe H. B.
26 Mart 2026 21:32
sevgili anneler emzirirken bir meme sonra bir daha uyandığında diğer meme mi veriyorsunuz yoksa iki memeyi de aynı emme zamanı mı veriyorsunuz? Hangisi daha iyi
M
Melda E.
26 Mart 2026 21:34
2 memeyi de aynı emzirmede veriyorum ben. Doğumdan sonraki kontrolde (kaçıncı ay kontrolü olduğunu hatırlamıyorum) doktora sormuştum 2 memeyi de ver demişti o şekilde ilerledim hep.

Latife K.
26 Mart 2026 21:35
Ben yeni doğduğu zamanda süre tutuyordum ama sonra bıraktım. Birini emzirdim sonraki emmesinde diğerini verdim
J
Jale K.
26 Mart 2026 21:47
Ben bunu ayarlayamıyordum hep unutuyordum en son hangısınden emzırdıgımı oyuzden ıkısını tek emzırmede vermeye calısıyordum
M
Müge Ö.
26 Mart 2026 21:48
Her iki göğüste verilmeli süt üretimi için önemli
Ön süt son süt dengesizliğini kapatmak içinde en son hangi göğüs verdiyseniz emzirmeye o göğüsten başlanması dogru olanı
Ön süt son süt dengesizliğini kapatmak içinde en son hangi göğüs verdiyseniz emzirmeye o göğüsten başlanması dogru olanı
J
Jale K.
26 Mart 2026 21:48
Ben yeni doğduğu zamanda süre tutuyordum ama sonra bıraktım. Birini emzirdim sonraki emmesinde diğerini verdim
A
Ayşe H. B.
26 Mart 2026 21:52
Ben de zamanlama tuttum hep tek meme emzirdim. Bugün doktor randevum vardı 100 gram eksik dedi doktor üzüldüm. Bugünden beri acaba eksik mi yapıyorum iki meme mi olmalıydı diye düşünmekten strese girdim. Ve şuan nasıl ilerleyeceğimi bilmiyorum 😕
A
Ayşe H. B.
26 Mart 2026 22:32
bir memede en az 15 dakika emerse diğer meme teklif edilmeli. Yoksa her emzirmede sıra ile ilerlenebilir diye biliyorum. Ben hep tek meme olarak emziriyorum sıra ile

Afranur K.
26 Mart 2026 22:35
Bebeğiniz kaç aylık? Eğer 2-3. Aydan büyük bir bebekse kendisi durana kadar emzirin. Yani siz memeyi teklif edin, emmek isterse emzirmeye devam edin ama emmek istemezse ihtiyacı yoktur.
Ben ilk başlarda sizin gibi süre tutuyırdum, sarılık riski vs. Dolayı. En az 20 dk emmesi gerekir gibi geliyordu ama bebek büyüdükçe zaten memede süt azalınca geri çekiyor kendini siz diğer memeyi teklif edin istemezse zorlamazsınız, isterse içmeye devam eder.
Ben ilk başlarda sizin gibi süre tutuyırdum, sarılık riski vs. Dolayı. En az 20 dk emmesi gerekir gibi geliyordu ama bebek büyüdükçe zaten memede süt azalınca geri çekiyor kendini siz diğer memeyi teklif edin istemezse zorlamazsınız, isterse içmeye devam eder.
A
Ayşe H. B.
26 Mart 2026 23:03
Bebeğiniz kaç aylık? Eğer 2-3. Aydan büyük bir bebekse kendisi durana kadar emzirin. Yani siz memeyi teklif edin, emmek isterse emzirmeye devam edin ama emmek istemezse ihtiyacı yoktur.

Afranur K.
26 Mart 2026 23:04
A
Ayşe H. B.
26 Mart 2026 23:07
Yani iki memeyi de emzir mi diyor

Afranur K.
26 Mart 2026 23:09
Evet yenidoğan döneminde böyle başlayın, süreci bebeğe göre karar verin diyor.
Mesela benim kızım tek memeden emiyor, 6 aylık olduk ikinci memeyi istemiyor. Siz de ikisini de teklif edin zamanla tepkilerine göre karar verirsiniz
Mesela benim kızım tek memeden emiyor, 6 aylık olduk ikinci memeyi istemiyor. Siz de ikisini de teklif edin zamanla tepkilerine göre karar verirsiniz
A
Ayşe H. B.
26 Mart 2026 23:17
Evet yenidoğan döneminde böyle başlayın, süreci bebeğe göre karar verin diyor.
Yükleniyor...