Emzirme Sağım Gerekli mi ?

199 görüntüleme
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 00:36
Kızlar merhaba 4 ay 10 günlük bebeğim var emziriyonum bişey sormak istiyorum herkes gün içinde sağım yapıyor mu yani videolarda görüyorum bebek emse de emmesi de peşine sağım yapılmalı yoksa sütünüz azalın falan diye ama sağım çok oyalayıcı bi gece yapıyorum bebem uyuduğunda yani sütü olan bile sağım yaptığını söylüyor benim de sütüm azaldı acaba sağım olmadığı için mi
A

Arzu.G

Premium Üye
15 Kasım 2025 01:11
Hayir hic gerek yok sadece anne sutuyle besleniyorsa bebeginiz zaten sut uretimi ona yetecek kadar olur merak etmeyin .sagim yerine emzirme sikligini artirin bosuna kendinize eziyet etmeyin sagimla
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 01:18
Bu ara da bi meme reddimiz var normal da çok sık emerdi şimdi dört gündür uykuluykeh ancaemiyır
A

Arzu.G

Premium Üye
15 Kasım 2025 01:24
Atak doneminde olabilirsiniz çevreye de ilgisinin arttığı bir donem olduğu için memede kalma suresi de kısalır. Bez sayısı kilo alimi onemli olan biliyorsunuz onlar tamamsa gerisini kafanıza takmayin .
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 01:42
Teşekkür ederim 🤩
Çağla Y.

Çağla Y.

15 Kasım 2025 06:09
Bende İnternet'te gördüğümüz videolara aldandım gittim aldım kizim 6 aylık olacak inanın daha bir iki kere sağım yapmışımdır onu da denemek icin zaten sağdıktan sonra sütüm tanzikli geldi heralde çocuğum yazık kusmaktan helak oldu ememedi. Bebek aktif emiyorsa vücudunuz da ona göre adapte oluyor süt üretiyor hiç takılmayın o videolara paralar boşa gitti 😀😀
Çağla Y.

Çağla Y.

15 Kasım 2025 06:13
Bu arada zaten ilk aylarda ki gibi göğüsleriniz dolu dolu şiş olmuyor , benim de zaman geçtikte göğüslerim dolmamış sütüm azalmış gibi geliyordu doktorumuz artik bebeğin ihtiyacı kadar sut üretildiğini vücudun buna alıştığını ilk başta ki gibi olmamasının normal olduğunu söylemişti. Sütünüzün azaldığını bu yüzden düşünüyorsanız eğer.
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 10:07
@Çağla Yormaz evet olabilir ya benim bebeğim 23 gün küvjzde kaldı o zaman mecbur sağım yapmıştım ve hala tazyikli sütüm :( ya sabahları dolu oluyor göğsüm emmeye başladığında tam bitiremiyor sertlik kalıyor o zaman biraz sağıyorum emzirme danışmanıyla görüşmüştüm her emzirme sonrası sağım yapacaksın dedi ama o zaman da göğsüm o kadar yumuşak oluyoki bebegim emmekte zorlanıyo yumuşak göğsü akşam dokuza doğru sağmasam da göğüslerim çok yumuşak oluyor doluyuk da olmayınca azaldı sanıyordum
Çağla Y.

Çağla Y.

15 Kasım 2025 10:15
En doğru yönlendirmeyi bebeğiniz özelinde doktorunuz yapar kilo alımı ayına göre normal ise yumuşaklığı dert etmeyin kendinize. Birde ben bir gogus bosalmadan diğerine geçmiyorum yani bir memeyi 2 3 sefer emdiği oluyor. Kendi deneyimim bu şekilde böylece hem diğer göğsüm iyice dolmuş oluyor hem de aynı zaman da diğeri de tam boşaldığı icin sert kalmıyor bir deneyin isterseniz belki ise yarar🙏 sürekli sağım yapmak çok zorlayıcı yorucu bir süreç🙁
B

Betül K.

15 Kasım 2025 10:54
Ben gerekli olmadığını düşünüyorum. Kendim de sağım yapmıyorum. Doğum yaptıran ebe de kızım şu içtikçe, bol bol yürüdükçe ve uykunu tam aldığında sütün çoğalır dedi. Gerçekten de çok doğru söylemiş.maalesef çok uyuyamıyorum ama. Su ve yürüyüş Çok etkili.
B

Betül K.

15 Kasım 2025 10:57
Sağım yapmak erken dönemde işe başlama zorunda kalan ve gün içinde bebeğini emziremeyen annenin işe daha çok yaradığını düşünüyorum.
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 11:10
Bebeğimin kilosu iyi çok şükür bu ara meme reddi var ondan sık emmiyor bende anca o emiyomuş gibi mecburi sağım yapıyorum bi göğsüm de mastit geçirmişti benim o tekrar azalmasın diye yapıyorum ama çok yorucuuu
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 11:10
Evet gece erken uyursam çok dolduğunu hissediyorum az uyursam hiçsertleşmiyor
A

Arzu.G

Premium Üye
15 Kasım 2025 16:52
Gereginden fazla sağım yapmakta süt uyarimini arttıracağı için mastite zemin hazırlar .bir de tazyikli süt için onerilen emzirme oncesi sağım yapip tazyigi azaltmak once emzirip sonra sağım yapmak degil maksat ilk tazyikli yoğun sütü boşaltmak cunku.bu arada sabah sutuyle aksam sutunun içerikleri farklı bu yuzden aksamuzeri meme yumusamasi çok normal sut azaldığıni dusunmeyin .Tüm yorumları okudum ve bence gerçekten ihtiyacınız yok sizin sagima 🌸
B

Burcu B. Ö.

15 Kasım 2025 16:58
Evet bi kere küvjzde olduğundan sağım yaptığım için mastit geçirmiştim çok süt üretir olmuştum :( emzirme danışmanı göğüs tam boşalmadılsa bebek tarafından peşinden sağ demişti bana o yüzden sağordum amabu süt muhabbeti beni çok yordu herkes yetmicek sütün ilerki aylarda diyip duruyor o yüzden sağım yapmayı düşünüyodum:(
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir