Emzirme Saat Aralığı

128 görüntüleme
Tugce C.

Tugce C.

17 Temmuz 2025 10:15
01 Nisan doğumlu yani 15 hafta 1 günlük bebeğimin gece emme süreleri uzayacağı yerde git gide 2-3 saat aralığına düştü. Atak haftası olmamasına rağmen geceleri sürekli uyanıp emmek istiyor. Uyku kalitesini bozacak bir durum ortada yok. Oda sıcaklığı 21-23 derece arası, uyutmadan muhakkak iyice emziriyorum. Bezini kontrol ediyorum ve ıslak yatmasına müsaade etmiyorum. Bu aralığın kısalma sebebi baktığıma göre diş çıkartma süreci olabilirmiş emin değilim ama nasıl uzatabilirim emme sürelerini? Dr. Beyin videolarından edindiğim bilgilere göre gece uyuması 6-7 saati bulabilirmiş uyandırmayın der fakat biz henüz o aşamalara yaklaşamadık bile. Tavsiyeleri alabilir miyim?

Teşekkürler
Nira D. Z.

Nira D. Z.

17 Temmuz 2025 10:26
Merhaba, bazı bebekler siz ne yaparsanız yapın sadece anne bağlılığı ile uyumak isterler.
Anne kucağında anne kokusunda. Benim kızımda öyleydi ne yaparsam yapayım gece uzun uyumazdı tüm konforu yaratır seçenekleri elerdim. Son elime şu sonuç kaldı " benim kokumla uyumak istiyor" birlikte yattığımızda uyku süresi çok uzun oluyordu.
Şuan muhtemelen sadece size ihtıyacı var duygusal bir eksiklik hissediyor olabilir.
B

Büşra G.

17 Temmuz 2025 10:44
Aynı haftada bebeğimiz ve Bizdede aynısı. Hatta ilk yatırınca 4 saat uyurdu şimdi o da azaldı, 15.haftayıda atak olarak gördüm çünkü gündüz uykuları da kısaldı hatta sadece meme ve kucakta uyuyor. Eğer bebeğinizin gelişimi önde vs ise atak dönemi erken gelmiş olabiliyormuş. Bende geceleri ilk yatırdıktan sonra uyuyacağım zaman yanıma alıyorum hem saat başı uyanmıyor hemde emzirip geri uyuması daha kolay oluyor. 16. Haftayı sakin atlatmayı diliyorum hepimize ❤️
Ozlem S. Ş.

Ozlem S. Ş.

17 Temmuz 2025 10:48
Sekizinci haftadayız gece 11’den 4e kadar uyuyor saat 5:00’ten sabah ona kadar ama gündüzleri çoğunlukla kucakta geçiriyoruz sanırım gündüz bağ kurma işini çözüyoruz. Eğer gün içinde müsaitseniz denemeye değer.
Tugce C.

Tugce C.

17 Temmuz 2025 10:52
Bebeğim benim ile yatıyor. Gündüzleri benim dışımda bakan biri yok o yüzden sürekli oyunlar beraber uyuma modundayız. İlk başlarda 8de uyuduktan sonra 12 ve ya 1 e kadar uyanmıyordu. Şimdi 8 de uyuyunca 10.30 da uyanıyor.
Esma U. K.

Esma U. K.

17 Temmuz 2025 11:07
Tuğçe hanım tam olarak ne yaşıyorsanız aynısı bizde de durum aynı , uyku kalitesini etkileyecek her şeyde kontrollü olmama rağmen ve gündüzleri yalnızca benim bakımımla oyunla ilgiyle kucakta geçiyor olmasına rağmen uzun uykusu yok başlarda yine size benzer şekilde saat 20 sularında uyutuyordum ve 1 gibi uyanıp emip uyuyordu şimdi saat 22-23 gibi uyanıyor gece de yine 2,5 3 saatte muhakkak yine emmek istiyor
Kendi yatağında da yatsa yanıma da alsam aynı şekilde

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir