Emzirme Olayı Bitişi 2.5 Aylık

424 görüntüleme
A

Aslı K.

21 Mayıs 2026 22:30
Bebeğim 2.5 aylık bugün itibariyle sanırım bebeğim emmeyi bırakacak. Çok üzgünüm . Doğumdan beri zaten anne sütü+mama ile devam ediyordum. Doya doya emzirememek zaten beni çok perişan ediyordu. Sütümde azalmaya başladı. Benim durumumda olup emzirmeye devam eden anneler var mı? Solgar süt arttırıcı hap birde milk Inn hapı alıyorum ama başka neler yapabilirim ? Gerçekten çok üzgünüm çok ağlıyorum.
A

Aslı K.

21 Mayıs 2026 22:37
Teşekkür ederim deneyeceğim
İ

İrem Ü.

21 Mayıs 2026 22:38
Büyükşehir belediyelerinin ücretsiz evde bakım hizmetleri kapsamında emzirme danışmanlığı var danışmanlık alın kendi kendinize çözmeye hiç çabalamayın çok faydasını gördüm
M

Meliha T.

21 Mayıs 2026 22:39
Süt üretimi bebeğin sık sık emmesiyle artar ve sizin rahat olmanızda bunda çok etkilidir stres ve üzüntü en çok etkileyen şey ne yazık ki
Göktenur B.

Göktenur B.

21 Mayıs 2026 22:41
Lütfen kendinizi üzmeyin üzüntü stres bile şuan sizi etkiliyor tabiiki en sağlıklısi anne sütü ama anne sütü reddi yapan bebeklerde var hiç kabul etmeyen emmeeyi bıraksa bile sağım yapın verin az çok demeden olduğu kadarını verin o bile ona fayda sağlar bol su tüketin birde dinlenin bunlar bile anne sütünü etkiler
M

Merve K.

21 Mayıs 2026 23:01
Öncelikle bol su için, idrar renginden de takip edebilirsiniz. Çok açık sarı ya da su gibi olacak.

Su olmazsa süt olmaz.

İkinci madde uyuyun. Evin işini, yemeği bir kenara bırakmak gerekiyor. 15 dk da olsa 1 saat de olsa bebek uyurken uyuyun. Uyku inanılmaz süt yapar.

Gece emzirin. Yok şu kadar saatte bir besleyin şöyle böyle olaylarını boşverin. Bebeği izleyin ve sık sık emzirin. Özellikle gece emzirmesi sütü arttırır.

İmkanınız olursa ılık duş alın, rahatlayın.

Bol dereotu, bulgur, fındık, yeşillikler, tahin tüketin. İncir uyutması pişirin. Ara öğün yapın uzun aç kalmayın.

Protein sütün içeriğini coşturur. Protein tüketin. Sağlık açısndan aksi söylenmediyse günlük iki yumurta, kaşar peyniri gibi kahvaltıyı zenginleştirin.

Her emzirme öncesi sütüm yavruma şifa olsun onu beslesin doyursun diye olumlama yapın, inançlı iseniz dua edin.

Üzülmeyin, siz onun annesisiniz. Onun güvendiği ilk insansınız. Ne olursa olsun o sizi sevecek, ister mama ister anne sütüyle besleyin.
A

Aslı K.

21 Mayıs 2026 23:06
Merve K.
Öncelikle bol su için, idrar renginden de takip edebilirsiniz. Çok açık sarı ya da su gibi olacak.

Su olmazsa süt olmaz.

İkinci madde uyuyun. Evin işini, yemeği bir kenara bırakmak gerekiyor. 15 dk da olsa 1 saat de olsa bebek uyurken uyuyun. Uyku inanılmaz süt yapar.

Gece emzirin. Yok şu kadar saatte bir besleyin şöyle böyle olaylarını boşverin. Bebeği izleyin ve sık sık emzirin. Özellikle gece emzirmesi sütü arttırır.

İmkanınız olursa ılık duş alın, rahatlayın.

Bol dereotu, bulgur, fındık, yeşillikler, tahin tüketin. İncir uyutması pişirin. Ara öğün yapın uzun aç kalmayın.

Protein sütün içeriğini coşturur. Protein tüketin. Sağlık açısndan aksi söylenmediyse günlük iki yumurta, kaşar peyniri gibi kahvaltıyı zenginleştirin.

Her emzirme öncesi sütüm yavruma şifa olsun onu beslesin doyursun diye olumlama yapın, inançlı iseniz dua edin.

Üzülmeyin, siz onun annesisiniz. Onun güvendiği ilk insansınız. Ne olursa olsun o sizi sevecek, ister mama ister anne sütüyle besleyin.
Merve hanım çok teşekkür ederim gerçekten dediklerinizi deneyeceğim. 
A

Aslı K.

21 Mayıs 2026 23:06
İrem Üçüncü
Büyükşehir belediyelerinin ücretsiz evde bakım hizmetleri kapsamında emzirme danışmanlığı var danışmanlık alın kendi kendinize çözmeye hiç çabalamayın çok faydasını gördüm
Her belediye de oluyor mu ? Kocaeli'de yaşıyorum
M

Merve K.

21 Mayıs 2026 23:10
Aslı Kaya
Merve hanım çok teşekkür ederim gerçekten dediklerinizi deneyeceğim. 
Sakın üzülmeyin. Ağlamayı bırakın. Sütünüz artabilir. Sizde o güç var. Bedeninize güvenin. Acaba mı demeyin. Süt kanalları sütü üretmek için hazır :)

Hem bir anne hem de bir diyetisyen olarak söylüyorum. Gerek kendimde gerek danışanlarımda hep bu yöntemleri kullandık. Emzirme danışmanlığı hastanelerde de var. Destek almanızı da öneririm. Doğru kavrama vs konuları çok önemli.
A

Aslı K.

21 Mayıs 2026 23:11
Merve K.
Sakın üzülmeyin. Ağlamayı bırakın. Sütünüz artabilir. Sizde o güç var. Bedeninize güvenin. Acaba mı demeyin. Süt kanalları sütü üretmek için hazır :)

Hem bir anne hem de bir diyetisyen olarak söylüyorum. Gerek kendimde gerek danışanlarımda hep bu yöntemleri kullandık. Emzirme danışmanlığı hastanelerde de var. Destek almanızı da öneririm. Doğru kavrama vs konuları çok önemli.
Zaten bir sıkıntım da o benim açıkçası göğsüm büyük ve yayık kavrama konusunda hep sıkıntı yaşıyorum. C şeklinde tutup veriyorum.
M

Merve K.

21 Mayıs 2026 23:13
Aslı Kaya
Zaten bir sıkıntım da o benim açıkçası göğsüm büyük ve yayık kavrama konusunda hep sıkıntı yaşıyorum. C şeklinde tutup veriyorum.
Hepsi zamanla daha da iyi oturacak. Hiç merak etmeyin. Sadece üzerine düşünmeyin, desteklerinizi alın yapmanız gerekenleri yapın gerisini bedeninize bırakın. ❤️ iyi akşamlar dilerim, booool sütlü günleriniz olsun 🌷
İ

İrem Ü.

22 Mayıs 2026 08:33
Aslı Kaya
Her belediye de oluyor mu ? Kocaeli'de yaşıyorum
Ben bursada yaşıyorum burada var orada ds vardır büyğkşehir belediyesi evde bakım hizmetlerini arayın muhakkak sorun ya da hastanelerin var sağlık ocağı hemşirenize sorun en basiti o bilir
G

Gizem A. N.

Premium Üye
4 Haziran 2026 11:16
Benim bebeğimde aynı şekil on gün sonra üç aylık olucaz göğsüm de büyük yayık emziriken çok zorlanıyorum ve bebek hala düzgün emmiyor bu yüzden sütüm ciddi oranda azaldı en son sağıma karar verdim günde sekiz kez evdeki pompa yeterli değil bence hastane tipi kiraladım gelecek inş işe yarar bu da olmazsa yapacak bişey yok çok ağladım üzüldüm ama herkes nasibi kadar yer kendinizi kahretmeyin bazen bazı şeyler olmaz bu bizim kötü olduğumuz anlamına gelmez
G

Gizem A. N.

Premium Üye
4 Haziran 2026 11:18
Günde 6 Lt su içiyorum bisürü takviye alıyorum yediğime içtiğine de dikkat ediyorum ama olmuyorsa olmuyordur
A

Aslı K.

4 Haziran 2026 11:21
Gizem Akkuş Nasırlı
Günde 6 Lt su içiyorum bisürü takviye alıyorum yediğime içtiğine de dikkat ediyorum ama olmuyorsa olmuyordur
Evet bnde öyle düşünüyorum gündüzleri almıyor uykulu halde alıyor ama bnmde azaldı 
R

Rabia

4 Haziran 2026 14:43
Kesinlikle önce emzirme danışmanlığına gitmenizi tavsiye ederim fakat olmuyorsa bebeğiniz anne sütünden mahrum kalmasın sağım yoluyla bebeğinize sütünüzü içirin. Benim bebeğimde meme reddi var yine sizin bebeğiniz kadarken başladı ama yenemedim. Bebeğiniz henüz çok küçük memeye döndürme ihtimalinizi çok yüksek buluyorum :) Rabbim bebeğinizi güzelce emzirmenizi nasip etsin inşallah :)
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir