Emzirme Döneminde Saç Boyatmak

399 görüntüleme
G

Gökçe Ç. ..

30 Nisan 2026 22:53
Bebeğim 10 aylık ve anne sütü alıyor. normalde saçlarımı sık boyatan biri değildim. En son 2 sene önce boyatmışımdır. Fakat çok beyazlarım var beni rahatsız ediyor. Boyatmamın bebeğim için sakıncası var mı?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Mayıs 2026 08:55
Emzirme döneminde saç boyatmanın bebeğe zararlı olup olmadığı konusunda doktorlar farklı görüşlere sahip. Genel olarak, emzirme döneminde saç boyatmak tavsiye edilmez, ancak bazı doktorlar organik boyaları öneriyor.

Emzirme döneminde saç boyatmanın riskleri:

Kimyasal maddelerin süte geçme ihtimali
Bebeğin hassas cildine ve solunum sistemine olumsuz etkiler

Ancak, bazı uzmanlar saç derisinden kana karışan kimyasal maddelerin miktarının çok az olduğunu ve bu nedenle emzirme döneminde saç boyatmanın bebeğe zararlı olmadığını belirtiyor.

Eğer saç boyatmak istiyorsanız:

1. Organik boyaları tercih edin: Kimyasal oranları düşük olan organik boyalar seçin.
2. Doktorunuzla konuşun: Emzirme döneminde saç boyatmanın bebeğiniz için risklerini doktorunuzla tartışın.
3. Boyayı kısa süreli uygulayın: Boyayı saçınızda kısa süreli tutun ve iyice yıkayın.

Emzirme dönemi boyunca kendinizi iyi hissetmeniz ve bebeğinizin sağlığı önemlidir. Eğer saç boyatmak istiyorsanız, doktorunuzla konuşarak en iyi kararı verin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Saç Boyama
2. Emziren Anne Saç Boyayabilir mi
3. Saç Boyası
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Ö

Özge T.

3 Mayıs 2026 01:06
Merhaba ben de aynı anlattığınız gibiydim on aylıkken boyattım, bitkisel olanı tercih ettim yalnızca. Gözle görülür bir şey olmadı tabii, zaten bu alanda yeterli bilimsel çalışma yokmuş yani karar size kalmış oluyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir