Emzirme Döneminde Levonorgestrel İlaç Kullanımı
84 görüntüleme
A
A. Y.
2 Şubat 2026 15:59
6 aylık bebeğim var mecbur levonorgestrel ilac kullanmak zorunda kalıcam prospektüsünde 8 saat emzirmeyin ve sağ at deniyor böyle bir şey yaşayan var mi gece alıcam mecbur uykusunda en azından biberonla vermeyi düşünüyroım mecbur kalıp meme vermek zorunda kalırsam bir sıkıntı olur mu

Afranur K.
2 Şubat 2026 16:08
Emzirme söz konusu olmasa da vücutta hızlı hormon yüklemesi olduğu için zorlayan ilaçlar bunlar ama kadın doğum doktoru ile görüştünüz mü? En azından bi hekimden bilgi almakta fayda olabilir diye düşünüyorum.
A
A. Y.
2 Şubat 2026 16:14
Eczacıyla görüştüm açıkça doktorla görüşme fırsatım olmadı
A
A. Y.
2 Şubat 2026 16:27
Başka bildiğiniz var mı acaba ben bunu gördüm ama ?
A
Ayşegül Ü.
2 Şubat 2026 16:32
Burda daha önce de bu soru sorulmuştu, topluluk kısmında ertesi gün hapı şeklinde aratırsanız orda öneriler var. Levonelle önerilmişti escapelle önerilmişti ,norlevo önerilmişti.
A
A. Y.
2 Şubat 2026 16:32
Etken maddesi onlarında levonorgestrel zaten konuyu bulamamışım açıkçası

Afranur K.
2 Şubat 2026 17:05
Saf progesteron içerdiği için kullanımı uygun sanırım, mesela doğum kontrol haplarında da sadece progesteron içerenleri kullanmak uygun oluyor.
Sadece dozu çok yüksek olduğu için ben şüphelenirdim ama prospektüste kullanımı uygundur yazıyorsa kullanım alanı açık demektir
Sadece dozu çok yüksek olduğu için ben şüphelenirdim ama prospektüste kullanımı uygundur yazıyorsa kullanım alanı açık demektir