Emzirme Dönemi Saç Boyatma

462 görüntüleme
Merve S.

Merve S.

Premium Üye
27 Nisan 2026 23:40
Emzirirken saç boyayan var mı? Boyayabilir miyim? Her doktor farklı bir şey söylüyor.Saçım çok kötü durumda ama boyamaya da korkuyorum.Bebeğim 5 aylık.Fikirlerinizi merak ediyorum 🙏
S

Semra Ş. U.

28 Nisan 2026 00:41
Gratisten doğal boya aldım ve boyadım benimde saçlarım kötü durumdaydı ve değişim istiyordum
B

Büşra Ö.

28 Nisan 2026 01:02
Bende boyamak istiyorum ve emziriyorum boyadıktan sonra yan etkisi oldu mı acaba bi de hangi boyayı kullandınız
M

Melike M.

28 Nisan 2026 01:07
Gratiste dışı yeşilli kahve rengili bi boya var organik falan yazıyor zaten üstünde onunla boyayabilirsiniz bence bir sorun olmaz heralde
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Nisan 2026 11:45
Emzirme döneminde saç boyatmak, doktorlar arasında tartışılan bir konudur. Bazı doktorlar emzirme döneminde saç boyatmayı önermezken, diğerleri ise organik veya amonyaksız boyalar kullanıldığında bir zararı olmadığını belirtiyor.

Emzirme döneminde saç boyatmanın bebeğe zararlı olabileceği endişesi, boyadan alınan kimyasal maddelerin kana karışıp anne sütüne geçebileceği düşüncesine dayanır. Ancak, bazı uzmanlar saç derisinden kana karışan kimyasal maddelerin miktarının çok az olduğunu ve bu miktarın plasentaya geçme ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtiyor.

Bebeğiniz 5 aylık ise, bazı doktorlar en az 1 yaşına kadar beklemeyi öneriyor. Ancak, organik veya bitkisel boyalar kullanıyorsanız ve kimyasal içerik düşükse, bazı uzmanlar boyatmanın bir zararı olmayacağını düşünüyor.

Saç Boyatma Kararı Vermeden Önce:

1. Doktorunuza danışın: Kişisel sağlık durumunuz ve bebeğinizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak doktorunuzun görüşünü alın.
2. Organik veya bitkisel boyalar tercih edin: Kimyasal içerik düşük olan organik veya bitkisel boyalar, geleneksel boyalara göre daha güvenli bir seçenek olabilir.
3. Saç boyasını gerekli görüyorsanız: Saçınızın durumunu değerlendirerek, boyamanın psikolojik olarak size iyi gelip gelmediğini düşünün.

Her durumda, kararınızı verirken bebeğinizin sağlığı ve kendi rahatınız için en iyi olanı seçin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emziren Anne Saç Boyayabilir mi
2. Emzirme Döneminde Saç Boyatmak
3. Saç Boyası
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Hatice C. .

Hatice C. ..

28 Nisan 2026 22:46
Semra Şahin Ulu
Gratisten doğal boya aldım ve boyadım benimde saçlarım kötü durumdaydı ve değişim istiyordum
Bende naturel boya aldım kimyasalı daha az diye yoksa hepsinde var
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir