Emzirme Dönemi İlaç Kullanımı

276 görüntüleme
Elif K.

Elif K.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 00:52
Merhaba 5:30 aylık kızım var emziriyorum ve migren ağrılarım acile gitmeden geçmiyor bugün çocuk cerrahine sordum Arveles kullanabilir miyim diye hayır kullanamazsın dedi ama acilde de serum yapmıyolar ben de dayanamayıp bu akşam saat 10:30’da Arveles aldım bebeğimi emzirmedim aldıktan sonra ve emzirmeyi de düşünmüyorum bir süre ne kadar beklemeliyim emzirmek için ve bekleme sonrası sağım yapmalı mıyım bir de başım her zaman ağrımıyor ara ara ağrıyor bu dönemlerde bu şekilde Arveles kullanabilir miyim?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
16 Mayıs 2026 00:52
Merhaba, emzirme döneminde ilaç kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekir. Migren ağrılarınızı hafifletmek için doktorunuzun önerilerini dikkate almanız önemlidir.

Arveles kullanmadan önce çocuk cerrahınızın "hayır" dediğini belirtmişsiniz. Ancak acil serviste serum yapılmadığı için kendiniz karar vererek Arveles almışsınız.

Genel olarak, emzirme döneminde Arveles kullanımı doktorlar tarafından önerilen bir seçenek değildir. Ancak bazı durumlarda doktorunuz gerekli görürse, emzirmeyi geçici olarak durdurmanız veya belirli bir süre beklemeniz gerekebilir.

İlaç alındıktan sonra emzirmek için bekleme süresi genellikle 2-4 saat arasında değişebilir. Bu süre zarfında süt sağmanız ve atmanız gerekebilir.

Örneğin:
2 saat bekleyebilirsiniz.
Süt sağarak atabilirsiniz.
Bekleme süresi sonunda emzirebilirsiniz.

Ara ara migren ağrılarınızı kontrol altına almak için alternatif yöntemler de denemek isteyebilirsiniz:
Stres yönetimi teknikleri.
Dinlenme ve rahatlama.
Ağrı tetikleyicilerinizi belirleyerek önlemek.

Sağlıklı günler dilerim.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ağrı Kesici
2. 14 Buçuk Aylık Bebek Emzirme ve Diş İltihabı İçin Arveles Kullanımı?
3. Ağrı Kesici
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru

16 Mayıs 2026 00:54
Emzirme dönemi parol dışında ilaçlara sıcak bakmıyor doktorlar sanırım. Ben acillik olmuştum serum olarak parol takmışlardı 3-4 saat bekle emzir evde de 4-5 saatte bir parol alabilirsin demişlerdi. Tabi parol migren ağrılarınıza çok etki etmez diye düşünüyorum geçmiş olsun.
E

Ece24

16 Mayıs 2026 01:06
Baş ve ensenize buz koyabilirsiniz ya da sıcak soğuk bir duş alabilirsiniz. Bende yaşıyorum. Arveles için öyle diyorlar ama sezeryan sonrası çok şiddetli ağrım vardı myom ameliyatı da olduğum için mecbur doktor arveles verdi ve emzirmeye başlamıştım. Bu ilaç konusu anlaşılmıyor cidden tek söylenen parol 🤔
Elif K.

Elif K.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:08
Ebru
Emzirme dönemi parol dışında ilaçlara sıcak bakmıyor doktorlar sanırım. Ben acillik olmuştum serum olarak parol takmışlardı 3-4 saat bekle emzir evde de 4-5 saatte bir parol alabilirsin demişlerdi. Tabi parol migren ağrılarınıza çok etki etmez diye düşünüyorum geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum çok beklicem bu gece emzirmicem dayanamadım gerçekten çok zor
Elif K.

Elif K.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:10
Ece24
Baş ve ensenize buz koyabilirsiniz ya da sıcak soğuk bir duş alabilirsiniz. Bende yaşıyorum. Arveles için öyle diyorlar ama sezeryan sonrası çok şiddetli ağrım vardı myom ameliyatı da olduğum için mecbur doktor arveles verdi ve emzirmeye başlamıştım. Bu ilaç konusu anlaşılmıyor cidden tek söylenen parol 🤔
Ah keşke duşla hafiflese duş yüzünden oluyor zaten evet anlaşılmıyor siz kaç saat bekliyordunuz
C

Cennet ..

16 Mayıs 2026 01:16
Dolven şurup içebilirsiniz. Çocuklara kullanılan bir ilaç zaten. Ben mesnstrüasyon dönemi ağrılarımda kullanıyorum çok iyi geliyor bana.
Elif K.

Elif K.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 01:19
Cennet 💐
Dolven şurup içebilirsiniz. Çocuklara kullanılan bir ilaç zaten. Ben mesnstrüasyon dönemi ağrılarımda kullanıyorum çok iyi geliyor bana.
Yaa bunu doktoruma sorup öyle kullanıcam çok teşekkür ediyorum 🩷
M

Merve

16 Mayıs 2026 06:32
Geçmiş olsun elif hanım gebelik ve emzirme döneminde parol dışı bir ilac kullanılmıyor ilk suyunuzu sagmaniz gerekli benxe migren icin magnezyum içmeniz sizi rahatlatabilir
Elif K.

Elif K.

Premium Üye
16 Mayıs 2026 07:13
Merve
Geçmiş olsun elif hanım gebelik ve emzirme döneminde parol dışı bir ilac kullanılmıyor ilk suyunuzu sagmaniz gerekli benxe migren icin magnezyum içmeniz sizi rahatlatabilir
Çok teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir