Emzirme Dertleşmesi

384 görüntüleme
M

Melis

Premium Üye
24 Nisan 2026 08:10
Merhaba güzel anneler, bebeğimi 5.5 aydır sadece anne sütüyle besliyorum. İlk günden beri hep emzirmede problem yaşadım çünkü bebeğim vakumla emen bir bebek değil, bu yüzdem de ilk günden beri hep hava yuttu bu da beraberinde üst gaz problemini, üst gaz problemi ise beraberinde kusmayı getirdi. Zaten reflülü bir bebeğim var üzerinde bir de sürekli olan bir üst gaz problemi eklenince her geğirmede kusuyordu ve bu kusmalar normal kusmadan çok fazlaydı. Şimdi yarı yarıya düzeldi ama hala emzirirken problem yaşıyorum. İlk zamanlarda da denemediğimiz pozisyon kalmamıştı her yanlış tuttuğunda tekrar baştan tutturduk ama artık 5.5 aylık olmuş bir bebek için pozisyon yanlışlığı olacağını zannetmiyorum çünkü emmesi çoktan oturdu. Emzirirken sürekli kendini meme ucuna kaydırdığı için hala tahriş hassasiyet yaşadığım zamanlar oluyor bu sebepten dolayı da her meme ucuna kaydığında bende çıkarıp tekrar tutturuyorum ama bu sefer ağlamaya başlıyor sinirleniyor diğer hem benim canımı yakıyor hem doğru emmiyor, kilosunda yavaşlama olduğu için yeterli sütü almadığını da düşünüyorum. Ben sağım yaptığımda süt çıkıyor ama bebeğimin emmesinden dolayı yeterli sütü aldığını düşünmüyorum. Size içtenliğimde ve samimiyetimle söylüyorum çok yoruldum, her emzirmede böyle kıyametler kopmasından hem bebeğimin hem de benim mutsuz olmamızdan çok yoruldum. 4 gün sonra ek gıdaya başlıyoruz ve ek gıda süreciyle birlikte artık sağımla beslemeye devam etmek istiyorum ikimizinde daha fazla emzirmede mutsuz olmaması için. İnanın o kadar üzülüyorum ki onu gelen anne sütümden mahrum bırakmamak için 5.5 aydır ciddi anlamda o çileyi çeke çeke emzirdim ama emzirmeyi bırakmadım. Çünkü temastan uzaklaştırmak istemedim ama inanın mental olarak çok fazla yoruldum emzirme konusunda. Şimdi gerçekten artık sağımla devam etmek istiyorum ama onu memeden ayırmakta istemiyorum. Lütfen bir anne olarak bana yol gösterir misiniz. ( ayrıca ek gıdaya geçtiğinizde emzirme ve ek gıda sürelerini günde kaç kere emzirdiğinizi, ikisi arasındaki dengeyi nasıl kurduğunuzuda söyler misiniz rica etsem )
A

Ayşe G.

24 Nisan 2026 08:43
Merhabalar, sağım yaparken daha rahatsanız gün içinde birkaç öğünü sağımla vermeye başlayabilirsiniz, kendinizi daha iyi hissedecekseniz bunun bebeğe hiçbir zararı olmaz♥️ baktınız sağım daha kolay gelirse tüm öğünlerde sağıma geçersiniz. Ekgıdada 8-9. aya kadar ağırlık hala anne sütünde, ilk zamanlar sadece tadım yaptığı için emzirme sıklığında bir değişiklik olmuyor. Ama 9. ay artık bebeğimiz günde 3 öğün yemek yiyebilecek aşamaya geldiği için emmesi de azalıyor, önceden önce emzirip sonra ek gıda vermemiz gerekirken artık önce yemeğini yiyip üzerine sütünü içiyor. Siz 4 gün sonra başlayacağınızda sabah veya öğlen saatlerinde sütünü verip birkaç kaşık tadım yaptıracaksınız, bu 1 ay kadar böyle devam edecek sonrasında 2 öğüne çıkacak bebeğinizin yeme durumuna göre
N

Nur ..

24 Nisan 2026 09:17
Siz nasıl mutlu olacaksınız öyle devam edin emzirecem diye kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin önemli olan o sütü alması ♥️
O

Ozlem

24 Nisan 2026 09:33
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum o kadar zor bir süreçki hem fiziksel hem psikolojik olarak yıpratan. Yani mesajını okurken geçmişe döndüm. Benimde emzirmeye çalısmakla geçti günlerim 2. Aydan 4.Aya kadar çok yorucu stresliydi. Dışarı çıkamıyorum .biri geliceği zaman sinirleniyorum evde dolaşarak emzirmeye çalıştığım için. 4.Aydan sonra emzirme ardına sağımla yaptıgım biberonu vermeye başladım zamanla iyice memeyi bıraktı bende tamamen sağımla beslenmeye geçtim. Keşke önceden geçseydim dedim. Çünkü o günlerin tadını çıkaramadım. Bence sizde meme de emmiyorsa ardına biberon ile devam edebilirsiniz öyle olunca bizim kilo artışıda başladı.ek gıda dönemi ilk sütü teklif ettim. 8. Aya kadar 2 öğün gittim mama süt daha ön planda zaten. Günlük 700-800 cc içiyordu bence o dengeyi ayarlamak bebekten bebeğe değişiyor mesela benim kızım az az sık sık içiyor kimi bebek çok içer seyrek içer zamanla çözersiniz onu .9 aydan sonra ek gıda sonrası biberon sundum tamamlasın diye. Gece süt ısıtması zor oluyor biraz zorluktan kastım bebeğin uykusu açılıyor iyice. ben gece mama verdim . Şuan 12. Aydayız hala devam ediyorum. Bence bu sürece kadar çok güzel çok emek vererek gelmişsiniz ❤️
M

Melis

Premium Üye
24 Nisan 2026 09:49
Ozlem
Merhaba sizi çok iyi anlıyorum o kadar zor bir süreçki hem fiziksel hem psikolojik olarak yıpratan. Yani mesajını okurken geçmişe döndüm. Benimde emzirmeye çalısmakla geçti günlerim 2. Aydan 4.Aya kadar çok yorucu stresliydi. Dışarı çıkamıyorum .biri geliceği zaman sinirleniyorum evde dolaşarak emzirmeye çalıştığım için. 4.Aydan sonra emzirme ardına sağımla yaptıgım biberonu vermeye başladım zamanla iyice memeyi bıraktı bende tamamen sağımla beslenmeye geçtim. Keşke önceden geçseydim dedim. Çünkü o günlerin tadını çıkaramadım. Bence sizde meme de emmiyorsa ardına biberon ile devam edebilirsiniz öyle olunca bizim kilo artışıda başladı.ek gıda dönemi ilk sütü teklif ettim. 8. Aya kadar 2 öğün gittim mama süt daha ön planda zaten. Günlük 700-800 cc içiyordu bence o dengeyi ayarlamak bebekten bebeğe değişiyor mesela benim kızım az az sık sık içiyor kimi bebek çok içer seyrek içer zamanla çözersiniz onu .9 aydan sonra ek gıda sonrası biberon sundum tamamlasın diye. Gece süt ısıtması zor oluyor biraz zorluktan kastım bebeğin uykusu açılıyor iyice. ben gece mama verdim . Şuan 12. Aydayız hala devam ediyorum. Bence bu sürece kadar çok güzel çok emek vererek gelmişsiniz ❤️
Yalnız olmadığımı görmek bile iyi hissettirdi, çok teşekkür ederim 🙏🏻💓
M

Melis

Premium Üye
24 Nisan 2026 09:50
Nur 🌸
Siz nasıl mutlu olacaksınız öyle devam edin emzirecem diye kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin önemli olan o sütü alması ♥️
Çok teşekkür ederim 💘💘
M

Melis

Premium Üye
24 Nisan 2026 09:50
Ayşe Gür
Merhabalar, sağım yaparken daha rahatsanız gün içinde birkaç öğünü sağımla vermeye başlayabilirsiniz, kendinizi daha iyi hissedecekseniz bunun bebeğe hiçbir zararı olmaz♥️ baktınız sağım daha kolay gelirse tüm öğünlerde sağıma geçersiniz. Ekgıdada 8-9. aya kadar ağırlık hala anne sütünde, ilk zamanlar sadece tadım yaptığı için emzirme sıklığında bir değişiklik olmuyor. Ama 9. ay artık bebeğimiz günde 3 öğün yemek yiyebilecek aşamaya geldiği için emmesi de azalıyor, önceden önce emzirip sonra ek gıda vermemiz gerekirken artık önce yemeğini yiyip üzerine sütünü içiyor. Siz 4 gün sonra başlayacağınızda sabah veya öğlen saatlerinde sütünü verip birkaç kaşık tadım yaptıracaksınız, bu 1 ay kadar böyle devam edecek sonrasında 2 öğüne çıkacak bebeğinizin yeme durumuna göre
Çok teşekkür ederim yazdıklarınız için 💓🙏🏻
Begüm A.

Begüm A.

24 Nisan 2026 09:58
Merhaba ,ben de ilk 2 ay emzirmeye çalıştım her yolu denedim ama bebeğim güçlü tıutup ememedi ben günlerce ağladım kendi kendimi yedim stresten ,en sonunda sadece sağımla beslemeye karar verdim şu an 7 aylık olmak üzere ve ben çok daha mutlu ve huzurluyum günde 700 800 arası rahat içiyor şükür hem ben ne kadar içtiğini görüyorum hem de emdi mi emmedi mi sütüm az mı derdim olmuyor . Ek gıda olayı da zaten şu an tadım aşaması olduğu için ben tek öğün veriyorum öğle saatlerinde onun dışında 2veya 3 saatte bir eski düzen süt devam ediyor .Nasıl rahat ediyorsanız o şekilde yapın ve bebeğinizin sinyallerini iyi izleyin o bizim en büyük yol göstericimiz…🌸
M

Melis

Premium Üye
24 Nisan 2026 11:00
Begüm Aksoy
Merhaba ,ben de ilk 2 ay emzirmeye çalıştım her yolu denedim ama bebeğim güçlü tıutup ememedi ben günlerce ağladım kendi kendimi yedim stresten ,en sonunda sadece sağımla beslemeye karar verdim şu an 7 aylık olmak üzere ve ben çok daha mutlu ve huzurluyum günde 700 800 arası rahat içiyor şükür hem ben ne kadar içtiğini görüyorum hem de emdi mi emmedi mi sütüm az mı derdim olmuyor . Ek gıda olayı da zaten şu an tadım aşaması olduğu için ben tek öğün veriyorum öğle saatlerinde onun dışında 2veya 3 saatte bir eski düzen süt devam ediyor .Nasıl rahat ediyorsanız o şekilde yapın ve bebeğinizin sinyallerini iyi izleyin o bizim en büyük yol göstericimiz…🌸
Merhaba, memeyi tam boşalttığını düşünmüyorum bu yüzden de sütüm azaldı gibi hissediyorum sağımla arttırmaya çalışacağım umarım azalmamıştır çok teşekkür ederim💓
F

Fatma

24 Nisan 2026 11:39
Begüm Aksoy
Merhaba benimde bebeğim 2 ay 5 günlük ve sütüm tazyikli geliyor her emzirmede defalarca gaz yutuyor nefes nefese kalıyor gaz sancıdından uyuyamıyor bile reflüde var bende sağıp vermek istiyorum sağarsam zaten beni zor emdiği için reddedebilir ama denemek istiyorum sizce hangi biberon ve numara almalıyım hiç bilgim yok bu konuda birde normal emziriyomuş gibi 2 3 saate birmi sağıyoruz acaba
Begüm A.

Begüm A.

24 Nisan 2026 13:44
Fatma Alpul
Merhaba benimde bebeğim 2 ay 5 günlük ve sütüm tazyikli geliyor her emzirmede defalarca gaz yutuyor nefes nefese kalıyor gaz sancıdından uyuyamıyor bile reflüde var bende sağıp vermek istiyorum sağarsam zaten beni zor emdiği için reddedebilir ama denemek istiyorum sizce hangi biberon ve numara almalıyım hiç bilgim yok bu konuda birde normal emziriyomuş gibi 2 3 saate birmi sağıyoruz acaba
Merhaba ben baştan beri lansinoh kullanıyorum 3 ayda bir uçlarını değiştirdim sadece gayet de memnunum öneririm avent kullanan arkadaşlarım da var bebeğim onu tutmadı bir türlü . Evet 2 3 saatte 1 sağmalısınız normal emzirme aralıkları gibi yaptığınızda azalma olmuyor
M

Melis

Premium Üye
24 Nisan 2026 13:47
Begüm Aksoy
Merhaba ben baştan beri lansinoh kullanıyorum 3 ayda bir uçlarını değiştirdim sadece gayet de memnunum öneririm avent kullanan arkadaşlarım da var bebeğim onu tutmadı bir türlü . Evet 2 3 saatte 1 sağmalısınız normal emzirme aralıkları gibi yaptığınızda azalma olmuyor
Peki hiç sütümüzün azaldığı ve sonra arttırdığınız bir dönem oldu mu?
Begüm A.

Begüm A.

24 Nisan 2026 15:30
Melis
Merhaba, memeyi tam boşalttığını düşünmüyorum bu yüzden de sütüm azaldı gibi hissediyorum sağımla arttırmaya çalışacağım umarım azalmamıştır çok teşekkür ederim💓
Geceleri power pumping de yapabilirsiniz düzenli yapınca sütü artırıyor
Begüm A.

Begüm A.

24 Nisan 2026 15:35
Melis
Peki hiç sütümüzün azaldığı ve sonra arttırdığınız bir dönem oldu mu?
[4.ayda](4.ayda) kızım bronşit oldu hastanede yattık o dönem stres ve üzerine regl oldum sütüm çok azaldı dolaptaki stoklardan vermiştim sonra biraz moralimi yüksek tutmsya çalıştım yeşil yapraklı sebzeler özellikle dereotu dut kurusu ve incirden yaptığım hoşaflar bol bol su sayesinde yeniden düzene girdi . Regl dönemlerinde hala az gibi hissediyorum ama bu çok normalmiş
M

Melis

Premium Üye
25 Nisan 2026 00:09
Begüm Aksoy
Geceleri power pumping de yapabilirsiniz düzenli yapınca sütü artırıyor
Kaç gün üst üste yaptınız
M

Melis

Premium Üye
25 Nisan 2026 00:09
Begüm Aksoy
[4.ayda](4.ayda) kızım bronşit oldu hastanede yattık o dönem stres ve üzerine regl oldum sütüm çok azaldı dolaptaki stoklardan vermiştim sonra biraz moralimi yüksek tutmsya çalıştım yeşil yapraklı sebzeler özellikle dereotu dut kurusu ve incirden yaptığım hoşaflar bol bol su sayesinde yeniden düzene girdi . Regl dönemlerinde hala az gibi hissediyorum ama bu çok normalmiş
Anladım teşekkürler
Begüm A.

Begüm A.

25 Nisan 2026 00:11
Melis
Kaç gün üst üste yaptınız
İlk ay her gün yapıyordum şu an gerek görürsem 2 3 günde 1
M

Melis

Premium Üye
25 Nisan 2026 00:13
Begüm Aksoy
İlk ay her gün yapıyordum şu an gerek görürsem 2 3 günde 1
İnşallah bende de işe yarar çok teşekkür ederim
Begüm A.

Begüm A.

25 Nisan 2026 00:20
Melis
İnşallah bende de işe yarar çok teşekkür ederim
Rica ederim ederim bol bol su için bir de stres yapmayın he r şey olacağına varır,sağlıkla büyüsün inşallah 🌹
M

Melis

Premium Üye
26 Nisan 2026 14:18
Begüm Aksoy
Rica ederim ederim bol bol su için bir de stres yapmayın he r şey olacağına varır,sağlıkla büyüsün inşallah 🌹
Hepimizin bebekleri sağlıkla büyütsün iyi günler diliyorum tekrardan teşekkür ederim❤️
H

Hande

3 Mayıs 2026 07:35
Merhabalar benim bebeğim de emerken tam vakumlamıyor hava yutuyor üst gazı çok fazla gece emdiğinde uyandırmadan çıkartmak çok zor oluyor sağım ile beslemek istiyorum artık çok yoruldum ama biberon almıyor siz biberon tutturabiliyor musunuz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir