Emzirme Bitti
250 görüntüleme
T
Tuğba A.
5 Temmuz 2025 12:04
Merhabalar,
Kızıma 3 gün önce emzirmeyi bıraktırdım. Bu gece 4. gecemiz olacak. Uykuya geri, ayakta sallayarak dalıyor ama uyanma aralıkları kısaldı; çok sık uyanıyor. Yeni olduğu için mi böyle oluyor? Bir alışkanlık bitip diğer alışkanlık mı başlayacak diye tedirgin oluyorum. Tecrübe sahibi güzel anneler, bana bilgi verebilir misiniz?
Kızıma 3 gün önce emzirmeyi bıraktırdım. Bu gece 4. gecemiz olacak. Uykuya geri, ayakta sallayarak dalıyor ama uyanma aralıkları kısaldı; çok sık uyanıyor. Yeni olduğu için mi böyle oluyor? Bir alışkanlık bitip diğer alışkanlık mı başlayacak diye tedirgin oluyorum. Tecrübe sahibi güzel anneler, bana bilgi verebilir misiniz?
Y
Yasemin İ. K.
5 Temmuz 2025 12:27
Evet maalesef bir alışkanlıktan diğerine geçiyorsunuz ve ben aynı hatayı yapmıştım, sabaha kadar sürekli sallanmak istiyordu. Tamamen desteksiz uykuya geçmeniz gerekiyor kesintisiz uyuması için
T
Tuğba A.
9 Temmuz 2025 12:47
Yanıtını gördüm. Teşekkür ederim. Gözüm korktu ve 3-4 gün önce desteksiz uykuya geçirdim. Çok şükür şu an kendisi uyuyabiliyor.
S
Seda Ö.
9 Temmuz 2025 22:32
Merhaba, 14 aylık olacak bende bıraktırmayı düşünüyorum ama korkuyorum uykuya geçiş sadece memeyle oluyor diye:( 1,5 yaşı bekliyim diyorum. Sizin ne kadarlıktı memeden ayırdığınızda?
S
Seda Ö.
9 Temmuz 2025 22:33
Tuğba hanım sorum size 🙏🏼
T
Tuğba A.
9 Temmuz 2025 22:56
Merhaba Seda Hanım. 2 yaşında kızım. Hakkı 2 yaş diye bekledim. Bizim de uyku geçişlerimiz memeyleydi. Zor oluyor, biliyorum. İki yaşına kadar beklemeyi uygun gördüm ben. Hazır hissettiğimde de başladım ve uyguladım. Meme'yi kademeli bırakın diyorlar. Önce gündüzü kesin, yavaş yavaş sonra geceyi kesin. Ama benim kızım kesinlikle Meme aşığı bir kızdı. O yüzden eski usul yöntemleri denedim ve salça sürdüm. Uf oldu anneciğim. Meme biraz dinleniyor. Ben hep senin yanındayım. Sürekli böyle söyledim. İlk iki gece zor oluyor. Ama sonrası yavaş yavaş alışmaya başlıyor. Ben biraz ayakta alıştırdım. Baktım öyle de olmayacak. Artık yatağına koydum. Öyle de biraz ağladı derken, bugün 8. gecemiz ve şu an kendi kendine uyuyor. Maşallah diyeyim. Eğer kademeli kesmeyi düşünüyorsanız, başlayabilirsiniz. Bebekten bebeğe yöntemler değişiyor. Annesi sizsiniz, en doğrusunu siz bilirsiniz tabii ki.
T
Tuğba A.
9 Temmuz 2025 22:58
Ben de travma olur mu ileride bu salça sürmek konusu diye çok vicdan yaptım. Fakat nasıl uyguladığın değil de nasıl davrandığın daha önemli onların gözünde. Ve ben hep şefkatle yaklaştım. Sabırlı oldum. Ve sabrımın ekmeğini de yiyorum.
E
E ..
11 Temmuz 2025 10:21
Anladım..çok teşekkür ederim cevaplarınz icin