Emzirme Bırakma

247 görüntüleme
B

Buse K. ..

Premium Üye
18 Temmuz 2026 15:36
Bebeğim bir yaşında normalde memeye çok bir düşkünlüğü yoktu son zamanlarda gece öyle bir ağlayarak uyanıyor ki sakinleştirmek imkansız çığlık çığlığa sonra çok korkmuş gibi ve meme dışında bir şey onu sakinleştirmiyor. Memeye bu kadar bağımlı olmasını istemiyorum bu yanlış bir düşünce mi bilmiyorum bide her yerde yakama yapışır oldu. O yüzden bırakmayı düşünüyorum. Zaten kilo alımı az olduğu için doktor en fazla 3 defa emzir günde dedi. Bu konuda da çok zorlanıyorum napmalıyım ? Bu meme düştüklüğü geçici midir ? Aklı tam ermeden bıraksam mı?
L

Lütfiye Z. ..

18 Temmuz 2026 16:11
Benimki de aynı geçici mi bilmem ama ben kıyamıyorum sanırım en güvenli hissettiği yer meme. Zaten iki yaşına kadar emecek
Ö

Özge Ü.

18 Temmuz 2026 16:17
Merhaba 2 yaştan bildiriyorum😅 biz de aynı durumdaydık sanırım bazen ayrılık kaygısından bazen de diş sancısından olabiliyor dediğiniz gibi meme dışında hiçbir şekilde sakinleşmiyordu zamanla normale döndü. Sizin gibi memeyi bıraktımayı çok istedim defalarca, bari dişleri çıksın öyle bırakayım dedim kıyamadım bıraktıramadım. Şimdi tam 25 aylık iki yaşta kesmeyi düşünüyordum artık vazgeçtim çünkü baktım ki kendi zamanla azaltıyor iki gecedir gece emmeden yatıyor ve bir gün gündüz de emmek istemeyecek. Tabii ki yine en iyisini anne ve bebeği bilir. Herkesin sabrı, uykusuzluğa toleransı aile dinamiği farklıdır. Sevgiler 🌸
Ö

Özge Ü.

18 Temmuz 2026 16:30
Lütfiye Zırh
Benimki de aynı geçici mi bilmem ama ben kıyamıyorum sanırım en güvenli hissettiği yer meme. Zaten iki yaşına kadar emecek
İllaki geçecek biraz sabredin derim tabii siz bilirsiniz. Kesinlikle en güvenli hissettiği yer meme.
B

Buse K. ..

Premium Üye
18 Temmuz 2026 17:48
Uykusuzluk yada gece uyanması değil bu düşünceye sokan beni çığlık çığlığa ağlaması farklı bir bağımlılık mı acaba diye düşünmeye başladım. Hiç bir şekilde sakinleşmemesi garip geliyor belki normaldir onu da bilmiyorum açıkcası. Geçiş süreci ise normal ise bu durum tabi ki düşüncem devam etmek olur ama bu herkesin başında olan bişey mi yoksa sadece benim başımda mı onu anlamlandıramadım
B

Buse K. ..

Premium Üye
18 Temmuz 2026 17:49
@Özge Üst
Ö

Özge Ü.

18 Temmuz 2026 18:04
Buse Kahraman
Uykusuzluk yada gece uyanması değil bu düşünceye sokan beni çığlık çığlığa ağlaması farklı bir bağımlılık mı acaba diye düşünmeye başladım. Hiç bir şekilde sakinleşmemesi garip geliyor belki normaldir onu da bilmiyorum açıkcası. Geçiş süreci ise normal ise bu durum tabi ki düşüncem devam etmek olur ama bu herkesin başında olan bişey mi yoksa sadece benim başımda mı onu anlamlandıramadım
Hep mi çığlık çığlığa uyanıyor? Uyku hijyeni nasıl? Ekran var mı uyku terörü yapabilir demişti doktorumuz. Benim başıma 3-5 kere geldi ancak memede bile sakinleşmedi. Gün içerisinde çok fazla yorulduğu için ya da uyaran fazlalığından oldu. Meme bile kabul etmiyor öyle zamanlarda. Ya da rüya görüyor artık bilmiyorum elini yüzünü yıkamadan kendine gelmiyor.
B

Buse K. ..

Premium Üye
18 Temmuz 2026 18:16
Özge Üst
Hep mi çığlık çığlığa uyanıyor? Uyku hijyeni nasıl? Ekran var mı uyku terörü yapabilir demişti doktorumuz. Benim başıma 3-5 kere geldi ancak memede bile sakinleşmedi. Gün içerisinde çok fazla yorulduğu için ya da uyaran fazlalığından oldu. Meme bile kabul etmiyor öyle zamanlarda. Ya da rüya görüyor artık bilmiyorum elini yüzünü yıkamadan kendine gelmiyor.
Ekran hiç göstermedim aslında neredeyse son 15 gündür böyle ya hiç uyanmıyor aralıksız uyuyor yada susmacasına ağlıyor sanki korkuyor gibi geliyor bana ama sarılmam işe yaramıyor yada odadan çıkarmam seslenmem işe yaramıyor sadece memeye tuttuğum an susuyor.
Ö

Özge Ü.

20 Temmuz 2026 09:01
Buse Kahraman
Ekran hiç göstermedim aslında neredeyse son 15 gündür böyle ya hiç uyanmıyor aralıksız uyuyor yada susmacasına ağlıyor sanki korkuyor gibi geliyor bana ama sarılmam işe yaramıyor yada odadan çıkarmam seslenmem işe yaramıyor sadece memeye tuttuğum an susuyor.
Belki rüya görüyordur, içinize sinmiyorsa doktora götürün bi isterseniz. Umarım güzel uykulara kavuşursunuz en yakın zamanda 🌸
Y

Yeliz A.

21 Temmuz 2026 00:40
Kızım 2 yaş 9 aylık 22 aylık olunca yawaş yawaş memeyi bıraktırmayı düşündüm 24 aylık olunca tamamen bırakır o zamana dedim ama benim kız geceli gündüzlü emdi hemde öyle böyle degil normalde 3 4 defa gündüz 2 defa da geceleri emerdi ne zaman niyet ettim kesmeye o zaman başladı gündüz ortalama 6 7 kere emerdi geceleri de mememde uyurdu aşırı zayıfladım sinir sistemim çöktü resmen dişiyle ısırması da cabası en son dayanamadım 1 ay çektim sonra sabır taşı almak zorunda kaldım aldım 2 güne bıraktı. Bazen özlüyorum emzirmeyi cok güzel bir duygu. Kızımda zorlanmadi açıkçası ben yıkar ortalığı doye düşünüyodum uyum sağladı tepki göstermedi arada açar öperdi onu da unuttu şimdi
B

Buse K. ..

Premium Üye
21 Temmuz 2026 22:47
Yeliz Ay
Kızım 2 yaş 9 aylık 22 aylık olunca yawaş yawaş memeyi bıraktırmayı düşündüm 24 aylık olunca tamamen bırakır o zamana dedim ama benim kız geceli gündüzlü emdi hemde öyle böyle degil normalde 3 4 defa gündüz 2 defa da geceleri emerdi ne zaman niyet ettim kesmeye o zaman başladı gündüz ortalama 6 7 kere emerdi geceleri de mememde uyurdu aşırı zayıfladım sinir sistemim çöktü resmen dişiyle ısırması da cabası en son dayanamadım 1 ay çektim sonra sabır taşı almak zorunda kaldım aldım 2 güne bıraktı. Bazen özlüyorum emzirmeyi cok güzel bir duygu. Kızımda zorlanmadi açıkçası ben yıkar ortalığı doye düşünüyodum uyum sağladı tepki göstermedi arada açar öperdi onu da unuttu şimdi
Arada açıp öpmesi pek duygusal geldi şuan bana. Sabır taşı diye bişey olduğunu ilk defa duydum. Bu yoğun düşkünlüğün azalacak olması yeterli aslında bana ama bakalım teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir