Emzirme
104 görüntüleme
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 10:32
Kızlar merhaba. Bir ay bir haftalık bebeğim var. Emme süresi üç dört gündür aşırı kısaldı. 20 dakika emen bebek bir anda 7 10 12 dakika emmeye başladı. Tamam emince uyuyor ama yine de çok kısa değil mi doktorlar en az 15 dakika diyor ne mümkün 15 dakika memede tutmak. Var mı başına gelen? Atak haftasından dolayı mı korkuyorum doymuyor ya da memeyi bırakacak diye
G
Gökçin N.
11 Temmuz 2026 10:40
Ben kronometre açıyordum. Şaka değil. Şimdi hatırladıkça gülüyorum. Bebek aç olsa emer. Kilo alımı iyiyse, çişli bezi yeterliyse merak etme annesi. Büyüdükçe daha güçlü çekiyor ya süreler kısalıyor.
M
Mervenur E.
11 Temmuz 2026 10:41
Bence kendini 20 dk diye şartlamamalısın çünkü doymasa huzursuz olur idrar çıkışı az olur kriterlerin bu olsun büyüdükçe emme kuvveti arttığı için süre kısalıyor dert etme bence kendine
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 10:47
Ben kronometre açıyordum. Şaka değil. Şimdi hatırladıkça gülüyorum. Bebek aç olsa emer. Kilo alımı iyiyse, çişli bezi yeterliyse merak etme annesi. Büyüdükçe daha güçlü çekiyor ya süreler kısalıyor.
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 10:48
Bence kendini 20 dk diye şartlamamalısın çünkü doymasa huzursuz olur idrar çıkışı az olur kriterlerin bu olsun büyüdükçe emme kuvveti arttığı için süre kısalıyor dert etme bence kendine
M
Mervenur E.
11 Temmuz 2026 10:53
Uyumuyor ama huzursuz mu bir de bence bebeğin genel durumu daha önemli benim bebeğiminde kilo alımı az mesela sütüm yetmiyor sağıp vermeye çalışıyorum ama genel durumu hep iyi o yüzden saldım yani 😀
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 10:55
Uyumuyor ama huzursuz mu bir de bence bebeğin genel durumu daha önemli benim bebeğiminde kilo alımı az mesela sütüm yetmiyor sağıp vermeye çalışıyorum ama genel durumu hep iyi o yüzden saldım yani 😀
M
Mervenur E.
11 Temmuz 2026 11:05
Yani memeye alıyorum uyuyor omzumda uyuyor koyduğum an bir şey oluyor çocuğa uyumasa da ağlamıyor çok şükür ama acıkınca kendi uyanıyor hala bilemiyorum doymasa böyle mi olur. 5. Hafta atagi mi her neyse ondan şüphe ediyorum umarım gecicidir

Sema G.
11 Temmuz 2026 11:32
Benm oğlum şuan 5 aylık doğdugu ilk günden beri 5 dk tek emer sadeceee . Böyle uykuya geçmiş artk emdiğini bilmediği vakit 10 dk yı geçmez. Bemde sizin gibi çok dert etmiştim doktorumuza sorunca da oda emme gücü yüksek oğlunun dedi. O emme gücüyle hemen doyuyor yani yeterince süt alıyor merak etme demişti. Kilo alımıda varsa sılıntı etmeyin . Biraz büyüdükçe daha az süre emip doyuyorlar emmeleri kuvvetlendiği için .bide ağlamıyor keyfi yerindeyse doyuyordur aç olan bebek ağlar asla durmaz demişti doktorum☺️
G
Gamze G.
11 Temmuz 2026 11:35
Benim bebeğimde 5-10 dakika emdi hep halada öyle doktoruma sordum her bebeğin emme gücü farklı her annenin sütünün geliş hızı farklı sütün yağ oranı farklı dedi. Eğer bebeğinizde açlık belirtileri yoksa kilo alımı çişli bez sayısı yeterli ise kesinlikle takılmayın. Canı ne kadar isterse o kadar emsin
G
Gamze G.
11 Temmuz 2026 11:35
Benim bebeğimde 5-10 dakika emdi hep halada öyle doktoruma sordum her bebeğin emme gücü farklı her annenin sütünün geliş hızı farklı sütün yağ oranı farklı dedi. Eğer bebeğinizde açlık belirtileri yoksa kilo alımı çişli bez sayısı yeterli ise kesinlikle takılmayın. Canı ne kadar isterse o kadar emsin
M
MK ..
11 Temmuz 2026 11:45
Bebeğim ilk doğduğu zamanlarda ebe illa tek göğüs yarım saat duracak dedi bebeğim o kadar durmuyordu emmiyor diye sağıp verdim sonra haliyle sütüm azaldı ve kesildi ilk bebeğin tecrübesizliği oldu bende kronometre açardım şu an çok pişmanım sağıp verdiğime kilo alımı iyiyse bence de sıkıntı etmeyin emmesi güçlendikçe daha az kalabilir
F
Fahriye Y. E.
11 Temmuz 2026 11:49
Aynı şey benzer haftalarda benim de başıma gelmişti, doktorumuza sormuştum "10 15 dk emiyor 20 dkyı bulmuyor" diye. "Birşey olmaz telaş etmeyin, kilo alımı yerinde, yeteri kadar da cis/kaka yapıyor bir sorun olmaz" demişti.
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 16:40
Bebeğim ilk doğduğu zamanlarda ebe illa tek göğüs yarım saat duracak dedi bebeğim o kadar durmuyordu emmiyor diye sağıp verdim sonra haliyle sütüm azaldı ve kesildi ilk bebeğin tecrübesizliği oldu bende kronometre açardım şu an çok pişmanım sağıp verdiğime kilo alımı iyiyse bence de sıkıntı etmeyin emmesi güçlendikçe daha az kalabilir
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 16:41
Aynı şey benzer haftalarda benim de başıma gelmişti, doktorumuza sormuştum "10 15 dk emiyor 20 dkyı bulmuyor" diye. "Birşey olmaz telaş etmeyin, kilo alımı yerinde, yeteri kadar da cis/kaka yapıyor bir sorun olmaz" demişti.
Z
Zehra C.
11 Temmuz 2026 16:41
F
Fahriye Y. E.
11 Temmuz 2026 17:12
Bu çişli bez durumu nedir tma olarak onu da çözemedim günde beş altı idrarli bez alıyorum ama bunun ağırlığı nedir ne kadar olmalıdır onu çözemiyorum bir türlü ben
Yükleniyor...