Emzirme
143 görüntüleme
C
Ceren G.
23 Mayıs 2026 14:56
Bebeğim 51 günlük 1 haftadır memeyi alırken ağlıyor kendini geri itiyor bir türlü emmiyor kilosu sınırda olduğu için dün mama başladık emmesi düzelir mi meme reddi yaşıyoruz galiba başına gelen var mı acaba ne yapmam gerekiyor

Selcan Y.
Premium Üye
23 Mayıs 2026 15:23
Sütünüz çok mu geliyor az mı ? Onunla ilgili olabilir. Çok geliyorsa tazyik yüzünden yutamıyordur, ağzını çektiği zaman göğüslerinizden süt akar, az geliyorsa elinizle bi sıkıp ya da pompa yaparak ne kadar geldiğine bakabilirsiniz.
Benim bebeğimde süt akışı yavaşlayınca hemen ağlamaya başlıyor. Benim sütüm az bu arada
Benim bebeğimde süt akışı yavaşlayınca hemen ağlamaya başlıyor. Benim sütüm az bu arada
C
Ceren G.
23 Mayıs 2026 15:28
Sütünüz çok mu geliyor az mı ? Onunla ilgili olabilir. Çok geliyorsa tazyik yüzünden yutamıyordur, ağzını çektiği zaman göğüslerinizden süt akar, az geliyorsa elinizle bi sıkıp ya da pompa yaparak ne kadar geldiğine bakabilirsiniz.

Selcan Y.
Premium Üye
23 Mayıs 2026 15:38
Açıkçası ben başka yöntem denemedim. Ağladıkça meme değişikliği yaptım, en azından sütün çoğunu içebilsin diye.
Anne sütü kaşığı ya da çay kaşığıylada deneyebilirsiniz. Benim bebeğim biberonu ve emziği ilk verişimde aldığı için sütümü sağıp biberonla veriyorum, ama bu yöntem sütümü azalttığı için çoğunlukla mama veriyorum.
Anne sütü kaşığı ya da çay kaşığıylada deneyebilirsiniz. Benim bebeğim biberonu ve emziği ilk verişimde aldığı için sütümü sağıp biberonla veriyorum, ama bu yöntem sütümü azalttığı için çoğunlukla mama veriyorum.
E
Ezgi Ö.
23 Mayıs 2026 15:47
Bebeğim iki aylık benim de sütüm az geliyor.Kilo kaybı olduğu için mama takviyesine başladık emzik veya biberon verdiğinizde meme reddi yaşayabiliyorsunuz ben şu an o durumdayım. Kendi sütümü sağıp veriyorum.
C
Cemile ..
23 Mayıs 2026 17:51
Benimde aynıydı 5. Haftada başladı sonra yatarak emzirmeyi denedim biraz işe yaradı ama hala aynı çok kısa emiyor bende sağıp vermeye başlamıştım bir süre öyle devam ettim ama bugünden itibaren sağılmış sütte mamada vermeden sadece meme tutturmaya çalışıyorum. Oda sürekli yarım saatte 1 saatte bir 1 2 dk ne emerse diye bekliyorum. Bu süreç belki de bana nasıl ilerlemem gerektiğini gösterecek bunu göze alarak devam edeceğim bir kaç gün bakalım. Bence sizde yatar pozisyonda bir deneyin benim bebeğim çok gaz sancısı olduğundan yapıyordu.
I
Irmak K.
23 Mayıs 2026 18:29
Düzeliyor merak etmeyin emzirmeyi istiyorsanız bırakmayın sabırlı olun benim bebeğim de aynıydı mama verdim sütüm sağıp verdim şuan bıraktı sayılır önemli olan çocuğun neyle beslendiği değil sadece süreç sizi yıpratmasın birde enjektör ile besleme yaparsanız memeyi unutmuyor
N
Nur ..
23 Mayıs 2026 18:37
Benim bebeğim de aynıydı sütü sağıp vermek ya da mama desteğiyle ilerlemek meme reddine çözüm değil maalesef. Biberonun akış hızı daha fazla olduğu için bi yerden sonra sadece onu isteyecek. Pilates topunun üstünde loş ortamda zıplayarak emzirmeyi deneyin benim bebeğim o şekilde alıştı @Cemile Kürklü @Ceren Gül
C
Ceren G.
23 Mayıs 2026 18:53
Düzeliyor merak etmeyin emzirmeyi istiyorsanız bırakmayın sabırlı olun benim bebeğim de aynıydı mama verdim sütüm sağıp verdim şuan bıraktı sayılır önemli olan çocuğun neyle beslendiği değil sadece süreç sizi yıpratmasın birde enjektör ile besleme yaparsanız memeyi unutmuyor
Yükleniyor...