Emzirme

51 görüntüleme
S

Selvi S.

13 Mayıs 2026 14:26
Bebeğim şu an 2 haftalık ve down sendromu bir bebek.

Uzun bir süre beslendiğini sandık ama dilini damağına yapıştırdığı için hiç beslenememiş şu an kontrollü olarak süt sağım yapıyorum ve biberonla dilini aşağı düşürerek besleme çalışıyorum serçe parmak şırınga vs gibi yöntemleride denedim ama çok başarılı olamadık süre olarakta çok uzattı bizi. Başka ne gibi bir şeyler deneyebilirim dilin damaktan inmesini nasıl sağlarım böyle devam ederse meme reddi yaşayacağız zaten silikon aparat kullanıyorum arada deniyorum ama hiç istemiyor.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 14:55
Merhaba,

Down sendromlu bebeğinizin emzirme sürecinde yaşadığınız zorluklar anlaşılabilir. Öncelikle, down sendromlu bebeklerde emzirme sürecinde bazı zorluklar yaşanabileceği bilinmektedir. Bebeğinizin dili damağına yapıştığı için emzirme gerçekleşmiyor ve siz de kontrollü süt sağımı ve biberonla besleme yöntemlerine başvuruyorsunuz.

Silikon aparat kullanıyorsunuz ve arada deniyorsunuz ama başarılı olamıyorsunuz. İşte bazı öneriler:

Fizik tedavi ve dil terapisi: Bebeğinizin dilini damağından ayırmaya yardımcı olacak egzersizler ve tedaviler için fizik tedavi ve dil terapisi uzmanlarıyla görüşebilirsiniz.
Özel emzirme pozisyonları: Down sendromlu bebekler için özel emzirme pozisyonları denenebilir. Örneğin, bebeği dik tutarak veya emzirme yastığı kullanarak emzirmeyi deneyebilirsiniz.
Sürekli temas: Bebeğinizle sürekli temas halinde olmak, ona dokunmak ve okşamak, onunla konuşmak, emzirme sürecini kolaylaştırabilir.
Gündüz ve gece sıklıkla emzirme: Bebeği emzirme sıklığını artırmak, meme reddi riskini azaltabilir.
* Emzirme danışmanlığı: Bir emzirme danışmanıyla görüşerek, bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre emzirme stratejileri geliştirebilirsiniz.

Emzirme sürecinde sabır ve azim önemlidir. Bebeğinizin ve sizin için en iyi yöntemi bulmak zaman alabilir, ancak pes etmeyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirme
2. Meme Reddi
3. Meme Reddi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir