Emzirme

70 görüntüleme
F

Fatime N. B. ..

3 Mayıs 2026 11:15
Kızım 8 aylık 3 gün önce hastaneye gittik. 9.5 kilo doktor fazla kilo almış dedi. Anne sütü dedim senin sütün bu saatten sonra yaramaz yemek yiyecek bu çocuk dedi. 3 gündür aklıma takılıyor 1 yaşa kadar temel besin anne sütü değil mi? Ek gıda da alıyor. Öğün başına 5-6 kaşık yiyor. Normali bu değil mi ben bilmiyorum
T

Tuğba B. ..

3 Mayıs 2026 11:29
1 yaşa kadar anne sütü ana besin yada mama devam edin siz
F

Fatime N. B. ..

3 Mayıs 2026 11:37
Tuğba Beyazgül
1 yaşa kadar anne sütü ana besin yada mama devam edin siz
Bildiğim gibi devam edicem ama çok moralim bozuldu. Sürekli birileri tarafından yetersiz hissettirilmeye çalışılıyoruz.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
3 Mayıs 2026 11:37
Merhaba,

Kızınınızın kilosuyla ilgili endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Öncelikle, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve diğer sağlık kuruluşlarına göre, anne sütü 2 yaşa kadar çocuğun temel besin kaynağı olmalıdır. Ancak, 6. aydan sonra ek gıdaya başlanması ve 1 yaşa kadar da anne sütü ile ek gıdanın birlikte verilmesi tavsiye edilir.

Kilo ile ilgili:

8 aylık bir bebeğin ortalama kilosu 7-9 kilo arasındadır. Kızınınızın kilosu 9,5 kilo, bu biraz yüksek gibi görünse de, her bebek farklıdır.
Doktorunuzun fazla kilo aldığını söylemesi, muhtemelen kızınızın kilo artışının hızı ile ilgili olabilir.

Ek gıda ve anne sütü:

Ek gıda, bebeğinizi katı gıdaya alıştırma ve besin çeşitliliği sağlama amacıyla verilir. 5-6 kaşık öğün başı yemek yemesi, ek gıda için uygun bir miktar görünüyor.
Anne sütü ise, 1 yaşa kadar çocuğun temel besin kaynağı olmaya devam etmelidir. Doktorunuzun "anne sütünüz bu saatten sonra yaramaz" sözü doğru değildir.

Öneriler:

1. Doktorunuzla tekrar görüşün ve kızınızın kilosunu takip edin.
2. Ek gıdayı sürdürün, ancak anne sütünü de devam ettirin.
3. Kızınızın beslenmesini değerlendirin ve gerekirse ayarlamalar yapın.

Endişe etmeyin,

Her bebek farklıdır ve kilo alması da farklı hızlarda olabilir. Doktorunuzla iş birliği yaparak, kızınızın sağlıklı büyümesini sağlayabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Bebeğinizin Kilosu Normal mi?
2. Kaç Öğün Katı Gıda Vermeliyim?
3. Kilo Kontrol ve İçmesi Gereken Miktar
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba B. ..

3 Mayıs 2026 11:38
Fatime Nur Bahadur
Bildiğim gibi devam edicem ama çok moralim bozuldu. Sürekli birileri tarafından yetersiz hissettirilmeye çalışılıyoruz.
Çokta takmayın ya kendi hislerinize gğvenin
Emel C.

Emel C.

3 Mayıs 2026 12:43
Benim bebegimde o aylarda 9.300 falandı doktorum gayet iyi ilerlediğini söylemişti hatta öğünü 2 den 3 e çıkarmıştı zaten emmeyi yakında azaltır ne demek bi faydası yok sacmalamis gerçekten bence doktorunuzu değiştirmelisiniz böyle kirici insanları gerçekten hiç sevmiyorum düzgün bi dille anlatabilirdi
F

Fatime N. B. ..

3 Mayıs 2026 13:35
Emel Coşar
Benim bebegimde o aylarda 9.300 falandı doktorum gayet iyi ilerlediğini söylemişti hatta öğünü 2 den 3 e çıkarmıştı zaten emmeyi yakında azaltır ne demek bi faydası yok sacmalamis gerçekten bence doktorunuzu değiştirmelisiniz böyle kirici insanları gerçekten hiç sevmiyorum düzgün bi dille anlatabilirdi
Bende gitmeyi düşünmüyorum bir daha 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir