Emzirme
85 görüntüleme

Zehra K.
7 Nisan 2026 23:19
Bebeğim 2 aylık gece emmek için uyanmıyor uyuduktan kaç saat sonra uyandırıp emzirmeliyim gündüzleri genelde 2 saatte bir emziriyorum

Ayşe V. ..
7 Nisan 2026 23:21
3 4 saat bekleyebilir

Afranur K.
7 Nisan 2026 23:33
Ay olarak değil gün olarak kaba taslak hesabı var;
40 günlük bebek (4+1 =5 saat uyuyabilir)
50 günlük bebek (5+1 =6 saat uyuyabilir)
Bu uyku 1 kere gece için. Yani bir kere 6 saat uyuduktan sonra 3 saatte bir yeniden emziriyorsunuz bu arada
Yani döngü şeklinde 6-6 12 saat uyudu değil tam olarak
Bebeğinizin kilo alımı normal, çişli bez sayınız yeterli ise bırakın uyusun. Gününe göre maksimum uykusuna ulaşmasında bir sıkıntı yok, uyumak da büyüme gelişimin bir parçasıdır. Hem siz de dinlenmiş olursunuz tedirgin olmayın bol bol dinlenin.
40 günlük bebek (4+1 =5 saat uyuyabilir)
50 günlük bebek (5+1 =6 saat uyuyabilir)
Bu uyku 1 kere gece için. Yani bir kere 6 saat uyuduktan sonra 3 saatte bir yeniden emziriyorsunuz bu arada
Yani döngü şeklinde 6-6 12 saat uyudu değil tam olarak
Bebeğinizin kilo alımı normal, çişli bez sayınız yeterli ise bırakın uyusun. Gününe göre maksimum uykusuna ulaşmasında bir sıkıntı yok, uyumak da büyüme gelişimin bir parçasıdır. Hem siz de dinlenmiş olursunuz tedirgin olmayın bol bol dinlenin.
N
Nurgül D.
7 Nisan 2026 23:56
Bebegim 11 günlük şu an 2 saatte max 3 saatte bir emziriyorum gece uykusu daha uzun olabilir mi ideal olan bu mu
N
Nurgül D.
7 Nisan 2026 23:57
Ve bebeğime maalesef meme vermekte zorlanıyorum sağım yapıp biberonla besliyorum sağ 2 saatte bir sinra sol şeklinde gidiyorum ama mastit ya da hiperlaktasyon olmaktan çekiniyorum süt miktarim yeterli seviyede doktorum bu şekilde soyledi

Sümeyye M.
8 Nisan 2026 00:06
İlk haftalar için sık emzirmek önemli diye biliyorum. 11 gün için yönteminiz ideal.

Afranur K.
8 Nisan 2026 00:23
Bebegim 11 günlük şu an 2 saatte max 3 saatte bir emziriyorum gece uykusu daha uzun olabilir mi ideal olan bu mu
Pompa kullanımında süt artışı oluyor maalesef dikkatli gitmenizde fayda var, meme terbiyesi döneminde de süt azalması Olanilir o dönemde de sağımı arttırın mutlaka bebeğiniz emmese bile çıplak ten teması mutlaka yapın vücudunuz bebeğinizin varlığını bilsin.