Emzirme

212 görüntüleme
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 17:37
Sütüm gayet iyi ve sağdıkça yağını görüyorum ama sık sık emzirmeme rağmen bebeğim hem memeyi reddediyor hem zayıflıyor biberonda kabul etmiyor sağdığım da boşa gidiyor şu an 4 aylık 6.200 Gr doğum kilosu 4. Ne yapmam gerekiyor?
Afranur K.

Afranur K.

22 Mart 2026 17:58
Hiperlaktasyon olabilir mi? Araştırdınız mı? Bazen hızlı ve çok akış da maalesef bebeklerin tolere edemediği bir durum oluyor ve meme reddi meydana geliyor
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 18:01
Afranur Keskin
Hiperlaktasyon olabilir mi? Araştırdınız mı? Bazen hızlı ve çok akış da maalesef bebeklerin tolere edemediği bir durum oluyor ve meme reddi meydana geliyor
Evet o var zaten sağım yapmaya çalışıyorum ondan sonra emzirmeye çalışıyorum ama sürekli olmuyor. Biberondan vermek istiyorum sütü ama kabul etmiyor. Memede sürekli genzine kaçıp ağlıyor.
Afranur K.

Afranur K.

22 Mart 2026 18:07
Biberonu her bebek kabul etmiyor, benim kızm da ne emzik ne biberon kabul etmedi. Hiperlaktasyon da yaşadım aynı zamanda öksürerek ağlayarak kalkmaya başladı.

yaptığınızı yazmışsınız ama kendi yaptığını yazayım size belki ekstra bir şey vardır.

Memeyi el ile sağıyorum aşağı yukarı 30-50 ml arası Pompa kullanmak durumun artmasına sebep oluyor.

Aynı memeyi 2-3 emzirme üst üste veriyorum.

Diğer memeye geçtiğimde yine mutlaka el ile 30-50 ml arası sağım yapıyorum.

Aynı memeyi 2-3 kez üst üste veriyorum.

Bi de az ama sık emziriyordum. Yani 3 saati beklemedim, 2. Saate gelmeden mutlaka yine teklif ettim memeyi. Hatta ilk başta 1 saate bir teklif ettim, çok az az içti.

Sağdığım sütü de genellikle enjektör, kaşık ile veriyordum. Çünkü biberonu hiç istemedi. Genellikle emzik ya da biberon ağzına gelince öğürüyor çünkü
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 18:20
Çok teşekkür ederimm o kadar mutlu oldum ki  benimki de ne emzik ne biberon kabul ediyor ve aynı zamanda dediğiniz gibi öksürerek ağlıyor. Peki kilo durumu nasıldı
Afranur K.

Afranur K.

22 Mart 2026 18:25
Aleyna Öztürk
Çok teşekkür ederimm o kadar mutlu oldum ki  benimki de ne emzik ne biberon kabul ediyor ve aynı zamanda dediğiniz gibi öksürerek ağlıyor. Peki kilo durumu nasıldı
Ben erken müdahale ettim biraz, 2. Ayın sonunda farkedince emzirme desteği için doğum yaptığım hastaneye gittim, o dönem 100 gr kadar kilo vermişti maalesef ama memeye dönüncd hızlıca topladı tüm kilosunu kısa sürede.

Yani amacınız bi süre meme ile bebeği barıştırmak oluyor, sonrasında da sık sık emxirerek o kiloyu geri alıyorlar allahtan.

Siz 4. Aydasınız bu arada, hareketliliği de arttığı için süreciniz uzayabilir tahminimce ama tedirgin olmadan ilerlerseniz çözüleceğini düşünüyorum
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 18:27
Afranur Keskin
Ben erken müdahale ettim biraz, 2. Ayın sonunda farkedince emzirme desteği için doğum yaptığım hastaneye gittim, o dönem 100 gr kadar kilo vermişti maalesef ama memeye dönüncd hızlıca topladı tüm kilosunu kısa sürede.

Yani amacınız bi süre meme ile bebeği barıştırmak oluyor, sonrasında da sık sık emxirerek o kiloyu geri alıyorlar allahtan.

Siz 4. Aydasınız bu arada, hareketliliği de arttığı için süreciniz uzayabilir tahminimce ama tedirgin olmadan ilerlerseniz çözüleceğini düşünüyorum
Evet gerçekten çok hareketli. İnşallah düzelir çok teşekkür ederim 
S

Sebahat Ç.

22 Mart 2026 21:12
Makinayla sagim yapmak sütü daha çok artırır önce elinizle sağıp sonra emzirseniz dhaa rahat emer
S

Sebahat Ç.

22 Mart 2026 21:13
Sagdiğınız sütü de enjektörle vermek daha iyi parmağınızı emdiği için memeye daha çabuk döner
N

Nihal K.

22 Mart 2026 21:23
Aynı durum benim bebeğimde de var benim bebeğimde 4 aylık sadece uyku hali nde emzirebiliyorum mama ve biberon asla istemiyor
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 21:31
Nihal Keskin
Aynı durum benim bebeğimde de var benim bebeğimde 4 aylık sadece uyku hali nde emzirebiliyorum mama ve biberon asla istemiyor
Kilosu nasıl peki
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 21:32
Sebahat Çarbuğa
Sagdiğınız sütü de enjektörle vermek daha iyi parmağınızı emdiği için memeye daha çabuk döner
Çok teşekkür ederim 
G

Gökçe A.

22 Mart 2026 21:36
Buradan nasıl soru sorabiliriz
S

Sebahat Ç.

22 Mart 2026 22:36
Aleyna Öztürk
Çok teşekkür ederim 
Benim bebeğim de aynı şeyleri yaşadı benimki üçüncü ayında başladı meme reddi sadece uykudan uyanınca ve geceleri emzirebiliyordum emzik biberon da tutuyordu o dönemler çok aç kaldığı zaman bir iki biberonla süt veriyordm ama korkuyordm biberona alışır memeyi tamamen bırakır diye sonra Bir emzirme danışmanıyla tanıştım enjektörle vermemi söyledi o şekilde memeyi emiyordu bı on gün hiç memeyi emmek istemiyordu enjektörten sonra emmeye başladı ama uyku aralarında geceleri emiyordu dördüncü ayda etrafı keşif başlıyor o zaman memeyi hiç emmek istemiyorlar etraf daha güzel geliyor onlara şuan beşinci ayı bitti altınca aya girdik tam anlamıyla düzeldi mi hayır ama eskiye oranla iyi şuan önceden mesela üzerime örtü örterdm etrafa bakmasın ki memeyi emsin şuan örtü falan örmeden gün ışığında emiyor önceden uykudan uyanmadan uykulu alıp emziriyordm uyanırsa emmiyordu şuan da uyuyor uyanıyor öyle alıp emziriyorm gün içinde uyanık hiç emmezdi şimdi ara ara gün içinde de verince az az emiyor Zor bir süreç ben daha tam olarak aşamadim ama düzeleceğini umuyorum
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 22:37
Sebahat Çarbuğa
Benim bebeğim de aynı şeyleri yaşadı benimki üçüncü ayında başladı meme reddi sadece uykudan uyanınca ve geceleri emzirebiliyordum emzik biberon da tutuyordu o dönemler çok aç kaldığı zaman bir iki biberonla süt veriyordm ama korkuyordm biberona alışır memeyi tamamen bırakır diye sonra Bir emzirme danışmanıyla tanıştım enjektörle vermemi söyledi o şekilde memeyi emiyordu bı on gün hiç memeyi emmek istemiyordu enjektörten sonra emmeye başladı ama uyku aralarında geceleri emiyordu dördüncü ayda etrafı keşif başlıyor o zaman memeyi hiç emmek istemiyorlar etraf daha güzel geliyor onlara şuan beşinci ayı bitti altınca aya girdik tam anlamıyla düzeldi mi hayır ama eskiye oranla iyi şuan önceden mesela üzerime örtü örterdm etrafa bakmasın ki memeyi emsin şuan örtü falan örmeden gün ışığında emiyor önceden uykudan uyanmadan uykulu alıp emziriyordm uyanırsa emmiyordu şuan da uyuyor uyanıyor öyle alıp emziriyorm gün içinde uyanık hiç emmezdi şimdi ara ara gün içinde de verince az az emiyor Zor bir süreç ben daha tam olarak aşamadim ama düzeleceğini umuyorum
Allah yardımcımız olsun. Peki kilo durumu ne oldu
S

Sebahat Ç.

22 Mart 2026 22:52
Aleyna Öztürk
Allah yardımcımız olsun. Peki kilo durumu ne oldu
İlk aylar iyi kilo alıyordu her ay bir kilo falan dörtten sonra yavaşlamaya başladı çok iyi emmiyordu çünkü dördüncü ayda 6 kiloydu bu ay da 500 Gr almış şuan 6.5 kilo beş aylık ama dörtten sonra kilo alımı yavaşlıyor zaten hareket arttığı için
A

Aleyna Ö.

22 Mart 2026 23:01
Sebahat Çarbuğa
İlk aylar iyi kilo alıyordu her ay bir kilo falan dörtten sonra yavaşlamaya başladı çok iyi emmiyordu çünkü dördüncü ayda 6 kiloydu bu ay da 500 Gr almış şuan 6.5 kilo beş aylık ama dörtten sonra kilo alımı yavaşlıyor zaten hareket arttığı için
Doğum kilosu kaçtı peki
S

Sebahat Ç.

22 Mart 2026 23:04
Aleyna Öztürk
Doğum kilosu kaçtı peki
2770 doğdu kız bebek
F

Fidan A.

23 Mart 2026 04:47
Gökçe Akboğa
Buradan nasıl soru sorabiliriz
Topluluka girdikden sonra, mevzunuza uyğun başlığa giriyorsunuz, orada + bu işarəyə vurub yazıyorsunuz. Misal, emzirmeye girdikden sonra yanda + var, onu vurub yazıyorsunuz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir