Emzirme
73 görüntüleme
E
Elif Y.
8 Ocak 2026 05:34
Hiperlaktasyon da neler yapmalıyım bebeğim meme reddi olacak diye korkuyorum
B
Burçak K.
8 Ocak 2026 05:41
Öncelikle bende bunu yaşadım sütün azlığı ne kadar zorsa fazlalığıda çok zor yaptıklarımı anlatayım size öncelikle eğer sağlıyorsanız sütünüzü hemen bırakmalısınız. Sütünüzü sağmayın çok çok dolduysa çok ağrı veriyorsa elle biraz sağıp öyle emzirebilirsiniz makine yasak. Koltukta biraz kaykılarak emzirmeniz lazım süt akışını azaltmak için benim bebeğim çok ağlardı emziriyoruz mesela ağladı ya önce sakinleştirip sonra tekrar memeyi veriyordum böyle bir 5-6 kez sakinleştir emzir oluyordu. Ayakta sallanarak emzirebilirsiniz ben dışarıdayken çok işime yaramıştı. Bir de fazla boşaltmasın memeyi ki süt üretimi artmasın. Elinizi makas şekline getirip memeyi sıkıp öyle emzirin tazyiki azaltmak için ama ne yaparsanız yapın 5-6. Aydan sonra kendiliğinden düzeliyor o zamana kadar meme reddi olmasın diye uğraşabilirsiniz süt tazyiki bence azalmıyor çünkü
R
Rukiye S.
8 Ocak 2026 14:31
Bende de aynı problem var bebeğim şu an 2 aylık başa göre süt üretimim biraz azaldı ancak akış hızı ve taziği çok fazla bebeğimin emme süresi 5 dakika falan bu yüzden diye düşünüyorum.
E
Elif Y.
8 Ocak 2026 14:50
Bebeğim kolik gazının sebebi bundan kaynakladığını düşünüyorum ön sağım yapıyorum ama emme sırasında yine süt geliyor bebek tıkanıyor bu sefer. Emerken iki defa gazını çıkartıp öyle emzirmeye devam ediyorum. Akşam olunca emmeyi reddediyor ne yaparsam yapayım kabul etmiyor hem gaz hemde aç olunca uyumuyor saatlerce ağlıyor.