Emzirme
122 görüntüleme
A
Ayça A. K.
10 Aralık 2025 17:05
Bebeğim memeyi tutturamıyorum
Ç
Çağla Ö.
10 Aralık 2025 17:05
Bebeğiniz ne kadarlık
A
Ayça A. K.
11 Aralık 2025 08:54
13 günlük
B
Buket ..
11 Aralık 2025 09:22
Göğüs çok dolu olduğunda bebek kavramakta zorlanabilir. Memeyi elinle c şeklinde tutarak sıkıştırmayı dene. Göğsü bebeğe yaklaştırmak yerine bebeği göğse getirmen gerekiyor yani bebeği biraz yükseltmelisin. Koala pozisyonu yeni doğanlarda çok işe yarıyor. Bebek ağzını iyice açtığında meme ucunu değil, kahverenginin özellikle alt kısmını alt dudağına denk getir.
Ağzı tamamen açıldığı anda bebeği hızlıca memeye doğru yaklaştırsan kavrayabilir.
Ağzı tamamen açıldığı anda bebeği hızlıca memeye doğru yaklaştırsan kavrayabilir.
Ç
Çağla Ö.
11 Aralık 2025 13:33
Bende çok uğraştım bütün yöntemleri denedim emzirme hemşirelerine gittim hiç bir şekilde tutmadı silikon göğüs ucu aldım onunla tutmuştu emmeye başlamıştı

Seda C.
11 Aralık 2025 13:47
Benim bebeğim de tutmadı ne yaparsam yapiyim istemedi. Silikon uçkullandım çenesi kuvvetlenince bırakır dedim 1 aylıktı bıraktı. Silikonla başlayıp sakinleştikçe meme ucunu verdim ağladığında Silikonu tekrartaktım yavaş yavaş alıştı. Özellikle gece uykuluyken daha iyi memeyi tutuyodu sonra tamamen memeye geçtik.sabırlı olun halloluyo
Ç
Çağla Ö.
11 Aralık 2025 14:00
Ben hala silikonla emziriyorum 5 aylık arada çıkartıp tutturmaya çalışıyorum ama zorlamıyorum

Merve Ö.
11 Aralık 2025 19:27
Daha çok küçük, meme ucu çok çıkmıyorsa kavramakta zorlanıyordur. Ben 20-25 g0n içinde silikon ucu bırakıp tutturmuştum. Zamanla da meme ucu oluşuyor. Meme ucu oluşmaşı için aparatlar da var vakum gibi çalışan. Bu süreçte onu da kullanabilirsiniz. Adım adım tutacaktır. Memeyi emmiyorsa bu aralıkta sağım da yapın muhakkak.
A
Ayça A. K.
11 Aralık 2025 19:30
Tutmadığı için sağım yapıp biberonla veriyorum mecburen doğru mu yanlış mı yapıyorum ama önemli olan beslenmesi diye düşünüyorum süt kaşığıyla denedim çok akıyor her yer süt oluyor tam beslenemediğini düşündüm sonra biberonla verdim

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
12 Aralık 2025 08:54
@Ayça Aysu Karabacak hanım destek alarak ilerlemenizi öneririm eğer destek almak isterseniz de yardımcı olurum size bebeğiniz daha çok küçük olduğu için her şey düzelebilir bir seviyede kesinlikle mama biberon ve emzik başlamayın eğer bunlara başlarsanız bebek kolay olanı seçer ve memeyi reddetmeye başlar siz de strese girip sütünüzü azaltmış olursunuz ve bebek büyüdükçe de algılar açıldığı için tekrardan memeye döndürmek anne için zorlayıcı bir süreç olur bu nedenle daha her şeyin çok başındayken ve düzelebilir bir seviyede olduğu için biran öncr çözüme ulaşmanızı öneririm numaramı da bırakıyorum iletişime geçmek isterseniz 05060389958 ☺️